Alıntı serkankucuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
CCD'den vazgeçilmesinin tek sebebi ISO performansı değildir, madem gerçekleri konuşuyoruz CCD üretimi daha pahalı olan bi sensördür bu da makinelerin maliyetini arttırmaktadır. CMOS ise daha ucuza mal edilebilen, tamamen elektronik devrelerden oluşan bi sensördür, bu da yüksek ISO performansı gibi faydalar sağlam ama CCD'deki renkleri, keskinliği yakalaması zor diye düşünüyorum...
Şimdi anlaştık. Ama keskinlik vs de sadece body performansı değil aynı zamanda ve hatta fazlasıyla lens işin içine girer. Örneğin nikon için tele 80-200 f 2.8 canon için 70 200 f 2.8 IS bi lens varsa bi arkadaşımın deyimiyle makine çok kötü olmadıkça makine hiç bi şey lens her şey. Arkadaşın almayı düşündüğü 18 55 lens ise keskinlik vs konularında çok başarılı sayılmaz. Ancak ben yine de body de önem bakımından ıso daha önemli hale geliyor diyorum çünkü öyle olmasaydı Nikon hiç değilse üst sınıf D3 vs makinelerinde CCD den vazgeçmezdi diye düşünüyorum. Çünkü bu makinelerde maliyet ve satışta alıcı için 3 ün 5 in hesabını yapan yoktur heralde. Gerçi Nikon CCD kullandığı zamanlarda henüz fullframe bi makinesi de yoktu bildiğim kadarıyla.
Arkadaş için yine tavsiyem eğer yeni başlanıyorsa canon olur çünkü kullanımı daha yalındır.Menüsü de basittir. Örneğin nikonun pozametresi bile terse çalışır +2 solda -2 sağdadır ve alışılmış sayı doğrusu mantğına terstir kafa karıştırır. Ama işi bilen biri için çok da fark etmez.Tabi canon ve nikon satışta da kolaylık sağlar.