Ben de nacizane düşüncemi yazayım

Herkes kısmen haklı; hem buraya yazan arkadaşlar hem müstakbel eşiniz hem de siz. Ben 4 sene evvel evlenirken bir arkadaşımın yönlendirmesiyle profesyonel olmasa da işimi görecek nitelikte bir fotoğrafçıyla anlaşmıştım. Hem stüdyo hem de açıkhava çekimleri içi yanlış hatırlamıyorsam 450 Lira vermiştim o günün parasıyla. Bize fotoğrafları dijital ortamda vermedi (öyle anlaşıldı tabii) ama çok güzel bir albüm yaptı, bir de devasa bir poster hediye etti (hatta bu posterin bir kopyası da 6-7 ay kadar stüdyosunun vitrininde kaldı bizim iznimizle ). Ha bu poster ne oldu diyorsanız, uygun bir yerde sakladık duruyor, duvara asılacak bir şey değil.

Velhasıl kelam, bin'li rakamlara ben de acıyorum ama 200 Lira da biraz az olmuş. 400-500 liraya bu işi yaptırmaya bakın bence. Çünkü aynı düğün gibi bu da abartılmış ve her şey bittikten sonra "nadiren hatırlanan" bir anı olarak yer ediyor hayatınızda. Ama cüzdanınızda yarattığı boşluk kalıcı. Eşim de bu konuda benimle hemfikir. O yüzden çok ucuza kaçmayın ama "bir kez oluyor, iyisi olsun" diye de coşmayın. Bu işte öyle çok fazla bir emek yok, sadece "fırsattan istifade" var. Düğün harici bir durumda, sadece keyif için aynı fotoğrafçıyı açıkhava çekimine davet edin, 500 lira diyorsa aynı şeyi düğün söz konusu olduğunda 2.000 liraya yapıyor (aynı berberler/kuaförler gibi). Fotoğraflarınızın ancak birkaç tanesini her gün görebileceğiniz bir yere koyacak ve bir süre sonra bakmayacaksınız. Önemli olan hafızanızdaki anı. Fotoğraf sadece tamamlayıcı unsur.