uzuncocuk Nickli Üyeden Alıntı
acı gunde bu cevap olmayacak ama genelkurmay orada kullanıma cıkacak sılahla ılgılı basbakanlıgın onayına basvurmaz... zaten su an her turlu alet elımızde mevcut.... ben sahsen goreve gıderken, ıstedıgım sılahı alıp gıdebılırım, depomda bulunan her sılahıda kullanırım... ayrıca arkadaslar a/ t arazı tarama yapıyorlar ve gunduz..... gunduz ısıya yada goruse duyarlı tek kullanacagınız alet nıkon durbundur dıgerlerı gece calısır....
ayrıca kanunu yalnıs bılıyorsunuz... terorıstın uzsune tank namlusu donuk.... atıs ıznı elınde sılah gorunen her nesneye verılır.... ates etmek yasak degıl... su an ohal olmadıgından köylü dagda hayvan otlatıyor vs. askerde ayırt etmekte cok zorlanıyor bu defa... düşünün köyde mantar topluyorsun elinde bir poset. güm alnında bir mermi.... bunun yasanmaması ıcın asker sabıt bekledıgı karakollarda emın olana kadar bırsey yapmıyor... masum ınsanı vurmak var ısın ıcınde..
ayrıca operasyon ıcınde ( buyuk operasyonlar harıc ızın alınmaz) yetkılerı vardır o kadarda. adı medyada operasyondur ama orda rutın faalıyettır bu... bır doktor nasıl amelıyat ıcın saglık bakanından ızın almaz aynı durum bu konu ıcınde gecerlı
en onemlı husus : bu kalleslıgın her turlu yolu var ve bu kallesler her yolu kullanıyor...ohal dıyorsun yasayan masum halk perısan oluyor.. kaldırıyorsun bu sefer dıgerının cırıt atma alanı doguyor....
nıce yıllar herseyı denedık.... hareket edene ates te ettık. ohal de getırdık, kaldırdık, sınır otesı yaptık.... sonuc: 15000 ın uzerınde sehıt....
bız masada ıs cevıremeyen ama bılegı kuvvetlı bır ırkız ama ne yazıkkı bızım davamızda masada guc yoksa çözümde yok... yıllarca yunana , belcıkaya, fransaya almanyaya danımarkaya ne yaptıkkı... kalesnıkof bızı delerken rusa ne yaptıkkı.... her allahın gunu ıraktan gelıp gelıp sırtımızdan bızı hancerleyen ıraka ne yaptıkkı.... savassak 15000 kısı olmezdı.....
bır ulkeye savas acma sebeplerı nedır? daha bunu bılmıyoruz ...... amerıka ve ab korkusu ıle yataga gırersen ruyanda ıbıza adasını goremezsın.... ırak ve surıye sımdıye kadar eger gercek savas sebeplerı konusulsa sımdıye 50 kere savasmamız gereken ulkelerdı....
sıyası cevap: ab ye one mınute dersen, ısraıle kafa tutarsan amerıkaya ırak ıcın gırıs ıznı vermezsen, sonuclarına katlanırsın. buraların agasıyız zannedıyorduk bu aralar... uyandık.
13 meslektas gıttı... eskıden gıdenlerı hıc unutmadım.... 8 kısılık bır fotograf var evımde ben cekmıstım ben harıc hepsı sehıt yıl 1998. cok uzulemıyorum su anda cunku gercek buyuk resmı cok ıyı goruyorum... 4 yıl sonra bakın bdp meclıste kımlerle temsıl edılecek?????????
aglayan analara eslere babalara sabır dılıyorum, 15000 sehıt yakınını da unutmadan sunu soyluyorum.....bu almanlar akıllı adamlar...........