amaç internet kullanımı, bazende word kullanımı.Bukadar :)
Printable View
O zaman bahsi geçen I serisi Intel işlemciler çok fazla gelecektir. Ben olsaydım micro ITX boyutunda (avuçiçinden biraz büyük), hemen her şeyin entegre olduğu bir sistem kurardım. Hem daha ucuza gelir, hem çok sessiz olur, hem elektrik harcamaz, hem küçük olduğu için monitörün arkasına bile asabilirsiniz. Bu anakartlarda ekran kartı tümleşik geliyor ve temel ihtiyaçlar için fazlasıyla yeterli oluyorlar. Sadece bellek ve sabit disk takıyorsunuz. Bazı modellerinde işlemci tümleşik gelmiyor, bunları da AMD tabanlı seçerek ucuza mal edebilirsiniz.
Örneğin ben evimde sadece film izlemek için şunu kullanıyorum;
https://tr.msi.com/product/mb/E350IA-E45.html
dediğim gibi buna sadece bellek ve sabit disk taktım. 1080p MKV'leri dahi sorunsuz oynatıyor. Günlerce açık bıraktığım da oluyor, elektrik tüketimi faturada hissedilmiyor bile. Kasası da şu;
Dark Modern Yatay/Dikey 150W Kart Okuyuculu Mini-ITX Kasa (DKCHMODERN) - Bilgisayar - Hepsiburada.com
Bu kasanın yarısı da boş bu arada :)
[QUOTE=therasmus;865140]Hocam sadece bu özellikleri kullanacaksanız bu fiyatlara çıkmaya gerek yok.[
sizin tavsiye ettiğiniz sistem nedir hocam
Lenovo H520 Core i5 2320 3.3GHz 4GB 500GB Masaüstü Bilgisayar (57-314925) - Bilgisayar - Hepsiburada.com
+200 liraya led monitör.100 lira hediye çeki geliyor onunlada kablosus klavye mouse alırsak daha cazip olacak.
Yanlış anlamayın ama, kullanım amacınıza bakınca bu Lenovo'yu almak, bakkala Bugatti Veyron'la gitmek gibi bir şey :) Bugatti dedim ama, abartıyorum tabii. Yoksa bu sistem yaklaşık 1.000.- TL ve donanımı gayet sıradan. Üstüne bir de monitör alacaksınız. Bu paralara çıkacaksanız dediğim gibi ITX bir sistem kurar, hızlı bellekler ve SSD disk takar daha ucuza daha küçük ve (oyun haricinde) kesinlikle daha performanslı bir sistem kurmuş olursunuz.
Keyif sizin tabii ama 300 liraya 2. el alacağınız bir netbook bile ihtiyacınızı görür. Üstelik taşıyabilir, harici monitöre bağlayabilirsiniz.
Nihayetinde cebinizden 900 lira çıkacak. İnternette gezinmek ve Word kullanmak için anormal derecede fazla bir para. Üstelik kısa zaman içinde çok fazla değer kaybedecek bir sistem. Yine de söylediğim gibi, keyif sizin, para sizin :) Ben genel olarak hazır sistem almaya karşıyım, yani ekonomik anlamda karşıyım.
Kurmak derken nükleer reaktör kurmuyoruz neticede :) Çok basit bir şey, gözünüzde büyütmeyin. Herhangi bir bilgisayarcıya parçaları götürseniz, üç otuz paraya birleştirir. Sadece kabloları yuvalarına takacaksınız. Cep telefonunuzun kulaklığını takmaktan daha zor değil.
Tabii canım, ben şakayla karışık yazıyorum :) Söylemeye çalıştığım şey şu; bilmeyen birinin parça parça bilgisayar alıp bunu bilen birine toplatmasının zahmeti ve maliyeti, ihtiyacının çok ötesinde hazır bir bilgisayara yığınla para gömmenin maliyetinin yanında çok küçük kalır. Fiyat/performans açısından toplama bilgisayar galip gelir (en azından bu konu özelinde).
Birde hazır aldığın makinenin içinde ne olduğu belli değil. Geçen gün arenadan gelen bildiri maillerinde bu anakartın rami var yazıyordu. Merak ettim detayına baktım yanında 2gb ram heiye ediyorlarmış. hemde benim aldığım anakartın fiyatından daha ucuza.
Böyle hazır alınan sistemlerde ne board belli, ne ram.
Bilgi amaçlı almak isteyenlere sesleniyorum. Naçizane tavsiyem, alacağınız anakart öncelikle intel veya asus olmalı, chipsetinin de intel olmasını tavsiye ederim. Yoksa Ferrari ile istanbul boğazı trafiğinde yol almaktan farkı kalmaz.
toplamaya karar verdim :) bu sistem nasıldır
İşlemci: Intel i3 3220
Anakart: MSI B75MA-P45
RAM: G-Skill 4 GB Ripjaws DDR3 1600 MHz CL9 1.5V
Ekran Kartı: Sapphire HD 5570 1 GB GDDR3 128 Bit DX 11
Hard Disk: Seagate 3.5" 500 GB SATA 3.0 16 MB 7200 Rpm
DVD: ASUS DRW-24B5ST 24X DL SATA Siyah (Kutusuz)
Kasa+PSU: Thermaltake V2 350 Watt MidT ATX Siyah
birde şuna bakarmısınız
ASUS M5A78L-M LX3 AMD 760G (780L)/SB710 AM3+ DDR3 1866MHZ VGA ANAKART
AMD FX X6 6300 SOKET AM3+ 3,5GHZ 14MB CACHE 32NM İŞLEMCI
CORSAIR 4GB XMS3 DDR3 1333MHZ CL9 TEK MODÜL RAM
COOLER MASTER ELITE K280 500W MIDT ATX SİYAH KASA
SAPPHIRE hd7770 EDITION GDDR5 1GB 128BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI
SEAGATE 3.5" 500GB BARRACUDA SATA 3.0 16MB CACHE 7200RPM HARDDISK
birde şu var
İşlemci : INTEL Core i3-3220 SR0RG, 3.30GHz, 3MB L3, çift kanal DDR3,
Anakart : ASROCK B75 Pro3 / Asrock Z77 Pro 3 / MSI Z77A-G43 + H77 Çipset
Ram : OEM 4 GB 1600 MHz DDR3 RAM
HDD : Seagate 500 GB 7200 16MB SATA3
Ekran Kartı : GTS 450 DDR5 / HD6770 DDR5 / HD7750 / HD7770 + HD7850 1GB
Kasa : Akasa Genesis 450W / 3R System 500W+ Bundle / Corsair 200R+VS550 / AEROCOOL Strike-X-GT-550W
Bence hiç biri,
intel i3 ailesinden bir işlemci
asus marka ve intel chipsetli uygun bir anakart
mümkünse kingston veya uyumlu 4gb 1333 veya 1600mhz ram
gerisi size kalmış...