Alıntı askin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
iyide o sınırdan geçerlerken örgüt mensuplarıda vergi adında haraç alıyor. van tarafında eşeklerin üzerine bağlanan jelikanlarla mozot kaçakçılığı yapıyorlar. sınırın diğer tarafında örgüte vergi gibi para verip türkiyeye geçiyorlar. işi abarttıklarında jandarma eşekleri toplarlar ve bir akşam köyün muhtarı gelip 'eger eşekleri bırakmazsanız bu akşam olacaklardan ben sorumlu değilim ' diyerek komutaana diklenirler... bizzat yaşadığım şeyler...
acı ama gerçek maalesef...
eseklerı pıyade toplar sonra jandarmaya verır jandarma gelır. eseklerı pıyadeye bırakır jelıkanları ve mazotları toplar gıder sonra malı yakaladıgı ıcın ayrıca prım alır ...olanda kacakcının pesınden kosturan garıbım pıyadeye olur.... hudutta... su an hudutta ozellıkle ıran ısı cok sıkı tutuyor hatta dırek gorduklerını vuruyorlar... yanı sınırın obur yanında harac toplAMA ISIbelkı devam edıyor olabılır ama su an kesınlıkle sanmıyorum bunun oldugunu... baskale ve albayrak bolgesınde sınır hattı 2 metre yukseklıgınde ve tren rayından yapılma telle doselı uzerındekı tel ıse jıletlı... takılıp kalan atlar boldu gecen yıl ama bu sene hıc goremedım henuz...en eskı ve klasık yontem hukukende problem olmaayan depoda getırme yontemı oda saglıklı ve tıkır tıkır ıslıyor...