tafsiye edeceğim bölge ovacık bölgesi.fethiye ile ölüdeniz arasında.fethiyeye 4km, ölüdenize 3km. eğlence barlar sokağına 500metre. gece klima açmana bile gerek kalmaz. dağ havası, sivri sinek falan olmaz.2 otel tafsiye ederim. ikisinde de kaldım.1.cisi otel bena(5 kez), 2.cisi ümit apart otel(2 kez) kaldım. bena geçen sene yarım pansiyon 35tl den kaldım. ümit ise 45tl idi. küçük aile işletmeleri. temiz ve titiz çalışan yerler. araç ile gitmeyeceksen önünden minübüsler geçer. öğle yemeği için minübüs son durakların orda bahçe lokantası vardı. ucuz ve kaliteli biyer.(3çeşit 10tl, köfte ekmek ayran+sınırsız çay 5tl). hemen önünde de ölüdeniz halk plajı girişi var.sana tafsiyem sahile girişte sağa dönüp, dağ tarafındaki koya gitmen. denizi çarşaf gibi. yani meşhur yamaç paraşütlerin ters istikameti.
şunuda belirtmeden geçemeceğim. fethiye saklıkent arasında kadıköy var. köyün çıkışında solda sedirli aile bahçesi var.3 kişilik full menü yemek yedik. (1 er tereyağında ve kiiremitte alabalık, büyük sac kavurma., 1 sürahi ayran, 2 adet orta satala, demlik çay, yan bahçeden taze meyve, sac ekmeyi) toplamda 15tl verdik. adam aracımıza su tutup, bagajımıza 4 adet kavunda koydu.
istanbuldan fethiye bölgesine her gittiğimde mutlaka uğrarım buralara.saklıkentte dere üstü sedirlerde biramı içmeden gitmem.
dostum hangi otele gidersen git, otel çalışanlarla muhabbet et. sana nerde ucuz kaliteli yemek, nerelere gidilir, gezilir mutlaka öğren.
Yer imleri