Intel ve Asus tabii ki iyidir ama "mutlaka bunları alın" diyecek kadar rakiplerinden farklı değiller (sizin ihtiyaçlarınız çerçevesinde konuşuyorum) günümüzde. Ama tabii ki Kingston'un ucuz belleklerini alabilirsiniz.
Benim nacizane tavsiyem; öncelikle Intel I serisi işlemcileri almayın. Sizin ihtiyacınız için fazla güçlü ve pahalılar. Intel genel olarak her zaman pahalıdır
Sadece önerdiğiniz sistemlere bakarsak, AMD destekli olan MSI anakart gayet güzel, işinizi kat kat görecektir. Ama bu karta harici ekran kartı alıp boşa para harcamayın, bu birinci tavsiyem. Corsair harika bir markadır, fiyatına bakmadım ama eğer rakiplerinden pahalı ise, daha ucuz bir bellek alabilirsiniz, aradaki farkı hissedeceğiniz bir amaçla kullanmayacaksınız bilgisayarı çünkü. Cooler Master çok güzel kasadır, ama yine sizin için parayı çöpe atmaktan farksız olacakDaha ucuzuna yönelebilirsiniz. 500 gb HD'ye boyut açısından ihtiyacınız varsa, alabilirsiniz tabii ki. Ama bence, kapasitesi çok daha küçük olmasına rağmen performansı 3'e 5'e katlayabileceğiniz bir SSD alın. Tek başına SSD bile bilgisayarı uçuracaktır. Bu arada işlemcinin de ucuzuna kaçabilirsiniz, en yüksek saat hızına sahip, en yeni teknolojiyi almanıza gerek yok. Bugün cebimizdeki düdük kadar telefonlar bile nerdeyse eksiksiz bir internet deneyimi sunarken, sadece surf yapmak için donanıma çok para harcamayın derim.
Mademki böyle düşünüyorsun bunları bir incele
INTEL CORE I3 3220 SOKET 1155 3.3GHZ 3MB CACHE 22NM İŞLEMCI 274 TL
ASUS P8H61-M LX R2.0 INTEL H61 SOKET 1155 DDR3 1333MHZ VGA ANAKART 116TL
KINGSTON 4GB DDR3 1333MHZ CL9 PC RAM 98TL
SEAGATE 3.5" 500GB BARRACUDA SATA 3.0 16MB CACHE 7200RPM HARDDISK 132 TL
PHILIPS 18.5" 196V3LSB25/62 GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR 203 TL
Yanlış toplamadıysam 823TL kdv dahil. geriye Kasa,cdrom,klavye,mouse kalıyor bunlarda birşey tutmaz. vataın şu anki indirimi %25 miş, %30 olduğunda %5 de ordan indirim olabilir. ancak bu ürünleri pcgold vs.dende araştırmak lazım fiyatlar indirime rağmen bana yüksek geldi.
İnternet deyince fazla hızlı bir makineye gerçekten ihtiyaç yok. ancak cep telefonlarından farklı olarak tabletlerde her türlü web uygulamasını açmadığımız için faza destekli değiller. birde üzerine korunmak için antivirüs kurduğunuzda biraz daha performans kaybı yaşanır. ancak yinede size G2030 veya G3220 fazlasıyla yeter. Bu ikiliden birini seçerseniz yaklaşık 130 TL cepte kalır ileride daha yüksek performans isterseniz aynı anakarta Gx işlemciyi çıkartıp yerine i5 hatta i7 bile takabilirsiniz. çünkü anakartınız bu mimariyi de destekleyebilecek güçte bir kart. karar sizin..
Son olarak bord+işlemci ve ram uyumuna yüzeysel (soket vs.) bakarak yazdım. kesin karar verirseniz mutlaka kontrol ettirin. yada bilen birine support.asus.com dan kontrol ettirin.
Ne mutlu Türküm diyene.
Rica ederim, güle güle kullanın şimdiden![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri