2000 den beri Turkcell, 2010 dan beri şirket hattı o da Turkcell, bazı şirketler neden bu kadar kar ediyor diye reklamları vardı hala benden kar ediyorlar :):) şirkete ait son faturam 379 TL ... genellikle yurtdışı.
Printable View
2000 den beri Turkcell, 2010 dan beri şirket hattı o da Turkcell, bazı şirketler neden bu kadar kar ediyor diye reklamları vardı hala benden kar ediyorlar :):) şirkete ait son faturam 379 TL ... genellikle yurtdışı.
Üçünü de kullandım, şimdi vodafone, bir yıl boyunca 500 dakika 22 lira mı ne, katayı aşınca, mesaj yazınca fatura artıyor:) şunu anladım bundan sonra her bir yıl geçtiğinde başka bir oparatöre geçiş yapmalıyım :D
1999 dan beri turkcell kullaniyorum 2. Hatim avea bir ara vodafone da kullandim.tercihim kalitede turkcell
gönül ister turkcell mantık der avea
benim uyarım... kesinlile taahhütlü telefon almayın... tahhüt bitene kadar tarife bile değiştiremiyorsunuz... cıkmak istediğinizde ise yaşananları hiç anlatmayayım.
Bende vodafon kullanıyorum hesabını bilen mini tarife aylık 15 tl sabit her yone 200 dk olması lazım kota aşma derdin yok . telle fazla görüşme yapmadığım için bana yetiyo her yöne olması benim için avantajlı bi durum, fatura zamanının dolmasına 1 kaç gün kaldı ve hala 60 küsür dk var, telle az konuşanlar için bence avantajlı bi tarife :)
emrah yapma böyle bir mantık yok sırf 532 diye türkcell diye pahalı konuşmak bize göre değil.. ben 532 li hattımı senin gibi düşünen bir arkdaşa 100 tl karşılığında sattım iyikide satmışım umrumda bile değil 532 olması bana ucuz ve temiz konuştursun yeter .. şu gsm la tanıştım tanışalı tek rahat ettiğim op vodafone . bu güne kadar 2 sene oldu (telefonda hediye ettiler) hiç bir problem yaşamadım takır takır çekiyor bir dünya görüşüyorum 60 tl ödemedim hep 55 ila 56 tl arası ödüyorum ..
benim operatörüm avea tarifem kamu300plus..yani bütün kamu hatları(polis-hemşire-öğretmen-memur) 300 dk heryöne 3000 dk avea içi..daha hiç 40 tl ödemedim hep 32-35 civarı..
532 candır :)
532li olsun diye gidip para vermem o ayrı ama dışarda bu 532 bir güven meselesi.İnsanlara 532li hattımı verdiğim zaman ekstra güven sağlıyor.Bir nevi psikolojik :)
Pahalı konuşma konusunda ise turkcell gerçekten hizmet veriyor.Heryerde çekiyor müşteri hizmetleri her türlü desteği sağlıyor,hele ki platinum veya first class iseniz inanılmaz ekstra hizmetleri var.Ben güneydoğuda uzun süre çalıştım ve heryerde 3g ile çatır çatır internete girdim.4mbps adsl hızında kullandım.vodefone avea ile şehirler arasında gittiğiniz zaman resmen eziyet çekmiyor, çekse 3g çekmiyor.İstanbul ankara gibi büyük şehirlerde sıkıntı olmaması normal.
1998 yılında turkcell ile tanıştım :) Yıllarca turkcell kullandım. Şuan avea kullanıyorum.. Tukcell hattımıda halen diğer telefonumda kullanıyorum daha doğrusu araç telefonu gibi oldu arabanın torbidosunda duruyor. Acil birşey olur yolda felan kalırız avea nın çekmediği yerde turkcell çeker ümidiyle..
Şuanki tarifem avea 40 liraya 500dk her yöne (ben 300 dk sını biledolduramıyorum:) ) 2000sms ve sınırsız internet.
Şunu da belirtmeliyim ki turkcellin kalitesini malesef hiç bir operatör yakalayamıyor. Gerek telefon olsun gerek 3g olsun..
Ama hesabımızı kitabımızıda düşünmemiz gerektiği için aveanın tarifeleri daha uygun geliyor bana..
Avea Kamu hattı kullanıyorum. 10 yıldır Avealıyım (ilk zamanlar Aria'ydı) ve bu süre içerisinde gelişme gösterdiğini düşünüyorum. İlk zamanlar yaşadığım birden görüşmenin kesilmesi, çekmeme problemlerini artık yaşamıyorum. 3G performansından da memnunum. En sonra hız testi yaptığımda 3,7 mbit bir hızla bağlanmıştım. Ses kalitesi ve kapsama alanı da tatmin edici düzeyde. Büyükşehirde yaşamanın da avantajı yok değil. Hattım Avealılara 2500 dk. Her Yöne 500 dk. 1 Gb internet 35 TL ödüyorum. 1 Gb internet içeren taahhütlü aldığım telefonun taksiti de 30 TL. 1 TL arayanı bil aboneliği toplamda 66 lira gelmesi gereken faturam ortalama 68 TL geliyor. Bunun sebebi de gönderilen SMS'ler. Bu şartlarda AVEA'dan gayet memnunum. 2 Gb internetin belki 250 mb'ını ancak kullanıyorum. 2500+500 dk. da her türlü yetiyor ve artıyor.
8yıldır Turkcell+Avea kullanıyorum. (Avea'yı çok nadir kullanıyordum)
GencTarife vs ayağına epeyce idare ettim. Zaten o ara diğer oparatörlerde de adam gibi tarife yoktu.
Sonra bir ara avea ile sms paketi almaya başladım. 30Tl 3 ay idare ediyordu avea +30Tl 1 ay turkcell içinde ne var derseniz pek de birşey yoktu 180dakika mıdır 300 dakikamıydı hatırlamıyorum en son.
Son 1 senemde zaten 30liralık paket 35-50 arası gelmeye başladı insan unutuyor sınırlarını vs vs.
Sonra maymun gözünü açtı..
Diğer oparatöreler 20-30-40TL'ye dolu dolu paketler verirken.
Turkcell'de tık yok!
En son turkcell 5TL'ye 20MB diye bangır bangır reklam yapmaya başlayınca bende sigortalar attı!!! Dalga geçitiler resmen ya! Yerin dibine batsın 20MB. Yeter kanımı emdiğin!
Sonra Avea'ya taşımak geldi aklıma hattı ama hat üzerime değil(Dedemin 532'si kapanmasın kullanırım demiştim :) )!! O işi de hallettim, dediler ki 3 ay bekle!! hat devrinde yarım, yarım yükledikleri paket ücretleri ve 2 devir dahil 170TL faturam geldi! (Fatura ortasından devir yapmayın!)
Bu 3 ay için Avea Bal500 kullandım. Yarın sabah06:20 itibariyle Yeninesil 500 Ekstra tarifesine geçmiş olacağım.
Yerin dibine batsın bizi sömürenlerin "kalitesi" !!
Bence hatti paketi tarifeyi kullanmayi bilmek gerekiyor bana niye boyle surpriz faturalar gelmiyor? 5000dk turkcell 3000dk diger hatlari kullaniyorum 4gb internet paketim var mobil imzam var her an internete bagliyim bana bu hizmeti catir catir kesintisiz saglayan turkcelle helal olsun
Aylık ne kadar ödüyorsunuz sorması ayıp? :)
Benim genelde paket dışı internete girmekten oldu ama saçma işlerdi. Kendi kendine 10 tl'ye falan bilmem kaç mb internet yeniledi 2-3 kere facebooka girince.
1 hafta sonra 29 tl'ye kendi kendine 1 gb internet yeniledi falan böyle durumlarla karşılaştım..
ve kesinlikle ne 100 mb'yi aştım nede 1 gb'yi.. toplasak 20 mb girmişimdir girmemişimdir.
burda paranın önemi yok bana bu hizmeti avea da vodafone da nasıl olsa veremeyecek.O yüzden karşılaştırma yapamayız.Ben dağın başında internete girmek zorundayım konuşmak zorundayım müşteri hizmetlerini aradığımda ulaşmak zorundayım.Özellikle d.bakırda inanılmaz 3g altyapısı var.
birkan bu arada internet paketinle ilgili bir itirazın varsa mhz ye yapabilirsin.Hemen kontrol edip geri dönüş yaparlar bir problem varsa düzeltirler.Turkcell diğerleri gibi şikayetin üzerine yatmaz.Hele son zamanlarda çıkardıkları mobiltv'ye de üye oldum muhteşem yayın kalitesi var.
Zaten sorun şurda ki biz 5000dk 3000dk 4gb internet paketlerini alamayacak durumda olan insanlar, zaten düşük fiyatlı tarifelere yönelmek zorunda kalıyorlar. O fiyatı da aşınca %50 fiyat artışı yaşanıyor mesela. 30 iken 45 oluyor.
Sizden bahsettiğiniz dakikalar çerçevesinde zaten yüklü bir para alıyorlar.
Ben de aylık bütçemden 1000-2000 dk'lık bir kampanya 4gb internet ayırabilsem ben de paketimi aşmam ;)
Sonuç ne mutluluğu avea'da buldum. 500dk 2000sms sınırsız internet (2gb 3G - Gerisi Edge)
bununla ben de paket aşımı yaşamayacağım inşallah. Ama turkcellde bu imkanı 50-60TL'den aşağı yakalayamazsınız, belki de daha pahalı.
Turkcell anca bunu yapmış yapa yapa!
Hepsi 300 Paketi 300 (DK+SMS+MB) 29 TL
Hepsi 600 Paketi 600 (DK + SMS + MB) 45 TL
Full Paket 1000 DK + 1000 SMS + 1 GB 59 TL
500DK 2000SMS Sınırsız internete 30TL vermek varken, yukardan herhangi birini almak mantıklı mı??