Sayfa 2/2 İlkİlk 12
25 sonuçtan 21 ile 25 arası

Konu: Bankaları Protesto ediyoruz yoldurmayın kendinizi!!

Kaya Ünal
    kayya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 77

Ödemlerinizi nakit yaparsanız fişinizi mutlaka alın. Esnaf, devlet adına sizden KDV alıyor ama fiş almazsanız o KDV'yi devlete vermiyor. Cebine atıyor...

Kartla yapılan ödemelerde ise vergi kaçırılamıyor. Maliye ile bankaların ortak veri bankası var.

Ayrıca krizlerde bankalar güçlü olursa, ülke krizden en az zararla çıkıyor. Banka batarsa veya batma korkusuyla kredileri geri çağırırsa binlerde firma batıyor, onbinlerce kişi işsiz kalıyor. 2001 yılından sonra bu nedenle bankalara gaz verdi hükümet. Bir nevi fayda/maliyet konusu bu. Masraf ve komisyonlardan toplanan para bankayı güçlendirir, yazdığım sorunları ortadan kaldırır. Krizler atlatılır, işsizlikte patlama olmaz. Ama halk isyan ederse oy kaybı tehlikesi olur. Bunu da böyle etkinliklerle hissettirebilirsiniz. Sonuç olarak, bankalar için hiçbir yasa çıkarılmaz bu bahsi geçen masraf ve komisyonlar konusunda, bizim ülkemizde. Ama doğru ama yanlış...

Çağatay Koçak
    fawori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 221

Alıntı kayya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ödemlerinizi nakit yaparsanız fişinizi mutlaka alın. Esnaf, devlet adına sizden KDV alıyor ama fiş almazsanız o KDV'yi devlete vermiyor. Cebine atıyor...

Kartla yapılan ödemelerde ise vergi kaçırılamıyor. Maliye ile bankaların ortak veri bankası var.

Ayrıca krizlerde bankalar güçlü olursa, ülke krizden en az zararla çıkıyor. Banka batarsa veya batma korkusuyla kredileri geri çağırırsa binlerde firma batıyor, onbinlerce kişi işsiz kalıyor. 2001 yılından sonra bu nedenle bankalara gaz verdi hükümet. Bir nevi fayda/maliyet konusu bu. Masraf ve komisyonlardan toplanan para bankayı güçlendirir, yazdığım sorunları ortadan kaldırır. Krizler atlatılır, işsizlikte patlama olmaz. Ama halk isyan ederse oy kaybı tehlikesi olur. Bunu da böyle etkinliklerle hissettirebilirsiniz. Sonuç olarak, bankalar için hiçbir yasa çıkarılmaz bu bahsi geçen masraf ve komisyonlar konusunda, bizim ülkemizde. Ama doğru ama yanlış...
    yani komisyonu anlarımda yılda 90 TL. nedir yani 45 TL. 6 aylık ne masrafıymış bu banka için? Ayrıca benim 5000TL. lik altın hesabım var zaten aynı bankada yani o bankaya ben zaten para kazandırıyorum gerçi zaten dün gece itibariye kesilen para hesabıma geri yattı altın hesabımı ve annem ait yüklü hesabı kapatırım blöf yapmıyorum diye mail attım geri verdiler.)))

timur göksel
    timurgoksel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    06 DJ
    Edilen teşekkür: 49

bu konu uzar gider...günlerce saatlerce tartışılır...ama bi sonuca varılmaz...aynı benzin protestosunda olduğu gibi...

ama dolandırıcılar diye bir tabir kullanıyorusunuz ya benim gibi bankacı forum üyesi arkadaşlarınızın olduğunu unutmayın derim...

saygılarımla
    2008 grande 2011 evo punto kardeşliği

Çağatay Koçak
    fawori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 221

Alıntı timurgoksel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konu uzar gider...günlerce saatlerce tartışılır...ama bi sonuca varılmaz...aynı benzin protestosunda olduğu gibi...

ama dolandırıcılar diye bir tabir kullanıyorusunuz ya benim gibi bankacı forum üyesi arkadaşlarınızın olduğunu unutmayın derim...

saygılarımla
    benim 3-4 tane arkadaşım var onlar kendileri diyo biz milleti dolandırıyoruz diye şimdi siz eğer çalışansanız eğer kurumunuzla ilgili şikayeti size yaparız ama bu sizin şahsınıza olmaz yani geçen ben bankada konuşurken karşımadakine sert çıkmıyorum ve ona rağmen tepkimin kendilerine olmadığınıda ekledim sapla samanı ayırıyoruz. Ancak son derece ters işler dönüyor bankalarda bakın en son bugün çıkan kredi kartı puanlarında da bazı dolaplar dönüyormuş. İnsanların çoğu dikkat etmiyor ya da önemsemiyor ancak kesilen miktar yıllık 90 TL. çarpı 400 bin müşteri ki büyük bankalara az bile eşittir= 36 Milyon TL. vergide yok bence işin içinde bize diyorlarki şube masrafları için masraf bu mu? Nasa gibi uzayda yörüngeye araç mı çıkartıyorlar? Tepkileri şahsi algılamayın lütfen kullandığım tabir kuruma ayrıca ben paramı aldım bu arada.

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

timur göksel
    timurgoksel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    06 DJ
    Edilen teşekkür: 49

şahsi algılama gibi bişey yok..biz hergün o kadar çok şikayetle karşı karşıya kalıyoruz ki aklınız hayaliniz şaşar...sonuçta yasal bir iş yapılıyor ve vergi vermeme gibi bir lüksümüz yok hele ki başımızda bddk olduğu sürece konu çok uzun ve çetrefilli.. her sektörde bu bunun gibi sorunlar mutlaka oluyor.ama işim temelinde para ve ihtiyaçlar yattığı için hep ön planda ve 1. sırada oluyor... isterim ki bir buluşma etkinliğimizde bunları yüzyüze konuşalım sizinle uzun uzun.. saygılarımla... eğer dediğiniz şekilde bir tepki olursa biz 2 gün rahat ederiz belki
    2008 grande 2011 evo punto kardeşliği

Sayfa 2/2 İlkİlk 12