Alıntı cemdogu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
...herkes hergun mutlu olacak diye bir kaide yok.insanlarin tum hayati bu forum degil malesef, her gun ayni psikoloji ve ayni samimiyette olacaklar diye bi kaide yoktur

MB860 cihazımdan 2 ile gönderildi
Alıntı Bolu_Beyi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
...ama insanlık hali dalgın olabilir morali bozuk olabilir, yoğunluktan kaynaklanmış olabilir, hoş görmek lazım gelir...
Genel konuşuyorum bence esnaf adamın her zaman yüzü gülmeli. Derdi tasası da olsa karşısındakinin hiç bir zaman suçu olmadığını bilmeli o bilinçle hareket etmeli. Bir gün çok samimi davrandığı müşterisine ertesi gün surat yapan esnaf kim olursa olsun müşteri kaybeder. Ben şahsen girmem bir daha o dükkana çok mecbur kalmadıkça...

Örneğin kırtasiyeci bir abimiz vardı. Her gittiğimizde "Kahve içer misiniz gençler?" diye sorardı. "Karnınız açsa yemek söyleyeyim" derdi. Biz ters hiçbir hareket yapmamamıza rağmen sonraki zamanlarda dükkana girdiğimizde bizi tanımazlıktan gelmeye başladı resmen. Ben de uzun süredir adımımı atmıyorum oraya. Çok lazım olursa mecburen giriyorum.

Velhasıl esnaflık öyle herkesin harcı değil. Her zaman güler yüzlü müşteriyle ilgili olacaksın. Hata sende de olsa müşteride de olsa alttan alacaksın... Zor bunu yapmak ve piyasada bunu yapabilecek insan gün geçtikçe azalıyor.

Tekrar söylüyorum genel konuşuyorum kesinlikle Mehmet Abi (femoli) ya da herhangi birini hedef alarak yazmadım. Konusu açıldığından yazdım.