19 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Demokrasi Ahlaksızlıkmıdır ?

  1. #1
    Serdar Kürkçü
    SRDR KRKC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20/07/2010
    Yaş
    43
    Mesajlar
    1.366
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    50 ES - 05 ES
    Edilen teşekkür: 630

    Kızgın Demokrasi Ahlaksızlıkmıdır ?

    Değerli Arkadaşlar Lütfen Konunun Tamamını Okumadan Yorum Yapmayınız Yarım Yamalak Okuyarak Gereksiz Yorum İstemiyorum. Vakit Ayırın Ve OKUYUNUZ LÜTFEN...



    Yıllardır Türk Toplumu Üzerinde Yoğun Bir Baskı İle Aşılanmaya Çalışılan Ve Üzerini Düşünce Özgürlüğü Ve Demokrasi Sözleri İle Süsleyen Eller Emellerine Ulaşıyor Sanırım.

    Türk Kültürü Örf Ve Adetleri 2000 Li Yıllara Girmemizle Tamamen Asimile Edilme Yolundadır. Bizim Ahlakımızı Bizim Kültürümüzü Yobaz, Gerici, Anti Laik Olarak Lanse Eden Kendini Türk Düşünürü Eli Kalem Tutan Kişiler Olarak Halka İnandırmaya Çalışan Güçler, Emin Olunki Türk Düşmanlığı Besleyen Ve Dış Kaynaklı Desteklerle Kalemlerinin Mürekkebini Dolduran Kişilerdir. Bir Toplumu Çökertmenin En Sağlam Yollarından Birisidir, O Milletin O Ulusun Kültürünün Yozlaştırılması Ve Geriye Dönük Hiçbir İz Bırakılmaması İçin Yapılacak Söylemler Ve İcraatlardır.

    Bu Aşamada 2000 Yılları İle Türkiye Üzerinde Medya Kaynaklı Yazılı Ve Görsel Basın Üzerinden Kültür Yozlaşması Sağlayacak Bir Çok Projeye İmza Atılmıştır Ve Atılmaya Devam Edilmektedir. Gün Geçmiyorki Bir Yenisi Eklenmesin.

    Ali Ağaoğlunun Meşhur Lafı Aslında Bu İşlerin Gidiş Hatının Tek Kelime İle İzahatıdır. " YAPTIM OLACAK" Bu Ön Görüyle Görsel Ve Yazılı Basında Yapılan Yaşatılan Tüm Yayın Ve Yazılar İnsanlarımızın Bu Gibi Şeylere Alıştırılmaya Çalışılması İle Meydana Getirilmektedir. Şimdi Soruyorum Türk Milletinin Çok Yüce Bir Ahlak Anlayışı Varken Şu An Ahlak Anlayışımızın Büyük Bir Çöküntü İçerisinde Olduğunu Göremiyecek Kadar Art Niyetli Olmaya Gerek Varmı ?

    Türkiyede Özgürlük Demek Demokrasi Demek Bel Altında Yapılan Ve Yapılacak Her Türlü Fiili Hareketin Konuşulması Veya Uygulanmasımıdır ? Yıllardır Demokrasiden Beklediğimiz Bumuydu ? Özgür Düşünce Derken Bumu Kastediliyordu ?

    Haberi Okuyun >>>
    https://www.haberturk.com/yasam/haber/587644-bitirme-tezi-olarak--cekti


    Şimdi Gelelim Habere Haberdeki Üniversite Öğrencisi Bitirme Tezi Olarak Okuduğu Bölüm İtibari İle Film Çekiyor. Hemde Üniversite Sınırları İçerisinde. Olay Medyaya Düşene Kadar Üniversite Yönetimi Sadece Öğrenciye Düşük Not Vererek Geçiştiriyor Durumu. Fakat Haber Medyaya Düşünce Bölümdeki Öğretim Üyelerinin Üniversite İle İlişkileri Kesiliyor. Soruşturma Başlattık Deniyor. Ve Burası Ne Yazık ki Türkiye de Yüksek Eğitim Veren Bir Bilim Yuvası.


    Haberi Okuyun >>>


    Aynı Olayın Farklı Bir Boyutu Bundan 2 Ay Önce ABD de Yaşandı Haberi Okuduysanız. ABD'de Elizabeth Hawkenson adlı üniversite öğrencisi filmde oynadğı için bursunu kaybetti. Bizim Kültürümüzü Ve Ahlakımızı Bozmaya Çalkışan Bir Ülkede Yaşanılan Olaya Bakın.

    Ve Şimdi Bazı Kalemi Ve Sütü Bozuklar Çıkacak Yok Efendim Bu Demokrasi Ayıbıdır Bu Özgürlükçü düşünceye Aykırıdır Diyecek Öylemi. Bunlar Geleceğimizin Garantisidir Diyecek Öylemi ? Kusura Bakmayın Arkadaşlar Ben Böyle Demokrasinin İçine Ederim Bu Demokrasi Değildir Ahlaksızlıkdır. Bu Kadarda Türk Kültürü İle Oynanmaz Oynatmamalıyız Hepimiz Yarın Birgün Birer Anne Baba Olacağız Ve Belkide Olanlarda Var Aramızda Lütfen Çocuklarımızı Gerçek Bir Türk Kültürü Ve Ahlakının Ne Olduğunu Çocuk Yaştan İtibaren Öğretiniz.

    Neyse Tekrar olaya Dönelim Ardından Başka Bir Bölüm Öğrencisi Bu Durum Üzerine Açıklama Yapıyor. Demokrasiden söz ediyorsak bu filmin çekilmiş olmasına da tepki gösterilmemeliydi” İşte Üniversitedeki Et Kafalı Kendilerini Bilim Adamı Olarak Tanımlayan Kişiler Bizim Öğrencilerimize Demokrasi Eğitimini Böylemi Veriyor Soruyorum Sizlere. Demokrasi Demek Özgür Düşünmek Demek Ahlaksızlıkmıdır ?

    Şimdi Bu Yazdıklarıma Muhalefet Olmak İsteyen Veya Evet Ülkede Demokrasi Varsa Bunlar Hoş Karşılanmalı Sonuçta Orda Yapılan Bilimsel Bir Olaydır Diyebilecek Arkadaşlar Olursa Görüşlerine Saygım Var Ama Onlara Bir Tek Sorum Olacak Kimse Yanlış Anlamasın Kimsenin Zoruna Gitmesin Ama. Aynı Durumda Sizlerin Kız Kardeşi Veya Bir Akrabası Yakını Bu Projede Yer Almış Olsaydı Sizler Yine Aynı Görüşleri Savunurmuydunuz Merak Ediyorum Tabi Savunan Çıkarsa ...

    Böyle Demokrasi Ve Özgürlükçü Düşünce Yoktur Bunun Adı Demokrasi Değil Ahlaksızlıktır...!!! Yazan: SRDR KRKC
    Konu SRDR KRKC tarafından (04/01/2011 Saat 18:56 ) değiştirilmiştir.

  2. Bu mesajı için 7 kişi SRDR KRKC'ye teşekkür etti:


  3. #2
    Serdar Kürkçü
    SRDR KRKC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20/07/2010
    Yaş
    43
    Mesajlar
    1.366
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    50 ES - 05 ES
    Edilen teşekkür: 630

    Standart

    Çok Duyarlı Bir Forumuz Maşallah Tebrikler Arkadaşlar...

  4. #3
    adem tahiroğlu
    muhabbet üye ademtahir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09/06/2010
    Yaş
    48
    Mesajlar
    5.038
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1228

    Standart

    serdar tşkler paylaşım için..
    kafam çok dolu bugün hiç birşey anlamadım okuduğumdan yarın tekrar okuyup yorum yapacağım..

  5. Bu mesaj için teşekkür edenler:


  6. #4
    Oğuz KOCA
    İl Başkanı (Isparta) izoci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01/09/2010
    Mesajlar
    6.648
    Nereden
    Isparta
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    330
    Edilen teşekkür: 1913

    Standart

    özgürlüğün ve demokrasinin ne olduğunu bunu yapan anlamamış demek ki tşk paylaşım için
    TSİ Jetta.

  7. Bu mesaj için teşekkür edenler:


  8. #5
    ORÇUN ÇABUK
    aŞK 3 HaRF BMW WiSTaRiA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22/07/2009
    Yaş
    44
    Mesajlar
    6.500
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2431

    Standart

    Teşekkürler güzel paylaşım...

  9. #6
    mert yılmaz
    mix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03/12/2009
    Yaş
    36
    Mesajlar
    697
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 170

    Standart

    bende bi üniversite öğrencisi olarak şu kadarını söyleyeyim üniversitede bilgi öğrenmeye gelen sayısı okadar azki..... Eminimki bu filmde oynayanında çekeninde pek ilim irfanla işi olduğunu sanmıyorum ve üzülerek söylüyorum ahlakımız çok ama çok çöktü

  10. #7
    Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    31/01/2007
    Yaş
    44
    Mesajlar
    18.861
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

    Standart

    Bunlarin hepsini sen yazdiysan helal olsun usta bir kalemden cikiyor dedim kendi kendime hakikattende ustaymissin


    Ben her zaman diyorum okula okumak icin gidilir soytarilik propaganda ozgurluk bisileri savunma amaciyla gidilmez . Bu tarz kisilerede tevazu gostermeyeceksin hakkinda sorusturma baslatip def edeceksin ibreti alem icin uc besi sallandiracaksin bak bakalim bir daha olabiliyormu .. Birde bu tip igrenc seylere sanat gozuyle bakip sanat diyorlar ya hayret hepimiz kral ciplak oynuyoruz...

  11. #8
    Serhat Serhat
    İl Başkanı (Kırşehir) takres - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13/10/2010
    Mesajlar
    7.894
    Nereden
    Kırşehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1804

    Standart

    özentiliğin ahlaksızlığa yolculuğu gibi birşey olmuş...

  12. #9
    Şenol Çıracı
    Abarth Mjet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21/03/2008
    Yaş
    36
    Mesajlar
    1.015
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 323

    Standart

    yazdıkların doğru yanlız yazıya son verirken ülkemizdeki genel acıtasyonu yapmasaydın. '' Aynı Durumda Sizlerin Kız Kardeşi Veya Bir Akrabası'' Sonucta zorla yapılan birşey yok tez olarak çeken arkadaş bu olayı ''gönüllü'' bir ekip tarafından gerçekleştiriyor. Kimse zorla filmde oynamıyor.

  13. #10
    ümit başaran
    uzuncocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13/10/2010
    Yaş
    44
    Mesajlar
    1.518
    Nereden
    Mardin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 480

    Standart

    garip bir konu olmuş......cocuklara unıversıtede ahlak dersı verılmıyor sanırım... tum ilk ve lıse egıtım kurumlardada dın kulturuu ve ahlak bılgısı dersı sadece dın kısmı ıle verılıyor ogrencılıgımde ahlak bılgısı dalında hıc egıtım almadım.... aıle terbıyesı ahlaksızlıgın en kesıcı unsurudur... ve bu ahlak egıtımı bızı tum hayatımız boyunca takıp eder ara sıra sapma egılımı gostersek aıle ıse el atar ve yola getırır..
    demokrasi bence cok garıp bır kavram cumhurıyette... ıran ıslam cumhurıyetı mesela demokratık kongo cumhurıyetı de war demokratık haklar ozgurlukler hususunda fıkrım su... batı bu hususu kavramıs durumda.. bız ıse ac kalmıs ve yemege saldırır hususta bakıyoruz bu olaya...ve cılkını cıkarıyoruz... ve bu cılkını cıkarmayı pompalayan bır medya var ve rollerını cok ıyı yapıyorlar... sabahları seda sayan sonra tum aıle sırlarını ortaya cıkaran vasıfsız bayanların sundugu realıty showlar, esra ceyhanlar ewlendırme programları ıle ew kadınlarını baglıyorlar aksamları ızleyın hangı kanalda bır egıtıcı program war dızı maç... yarısma... ŞİŞİRİLMİŞ VE BAKIN TÜRK MİLLETİ SİZ İŞTE BÖYLESİNİZ, POLİS SİZİ DOWUYOR ASKER VURUYOR OGRETMEN TECAVUZ EDIYOR RUSVET YIYOR TARzINDA HABERLER. agacta kalan kedıyı haber yapan reytıng sawascıları... kolay para kazanmayı sankı marıfet sayan yarısma programları... adam vurmanın nam saldıgı yerlı dızıler.... ahlakı ve kultur cokuntusu ıcınde dewede kulak kalıyo bence...
    ben vanda yasıyorum... burdakı unıwersıtede de tam tersı bır durum var... başın acıksa ve zayıfın varsa bıttın... neredeyse tum hocalar asırı dıncı esı carsaflı ogretım gorewlısı dolu... ve sızı sureklı kapanmakla ve dınle pompalıyorlar....başı acık bır ogrencının 4 yılda okulu bıtırmesı hayal... okulu bıtırene kadar kapananı duydum...
    en buyuk sebepte bence ulkedekı gelır dagılımı adaletsızlıgı ve sınıflar arasındakı farktır... ew yaptım satarım dıyen para babalarını goren zıhnıyet kısa yoldan para kazanmak ıcın ıddıa kapılarında nımet ablada bet sıtelerınde bu olay gıbı sektorunde cırıt atıyor... onune gecmek ıcın tek sart.... 18 yasındayken erkek ılk sewdıgı kızı ıstemeye gıdecek babasıyla.... kızın babası, cocugun ogrenemedıgı alamadıgı tum ahlakı emın olun ıkı dakkada werır oglana ... calısması gerektıgını durust olması gerektıgını bunlar olmasa askının olmayacagını anlar... bılırız yabancılar gelırlerı ne olursa olsun cocuklarını mutlaka kucukken calıstırırlar... bız ne yaparız aslan oglum benım hade antalyaya gıt bır hafta gez ...al su parayı rezıl olma.... para kazanmanın ne oldugunu bılmeyen bu kadar yogun genc nesıl varken alın terı ne demek durust calısmak ne demek bılmezlerken ahlakı cokuntu yasamamak hayaldır... en buyuk suc anne babalarındır...

  14. Bu mesajı için 2 kişi uzuncocuk'ye teşekkür etti:


  15. #11
    Yüksel KILIÇ
    yklklc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19/11/2010
    Yaş
    39
    Mesajlar
    305
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 30

    Standart

    Alıntı femoli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bunlarin hepsini sen yazdiysan helal olsun usta bir kalemden cikiyor dedim kendi kendime hakikattende ustaymissin


    Ben her zaman diyorum okula okumak icin gidilir soytarilik propaganda ozgurluk bisileri savunma amaciyla gidilmez . Bu tarz kisilerede tevazu gostermeyeceksin hakkinda sorusturma baslatip def edeceksin ibreti alem icin uc besi sallandiracaksin bak bakalim bir daha olabiliyormu .. Birde bu tip igrenc seylere sanat gozuyle bakip sanat diyorlar ya hayret hepimiz kral ciplak oynuyoruz...

    Dediklerinizin tam aksine üniversite bilim öğrenme yeri olduğu kadar düşünme yeridir de. Ancak düşünmelerine ve düşündüklerini dile getirmelerine izin verilmediği için koyun gibi bir üniversite gençliği ve koyun gibi bir türk milleti var günümüzde... Daha da kötüsü bir öğretmen olarak rahatlıkla söyleyebilirim yolda olan nesil daha da vahim durumdadır.

    Düşünmeyen adam, hakkını aramayan adam koyun olur koyunlardan oluşan bir toplumda vakti geldiğinde güzelce güdülür...

    --------------------------------------------------------

    Konuyu yazan arkadaş çok güzel yazmış ahlaki değerlerimizin örf adetlerimizin çoğunu yitidik ancak bunu DEMOKRASİ ye bağlamak???

  16. Bu mesaj için teşekkür edenler:


  17. #12
    cihan kesen
    speedy_16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25/01/2010
    Yaş
    35
    Mesajlar
    928
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Bravo Hayal Mavisi
    Plaka
    16 ** 022
    Edilen teşekkür: 179

    Standart

    yazdıklarına bende katılıyorum tabiki özgürlük war ama her milletin olduğu gibi bizim de örf ve adetlerimiz war bize böle seyler ters ailesinin öğretmesi gerekir böle şeyleri tanımadığımız birine biz ve ya başkası tarafından yaptırım uygulamak zor

  18. #13
    Serdar Kürkçü
    SRDR KRKC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20/07/2010
    Yaş
    43
    Mesajlar
    1.366
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    50 ES - 05 ES
    Edilen teşekkür: 630

    Standart

    Alıntı femoli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bunlarin hepsini sen yazdiysan helal olsun usta bir kalemden cikiyor dedim kendi kendime hakikattende ustaymissin


    Ben her zaman diyorum okula okumak icin gidilir soytarilik propaganda ozgurluk bisileri savunma amaciyla gidilmez . Bu tarz kisilerede tevazu gostermeyeceksin hakkinda sorusturma baslatip def edeceksin ibreti alem icin uc besi sallandiracaksin bak bakalim bir daha olabiliyormu .. Birde bu tip igrenc seylere sanat gozuyle bakip sanat diyorlar ya hayret hepimiz kral ciplak oynuyoruz...
    Mehmetcim Öncelikle Yorumun İçin Teşekkür Ederim. Bu Yazının Tamamı Sanamı Ait Sorusunu Tşk Ederek Cevaplamak İstiyorum.

    Alıntı Mjet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yazdıkların doğru yanlız yazıya son verirken ülkemizdeki genel acıtasyonu yapmasaydın. '' Aynı Durumda Sizlerin Kız Kardeşi Veya Bir Akrabası'' Sonucta zorla yapılan birşey yok tez olarak çeken arkadaş bu olayı ''gönüllü'' bir ekip tarafından gerçekleştiriyor. Kimse zorla filmde oynamıyor.
    Arkadaşım Bu Bir Türkiye Acitasyonu Değil Aslında Bunlar Hayatın Gerçekleri Yıllardır Bu Medya Önünde Dolaşan Bir Maymun Var Hepimizin Bildiği Hıncal Uluç Denen Herbirşeyden Anladığını Sanan Türk Sürünürü Bu Adam Gibi Sana Bir Çok Örnekte Verebilirim. Peki Hıncal Ulucun Adının Karıştığı Kaç Tane Manken Var Sayabilirmisin ? Tabiki Sayamazsın İşte Burdaki Anlam Şudur İnsanlarımız Kullanılıyor Veya Kendini Kullandırıyor Biryerlere Gelmek İçin Pekala Sen Hiç Ulucun Bir Kız Kardeşi Akrabası Veya Yakın Bir Dostunun Kızının Bu Piyasada Bu Tip İnsanlara Malzeme Olduğunu Gördünmü ? Örneği Çok Sana Tek Tek Sıralarım Çok Yakın Bir Örnek Daha Mehmet Ali Erbil Gibi Vs. Bu Uzar Gider. Bu İnsanlar Konuşurken Özgürlükten Demokrasiden Devletten Bahseder Ama İşin Aslı Demokrasi Değildir Düşünce Değildir Sanat Hiç Değildir. Ahlak Hırsızlığıdır Bunların Yaptığı Onun İçin Bu Örnek Bir Acitasyon Değildir Hayatın Ta Kendisidir.

    Alıntı yklklc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dediklerinizin tam aksine üniversite bilim öğrenme yeri olduğu kadar düşünme yeridir de. Ancak düşünmelerine ve düşündüklerini dile getirmelerine izin verilmediği için koyun gibi bir üniversite gençliği ve koyun gibi bir türk milleti var günümüzde... Daha da kötüsü bir öğretmen olarak rahatlıkla söyleyebilirim yolda olan nesil daha da vahim durumdadır.

    Düşünmeyen adam, hakkını aramayan adam koyun olur koyunlardan oluşan bir toplumda vakti geldiğinde güzelce güdülür...

    --------------------------------------------------------

    Konuyu yazan arkadaş çok güzel yazmış ahlaki değerlerimizin örf adetlerimizin çoğunu yitidik ancak bunu DEMOKRASİ ye bağlamak???
    Teşekkür Ederim Arkadaşım Yorumun İçin Aslında Bunu Demokrasiye Bağlayan Ben Değilim Bu Ahlaksızlığı Yapanların Bu Durumu Demokrasiye Bağlamasıdır. Biz İnsanların Umutlarını Hayallerini Bedenlerini Kullanalım Veya Çalalım Ama Buna Ses Çıkaran Olursa Nerde Demokrasi Nerde lık Nerde Özgür Düşünce Diye Nara Atalım Psikolojisi İle Yaptıkları Veya Uydurdukları Tezlerdir. Onun İçin Senden Ricam Konu Başlığı İle Konu İçeriğini Tekrar Okursan Ne Demek İstediğimi Çok Daha İyi Anlıyacaksın Değerli Arkadaşım.

  19. Bu mesaj için teşekkür edenler:


  20. #14
    Yüksel KILIÇ
    yklklc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19/11/2010
    Yaş
    39
    Mesajlar
    305
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 30

    Standart

    Teşekkür Ederim Arkadaşım Yorumun İçin Aslında Bunu Demokrasiye Bağlayan Ben Değilim Bu Ahlaksızlığı Yapanların Bu Durumu Demokrasiye Bağlamasıdır. Biz İnsanların Umutlarını Hayallerini Bedenlerini Kullanalım Veya Çalalım Ama Buna Ses Çıkaran Olursa Nerde Demokrasi Nerde lık Nerde Özgür Düşünce Diye Nara Atalım Psikolojisi İle Yaptıkları Veya Uydurdukları Tezlerdir. Onun İçin Senden Ricam Konu Başlığı İle Konu İçeriğini Tekrar Okursan Ne Demek İstediğimi Çok Daha İyi Anlıyacaksın Değerli Arkadaşım.
    Haberi okuyunca ki yorumu yazdığımda okumamıştım daha iyi anlaşılıyor demek istediğin... Herkes yaptığına bir kılıf uydurabilmek için birşeyleri kullanıyor bitirme tezini hazırlayanda Demokrasiyi, özgürlüğü seçmiş

    Ey Türk Gençliği !

    Birinci vazifen, Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
    Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni, bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici, bedhahların olacaktır. Bir gün istiklal ve cumhuriyetini müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkan ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezhür edebilir. İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle techit edebilirler. Millet, fakr-u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

    Ey Türk İstikbalinin Evladı !

    İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklal ve cumhuriyetini kurmaktır ! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
    Mustafa Kemal ATATÜRK


    Atam ne güzel söylemiş ama nerde o gençlik diyesi geliyor bu haberleri okuyunca insanın...





  21. Bu mesaj için teşekkür edenler:


  22. #15
    ümit başaran
    uzuncocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13/10/2010
    Yaş
    44
    Mesajlar
    1.518
    Nereden
    Mardin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 480

    Standart

    Alıntı yklklc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Haberi okuyunca ki yorumu yazdığımda okumamıştım daha iyi anlaşılıyor demek istediğin... Herkes yaptığına bir kılıf uydurabilmek için birşeyleri kullanıyor bitirme tezini hazırlayanda Demokrasiyi, özgürlüğü seçmiş

    [/COLOR]

    Atam ne güzel söylemiş ama nerde o gençlik diyesi geliyor bu haberleri okuyunca insanın...
    su an gercek olanlar ıktıdara sahıp olanlar kısmıdır bence oncesı ıcın cooook fırın ekmek yemelerı lazım




  23. #16
    adem tahiroğlu
    muhabbet üye ademtahir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09/06/2010
    Yaş
    48
    Mesajlar
    5.038
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1228

    Standart

    ahlaki bir çöküntü içindeyiz zaten hırsızlık dolandırıcılık fuhuş normal hale getirildi
    dinimize mantık dini dendi herkes kendi mantığına göre yorum yapmaya başladı demokrasi özgürlüktür dendi özgürlüğü herşey zannettik demokrasi var herkes istediğini söylemeli denildi herkes birbirine hakaret etmeye başladı adı özgürlük oldu
    kısacası şudur herkes bişeylerin altına saklanıp oradan herşeyi yapıyor ve kimse buna birşey diyemiyor çünkü herkes ''özgür''

  24. Bu mesaj için teşekkür edenler:


  25. #17
    Sertaç Sertaç
    smartmavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09/04/2009
    Mesajlar
    1.845
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 445

    Standart

    Bence bu öğrencinin suçu Türkiye'de yaşamak o zaman... Hollanda'da yapsa ayakta alkışlanırdı. Mesela, Hollanda'da tiyatroya gittiğinizde bir sevişme sahnesini tüm çıplaklığıyla sahnede izleyebiliyorsunuz. Seyirciler "Oha, çüşşş, noluyo lan???" falan da olmuyor. Bunun adı da post-modernizm, sürrealizm falan oluveriyor. Bu arada çekilen film de salt değil, içinde olan bir film-miş. Nereden mi biliyorum? Eşim bilgi üniversitesi'nde okutman. Ben de başka bir üniversitede...

    Amacım öğrenciyi savunmak değil tabiiki ama bu yapılanı toplum ahlakını kaybetti mesajıyla bağdaştıramıyorum. Bence yılbaşı akşamı İstiklal caddesinde olanlardan çok daha masum. Ve arkadaşın yanlışı projesini yanlış yerde gerçekleştirmesi... Kendisini kınıyorum ama kızamıyorum...

  26. #18
    Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    31/01/2007
    Yaş
    44
    Mesajlar
    18.861
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

    Standart

    Alıntı yklklc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dediklerinizin tam aksine üniversite bilim öğrenme yeri olduğu kadar düşünme yeridir de. Ancak düşünmelerine ve düşündüklerini dile getirmelerine izin verilmediği için koyun gibi bir üniversite gençliği ve koyun gibi bir türk milleti var günümüzde... Daha da kötüsü bir öğretmen olarak rahatlıkla söyleyebilirim yolda olan nesil daha da vahim durumdadır.

    Düşünmeyen adam, hakkını aramayan adam koyun olur koyunlardan oluşan bir toplumda vakti geldiğinde güzelce güdülür...

    --------------------------------------------------------

    Konuyu yazan arkadaş çok güzel yazmış ahlaki değerlerimizin örf adetlerimizin çoğunu yitidik ancak bunu DEMOKRASİ ye bağlamak???
    Peki bunları göstermenin yolu okulmudur ? yada kampüs bahçeleri ..

    Demek istediğim biraz yanlış anlaşıldı galiba okumak için gidipte okuldan bihaber yaşayıp ama her olayda başlarda olan kişilere sözüm koyun olmak değil hak aramamak değil yazdıklarımı tam okumadınız galiba.. Özgürlükten kastım bu değil.

  27. #19
    Serdar Kürkçü
    SRDR KRKC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20/07/2010
    Yaş
    43
    Mesajlar
    1.366
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    50 ES - 05 ES
    Edilen teşekkür: 630

    Standart

    Alıntı smartmavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence bu öğrencinin suçu Türkiye'de yaşamak o zaman... Hollanda'da yapsa ayakta alkışlanırdı. Mesela, Hollanda'da tiyatroya gittiğinizde bir sevişme sahnesini tüm çıplaklığıyla sahnede izleyebiliyorsunuz. Seyirciler "Oha, çüşşş, noluyo lan???" falan da olmuyor. Bunun adı da post-modernizm, sürrealizm falan oluveriyor. Bu arada çekilen film de salt değil, içinde olan bir film-miş. Nereden mi biliyorum? Eşim bilgi üniversitesi'nde okutman. Ben de başka bir üniversitede...

    Amacım öğrenciyi savunmak değil tabiiki ama bu yapılanı toplum ahlakını kaybetti mesajıyla bağdaştıramıyorum. Bence yılbaşı akşamı İstiklal caddesinde olanlardan çok daha masum. Ve arkadaşın yanlışı projesini yanlış yerde gerçekleştirmesi... Kendisini kınıyorum ama kızamıyorum...
    Zaten Bunları Yapabileceğiniz Yer Hollanndadır Ve Kültürlü Bir Ülke Olduğunuda Düşünmeyin. Bunun Ayakta Alkışlanacak Hiçbir Tarafı Yok He Alşkılamadımı Bu Millet Çoğunu Alkışladı Sibel Kekilli Denen Kadını Bu Millet Bir Yıldızı Olduğunu Bile Bile İzledi Ve Ayakta Alkışladı Ve Ödüller Aldı. Zaten Böyle Bir Ülke Olduk Ama Buna Bir Dur Demek Lazım. Neyse Hocam Mesele Can Sıkıcı ...

Benzer Konular

  1. Demokrasi ve laiklik şehidi
    izoci tarafından Serbest Kürsü forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 15
    Son Mesaj: 25/12/2010, 11:10

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
Reklam vermek, bilgi & iletişim için: admin@grandepuntotr.com



# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network #

www.fiattr.com   |    www.puntotr.com   |    www.grandepuntotr.com   |    www.puntoevotr.com   |    www.bravotr.com   |    www.lineatr.com   |    www.500tr.com   |    www.ottimotr.com   |    www.aegeatr.com