90'lı yıllarda günde 60-70 şehit veriyorduk. O zamanlar Silivride değillerdi, demek ki pek birşey fark etmiyor...
Printable View
Sizin yazdığınızdan Silivri'de olmasalar bu işi halledecekleri yönünde bir sonuç çıkıyor. Ben de diyorum ki bu adamlar Silivri'de değilken daha fazla şehit veriliyordu. Demek ki bunların komutanlıkları ile bir alakası yok bu işin. Konumuz bu değil ama ayrıca bu adamlar kendi işleri ile ilgilenseler hem böyle şehit vermeyeceğiz hem de Silivri'ye girmeyecekler!
Sizin yazdığınız okuyan da sanacak ki; bu şehit olan çocuklar başlarında komutan falan olmadan öyle kafasına göre arazide dolaşıyorlar... Komutanı aklayacağım diye bin dereden su getirmişsiniz, ama olmamış ya.. Bu çocukları bu adamlara zimmetli veriyor bu ülke insanı ve neden öldüğünü de öğrenmek hakkıdır.
El bombası atıldı yangın çıktı yanarak şehit oldular dediğinde 40 sene önce olsa herkes koşulsuz inanır ama artık kimse pek inanmıyor böyle şeylere.. Çünkü koskoca genelkurmay başkan yardımcısı çıkıp JITEM diye bir örgüt yoktur dedi, JITEM'in maaş bordrosu çıktı. Genelkurmay başkanı bunlar silah değil boru parçası dedi herkes güldü. Genelkurmay başkanı kaçırılan esir alınan askerimiz yoktur diye açıklama yaptı, kaçırılan 8 askerin videoları yayınlandı. Genelkurmay başkanı bulunan el bombaları TSK'ya ait değildir diye açıklama yaptı, MKE seri numaralarını yayınlayarak el bombalarının TSK'ya teslim edildiğini belgeledi. Pimi çekilmiş bomba verilerek şehit edilen 4 asker için TSK eğitim sırasında kaza oldu diye açıklama yaptı, daha sonra aslında bizzat öldürüldüğü ortaya çıktı. vs. vs.. bunlar sadece hemen aklıma gelenler..
Bu yüzden bu evlatlarımızın ne şekilde öldüklerini bilmek ve sorumluların cezalandırılmasını istemek en doğal hakkımızdır. İnsanların karşısına geçip inandırıcı olmayan açıklamalar yapmak da TSK gibi bir kuruma hiç yakışmamaktadır, çünkü bu konudaki kredisini çoktan doldurmuştur..
Sizin soylediginize karsilik o belgeseli izlemenizi soyledim lutfen izleyin, evet Silivrideler ama neden? Kimse bilmiyor ortada daha iddaaname bile yok hepimiz hukuk devletinde yasiyoruz buda demek oluyorki suclu bulunana kadar herkez masumdur bunun yanında sizin soylediginiz gibi 90 yillarda apo yakalanmamis terorun en azgin zamaniydi teknik yeterlilikler ve ekipmanlar suanki kadar gelismis degildi bunaramen o donemde kimse cikip demokratik ozerklik ilan etmiyor, guney doguda sozde kurt olduklarini soyleyen pkklar sokaklari boyle savas alanina ceviremiyorlardi haksizmiyim? Bu konuda hassasim surcu lisan ettiysem affola. Tekrar soyluyorum o belgeseli izleyin sonra tekrar konusalim.
Estağfirullah, hepimiz bu olan olaylardan üzüntü duyuyoruz ve kimsenin ölmesini de istemiyoruz. Sadece bakış açılarımız farklı.
Ben Silivri'dekilerin suçsuz yere orada olmadıklarını şahsen biliyorum, çünkü adamların ses kayıtlarını hep beraber dinledik.. Üstelik bu ülkede yapılmış olan askeri darbeleri de köy muhtarları yapmadı bildiğim kadarıyla. Mesela Yalçın Küçük, Doğu Perincekgibi adamların PKK ile olan ilişkilerine dair videoları da mevcuttur Youtube'da ararsanız rastlayabilirsiniz. Ayrıca ortada iddianame var. Mahkemeye sunulmuş deliller de var. TSK'dan çalınarak gizlenmiş onbinlerce mühimmat, resmi evrak ve hukuksuz fişleme evrakı var vs. vs..
Hocam bana sordugunuz butun sorularin cevaplari soyledigim belgeselde mevcut linkini veriyorum musait oldugunuz bir zamanda izlemenizi ricaediyorum.
link Kan Uykusu
Her yerde illaki curuk yumurtalar cikabilir bu konuda hemfikiriz ama tsknin bu denli yipratilmasinada sesiz kalamiyorum. Jtem konusundada ve fisleme konusundada taktiksel olarak dogru oldugunu dusunuyorum istihbarat olmadan terorle mucadele imkansiz cia mossad yaptigi operasyonlari kabulleniyormu? Vatanin bekâsi icin yapilan hersey benim gozumde mubahtir.
İhtiyaç olan uyduruktan değil...dünyaya 1 minıt deyip işlerini bitirmektir önce sivrisineklerin ...bataklık zaaten bizde o da kurur suyunu kesersen...tıpkı karaoğlanın kıbrıs olayında yaptığı gibi...okkalı *.....* lazım...*blue mermer* olayı gibi değil tabii...ama nerdeee...:( yazık yazık ...allah rahmet eylesin şehitlerimize...
arkadaşlar ben terörü, şehit haberlerini kanıksamak istemiyorum. yapacak söylenecek çok şey var biliyorum. en az sizler kadar benimde içim içime sığmıyor.
tepkimi dile getirmek terörü lanetlemek ve aziz şehitlerimize saygı için evime bayrağımı arabamın anteninede siyah kurdele takıyorum. biliyorum sembolik biliyorum kafi değil. ama şuursuz tepkisiz kalmak istemiyorum. bizler için hayatını feda eden şehitlerimiz gözü yaşlı analar babalar eşler çocuklar en azından evet en azından bunu hakediyorlar. tepkisiz kalmayalım arkadaşlar. hepinizi bu protestoya katılmaya davet ediyorum.
N e yaparlarsa yapsınlar hiçbirzaman emellerine ulaşamayacaklar inşaallah.Artık bu saatten sonra teröre karşı herkesin siyaset gözetmeden tek yürek olması gerekir.
Dünkü şehitlerden birinin annesi. Bu resme bakıp da üzülmeyenin insanlığından şüphe ederim...
Kitapsızlar şimdi de millet kandil için camilerdeyken Siirt merkezde 21.45te bir polisi şehit ettiler.
Siirt’te polis karakoluna silahlı saldırı - SİİRTLİLER.NET
serefsiz herifler adice vurup kaçıolar
Su kandil gecesi Allahima yalvariyorum insallah onlarda evlatlarindan bulurlar.
Ne zaman bır pasanın,basbakanın,bakanın,cumhurbaskanının evladı sehıt olursa ozaman yukardakıler elle tutulur gozle gorunur mucadele verır.
Basında cıkan haberlere gore bızım ucaklarımızın yaptıgı bombalama sonucu askerlerımız ormanda yangın cıkması sonucu sehıt olmus belkı yalan belkı dogru ama su bır gercek lafı bıle urkutucu.
Basbakan,genel kurmay anca cıkıp konusuyor aktutundede estıler gurledıler hersey baska olacak artık,sınır otesı harekat yapacagız dıye hava yaptılar ne oldu ne degıstı hıc bırsey ,dunyada tek ulkeyız teror orgutunun basını yakalayıpta sonunu getıremeyen tek ülkeyız.
Nezaman yonetıcılerın evladı sehıt duser o acıyı yureklerınde hısseder ozamn cıddı mucadele eder devletımız
Konu ile ilgili kamuoyundaki tartışma devam ediyor. Bilgi açısından;
Sivil toplum örgütleri adına açıklamayı İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Raci Bilici yaptı. Çatışmanın yaşandığı Dolapdere köyü sakinleriyle birebir görüştüklerini kaydeden Bilici, görüşmede isminin açıklanmasını istemeyen görgü tanıklarının anlatımlarını aktardı.
Ölümlerin sebeplerinin açıklanmasını isteyen Bilici, yaptıkları gözlemler sonucu cevaplandırılmasını istedikleri soruları ise şöyle sıraladı:
1) Helikopterle atılan ve yangına sebebiyet veren silahın veya silahların ne olduğu ve çevredekilerin gözlerinin yanmasına sebebiyet veren gazın ne olduğunu açıklansın.
2) Bir gün öncesinden bu bölgede askerlerin mevzilenmesinin bölgede PKK'lilerin varlığına ilişkin istihbari bilgiye dayanıp dayanmadığı açıklanmalıdır.
3) Bir gün öncesinde olay yerinde her türlü hazırlık yapılmasına ve çok geniş bir alanda mevziler oluşturulmasına rağmen PKK'liler tarafından atıldığı iddia edilen el bombalarıyla bu kadar geniş bir alanın nasıl yandığı ve bu kadar ölümün nasıl gerçekleştiği?
4) Öldürüldüğü iddia edilen iki PKK'linin Malatya Devlet Hastanesi'nde olduğu bilinmesine rağmen diğer geri kalan beş kişinin akıbetinin ne olduğu ve bunların kim olduğu? (Bu konuda PKK'lılar sadece 2 mensuplarının öldüğünü diğer 5 kişinin ise PKK kıyafeti giydirilmiş kontr-gerilla olduğunu ve kendi askerimize ateş açtıklarını iddia ediyorlar)
5) Operasyonla ilgili telsiz ve diğer elektronik kayıtların olup olmadığı varsa bunların kamuoyu ile paylaşılması.
6) Operasyona çıkmış daha önce siper almış ve bölgeye hâkim bir tepede konuşlanan askerlerin dinlenme anında olunca bile çevre güvenliğini nasıl almadığı, böylesi bir uygulamanın askeri disipline ve teamüllere aykırı olup olmadığı.
7) Geniş bir alanda yangın çıkmış olmasına ölen askerlerden çok daha fazla asker yangın esnasında olay yerinde bulunmasına rağmen neden sadece bir kısım askeri personelin yangına maruz kaldığı, diğer askeri personelin nasıl yangından kendini muhafaza ettiği ve bu personelin nasıl kurtarıldığı?
8) Askerler tepenin hâkim konumundan ve sayıca daha fazla iken PKK'lilerin tepeden yukarı doğru çıkışlarını nasıl fark etmedikleri?
9) Dezavantajlı konumda olan PKK'lilerin saldırıdan kısa bir süre sonra helikopterler köye ulaşmasına ve geride çok fazla asker kalmış olmasına rağmen el bombası atacak kadar yakın mesafeden olay mailinden gündüz vakti nasıl kaçmayı başardıkları?
Bu birlikte şehit düşen hiçbir subay olmaması çok garip. İlgili birliğin başında komuta subayı veya astsubayı neden bulunmamaktadır ? Yanısıra operasyon kamerası ve Heron görüntüleri kamuoyuna neden açıklanmamaktadır ?
--- ALINTI ---
İhmal iddialarına yenileri eklendi. Olaydan önceki birkaç günlük süreçte bölgeden telsiz kestirmelerinin görüldüğü ve görüşmelerin kayda alındığı öğrenildi. PKK'lıların telsiz muhaberesinde arazide dolaşan birliklere eylem talimatı vermelerine rağmen, bu bilginin birliklere zamanında aktarılmaması nedeniyle askerin güvenli bölgeye çekilme imkanı bulamadığı öne sürüldü. Teröristlerin üç kişiyi kaçırmasının ardından kolordu komutanlığının devreye girdiği ve birliklere kendi sorumluluk sahasında arama faaliyetlerinde bulunmalarını kritik bölgelerde arama tarama yapmamalarını emrettiği iddia edildi. Bu talimata rağmen, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'nın oldukça kritik olarak değerlendirilen ve teröristlerin devamlı kullandıkları bölgeye operasyon düzenlediği öne sürüldü. Silvan Komando Alay Komutanı Murat Toprak'ın, "Zayiat çok olur." uyarılarına rağmen, bölgeye operasyonda ısrar edildiği iddialar arasında. Silvan saldırısında helikopter talebinde tereddüt iddiaları da gündeme geldi. Çatışmanın başlamasıyla birlikte birlik komutanlarının helikopter talebinde bulunduğu, ancak Cobra helikopterlerin bir buçuk saat sonra olay yerine gelebildiği görüldü.
--- ALINTI ---