30 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Benzin ile motorine Mısır zammı!

Threaded View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1
    Deniz Asil
    Desert Eagle Kriminal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12/01/2010
    Yaş
    46
    Mesajlar
    6.732
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 AL 0864
    Edilen teşekkür: 2519

    Teknik Konu Benzin ile motorine Mısır zammı!

    Benzin ile motorine Mısır zammı!

    Motorinin rafineri çıkış fiyatı bugünden itibaren 8.5 kuruş zamlandı


    14 Ocak’ta Tunus’taki Yasemin Devrimi’yle başlayan ve Mısır’da günlerdir yaşanan gösterilerin siyasi krize dönüşmesi petrol fiyatını bir anda 100 doların üzerine çıkarırken, benzin ve motorinde zam kapıya dayandı. Motorinin rafineri çıkış fiyatı bugünden itibaren 8.5 kuruş zamlandı. Zammın pompa fiyatlarına da aynen yansıması durumunda motorin fiyatları yüzde 2.4 civarında artacak. Motorinin litresi İstanbul’da 3.38’den 3.46’ya Ankara’da 3.36’dan 3.44 liraya yükselecek. Kırsal motorinin fiyatı da 3.33 lirayı bulacak.

    BENZİNDE KAFA KAFAYA
    EPDK verilerine göre benzinin dünya piyasalarında litre fiyatı 1.07 TL, Türkiye’de rafineri çıkış fiyatı 1.085 TL düzeyinde bulunuyor. Petrol ve döviz kurunun dikkatle izlendiğini belirten kaynaklar, “Petrolde ya da kurda olabilecek her oynama kaçınılmaz olarak benzin ve motorin zammını gündeme getirecektir” yorumunu yaptı. Tunus’ta başlayan, Mısır’a sıçrayan, ‘domino’ etkisiyle bölgeyi etkisi altına alması beklenen siyasi kriz ve iç karışıklık, dünyadaki petrolün yaklaşık yüzde 40’ının üretildiği Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da istikrarsızlığa neden olabileceği endişesine yol açıyor. Uzmanlar, Süveyş Kanalı’ndan günde 4 milyon varil petrolün geçtiğini belirterek, dünya petrol trafiğinin yüzde 5’inin geçtiği kanalın kapan ması halinde arz-talep dengesinin bozulabileceğine işaret etti.
    I ' m c a p u l i n g . . .

  2. Bu mesaj için teşekkür edenler:


Benzer Konular

  1. Motorine yeni yıl zammı...
    kadir07 tarafından Yakıt forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 40
    Son Mesaj: 05/01/2013, 12:44
  2. 19.04.2011 benzin zammı
    PNT 34 tarafından Yakıt forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 72
    Son Mesaj: 23/04/2011, 20:42
  3. mısır isyanı ve petrol zammı kapıda
    zaferdurukan tarafından Serbest Kürsü forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 01/02/2011, 12:17
  4. Başbakanlıktan mailime gelen benzin zammı cevabı
    ibrahim06 tarafından Serbest Kürsü forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 25
    Son Mesaj: 20/12/2010, 20:35
  5. Benzin Zammı Eylemi
    Tuketicilerbirligi tarafından Serbest Kürsü forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 44
    Son Mesaj: 19/12/2010, 03:28

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
Reklam vermek, bilgi & iletişim için: admin@grandepuntotr.com



# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network #

www.fiattr.com   |    www.puntotr.com   |    www.grandepuntotr.com   |    www.puntoevotr.com   |    www.bravotr.com   |    www.lineatr.com   |    www.500tr.com   |    www.ottimotr.com   |    www.aegeatr.com