Arkadaşlar emniyet duruma el atmış. 300 lira cezasını kesip geri salmış Twitter öyle diyor. İnanırım.

Yasalarımıza göre,Allah'ın yarattığı ve çeşitli ayetlerde ''Sessiz Kullarım'' dediği bu hayvanlar,MAL olarak görünüyor. Dolayısıyla bu in yaptığı şey ''Mala zarar vermek'' olarak niteleniyor. Nasıl acımasız bir durum. Geçen aylarda ser gezen köpeğimi zehirlediler ve ben hiç bir şey yapamadım. Boşuna çabalayacağım çünkü.

Çok şeyde olduğu gibi bu konuda da yasalar düzeltilmeli. Hayvanların CAN taşıdığına ortak kanaat getirilmeli. Para cezası değil,hapis cezalı yaptırımlar görmek istiyorum. Sokakta insanlara saldırdığı iddia edilen her köpek,öncesinde bir insan tarafından zarar görmüş durumda. Benim mahallemde inşaat işçisi tarafından tecavüze uğrayan bir köpek var. Ve adam elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Çok örneği vardır bunun...

Alışverişe gittiğim yerde köpeği demire bağlıyorum,''hoşt,kışt,bas oğlum kışkışkış'' sesleri duymadan ayrılamıyorum o marketten. Sonra köpek neden havlar neden hırlar. Korkuyor çünkü,bu bir içgüdü...

Çok üzüldüm ben bu habere...