Evren_c Nickli Üyeden Alıntı
Intel ve Asus tabii ki iyidir ama "mutlaka bunları alın" diyecek kadar rakiplerinden farklı değiller (sizin ihtiyaçlarınız çerçevesinde konuşuyorum) günümüzde. Ama tabii ki Kingston'un ucuz belleklerini alabilirsiniz.
Benim nacizane tavsiyem; öncelikle Intel I serisi işlemcileri almayın. Sizin ihtiyacınız için fazla güçlü ve pahalılar. Intel genel olarak her zaman pahalıdır :)
Sadece önerdiğiniz sistemlere bakarsak, AMD destekli olan MSI anakart gayet güzel, işinizi kat kat görecektir. Ama bu karta harici ekran kartı alıp boşa para harcamayın, bu birinci tavsiyem. Corsair harika bir markadır, fiyatına bakmadım ama eğer rakiplerinden pahalı ise, daha ucuz bir bellek alabilirsiniz, aradaki farkı hissedeceğiniz bir amaçla kullanmayacaksınız bilgisayarı çünkü. Cooler Master çok güzel kasadır, ama yine sizin için parayı çöpe atmaktan farksız olacak :) Daha ucuzuna yönelebilirsiniz. 500 gb HD'ye boyut açısından ihtiyacınız varsa, alabilirsiniz tabii ki. Ama bence, kapasitesi çok daha küçük olmasına rağmen performansı 3'e 5'e katlayabileceğiniz bir SSD alın. Tek başına SSD bile bilgisayarı uçuracaktır. Bu arada işlemcinin de ucuzuna kaçabilirsiniz, en yüksek saat hızına sahip, en yeni teknolojiyi almanıza gerek yok. Bugün cebimizdeki düdük kadar telefonlar bile nerdeyse eksiksiz bir internet deneyimi sunarken, sadece surf yapmak için donanıma çok para harcamayın derim.