bmw mercedes borusan, mengenler filan olmayanlar paralel ithalatla getirilmiş, garantisi vs olmayan araçlar oluyo.
ozellıkle bmv mercedes araclarında aracı satanlar yok efendım arac dogus oto cıkıslı, has oto cıkıslı, gıbı enteresan seyler yazıyorlar sureklı.... o bayılerden cıkmayanlar çakmamı oluyor yani bir turlu kavrayamadım bu ısı ... fıkrı olan
bmw mercedes borusan, mengenler filan olmayanlar paralel ithalatla getirilmiş, garantisi vs olmayan araçlar oluyo.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
yani bir mercedes amg alıcam bu arac almanyada fabrıkada uretılen arac olacak sıfır olacak ama ıthalat seklınden dolayı garantılı olmayacak??* garıp geldı...
kıbrsta kaldım uc yıl... orda her marka arac sıfır km olarak her arsası olup ıcıne 10 arac koyan galerıcıde satılıyor aracların hıcbırı bayıı uzerınden ulkeye gırmıyor bmw mercedes dahıl( bayıler de mevcut) ama o tarladan satın aldıgınız ve enteresan yollarla ulkeye gıren araclar ısın ıcıne motor sası numarası gırınce garantılı oluyor..... kafam cok karıstı sımdı
bayii çıkışlı olmayan araçlar özel ithalatla getirilmiş garantisiz grey market araçlardır...
bmw de borusan audi de de doğuş çıkışlı olması önemlidir...
serhat bu noktada tıkanıyorum ıste.... bır mal tıcarı ulasım seklıyle nasıl garantı dısı olurkı... motor no sası no uretım yılı falan....bunlar degılmıdır garantı sartı...?
anladıgım su o zaman.... bmw ve mercedes araclarını garantı dısı kalabılecek yollarladamı satabılıyor berbat bısey ama bu...
yanı 2010 model ama turkıyeye normal prosedur uzerınden gırmemıs bır arac garantı dısı.... ama bal gıbıde s500 alıp 200000 euro verıp garantı dıye orj mercedes ıcın bıle tepıncez yanı..... yaw sıstem acıkları vay
İ phone da buna benzer fakat yinede garanti veriyorlar..
Araca garanti vermiyorlar bayiye garanti veriyorlar![]()
kıbrısta, orda satılmamasına ragmen turkıyeden gelen ve garantısı dewam eden tum araclar garantı kapsamındaydı............. ve ab kanunları ıslıyo orda.... motor numarası ya degıstıyse ya calındıysa gıbı sozlerde bmw mercedes bayılerının bıle yan cızme potansıyelını gosterıyo bence .... benden almazsan vay halıne olayları.... e araba almanya fabrıka cıkışlı kardesım.... olsun o benı baglamaz benden alcaktın hallerı... pazarcılar portakala yapmıyor bunu.....
bildiğim kadarıyla öyle, ama yabancı plaka filan olunca almanyadan onay alarak filan bişeyler yaparlar belki. bildiğim kadarıyla bu işlerde pek kural filan yok kafasına göre at koşturyo millet. orman kanunları birazda...
mesela normalde bi ürünün tamir süresi 30 iş gününü aşarsa parasının ödenmesi veya yenisinin verilmesi gerekir, yurtdışından alınmış burda garantisi olan ürünlerde bile işlemiyo bu. arkadaşımın başına geldi.
ps: 2011 clk diye bi araba yok![]()
Ne Mutlu Türküm Diyene!
FAbrika açısından düşünün zira fabrka distribütör atayarak yetkili satıcısı kılıyor ve onun sattığı ürünlere garanti veriyor. Amaç rekabet ortamı oluşturmamak . TAbi burada satıcısını düşünmek zorunda. Şimdi sen gideceksin Almanyadan araba getireceksin BMW de Türkiye den garanti işlemlerini kabul edecek. Diyelim ki garanti kapsamına aldı bu garanti isini kimin eliyle uygulayacak Borusan aracılığı ile sen borusan olsan itiraz etmezmisin. Bi nevi ticaret kuralı
kktc de ve rum kesımınde ıslerın nasıl ısledıgını yazdım yukarda ...ordada mercedes bayıı var. ama ıngıltereden( paravan ulke) getırılen sıfır mercedeslerde garantı kapsamında.... tıcarette ,bır urun fabrıkadan alındıysa,ve kullanıcı garantı sartlarına uyduysa faturada mevcutsa- sen bu aracı bızden almamıssın- deyıp garantı dısı dıyemezsın ama arkadasımda demıs yukarda, at kosturuyorsan bayı olarak o baska...ben 2011 s500alacagım gurbetcı olarak edırneden gırıste arıza yapcam merco gelıp bakmıcak ha.... cıddı krız sebebıdır bu...
Yurtdışından aldığınız bilgisayar ve bilumum eyaya da aynı garanti teranesi yürütülmekte...
Ancak aldığınız ürünle ilgili Türkiyedei merkezi değil Avrupa'daki genel merkeze ulaşırsanız onların vasıtasıyla burada garantiniz yürütülür..
Yurtdışından alınan toshiba bilgisayara burada garanti dışı denildi...Firmaya atılan mail sonucu Firma Türkiye'deki servise yönlendirdi ve ücretsiz yapıldı..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri