hayallarimin %99 undan sadece havamı aldım![]()
Bu öykü, çiftlikten çiftliğe, yarıştan yarışa koşarak atları terbiye etmeye çalışan gezgin bir at terbiyecisinin genç oğluna kadar uzanır. Babasının işi nedeniyle çocuğun orta öğretimi kesintilere uğramıştı. Orta ikideyken, büyüdüğü zaman ne olmak ve yapmak istediği konusunda bir kompozisyon yazmasını istedi hocası.. Çocuk bütün gece oturup günün birinde at çiftliğine sahip olmayı hedeflediğini anlatan 7 sayfalık bir kompozisyon yazdı. Hayalini en ince ayrıntılarıyla anlattı. Hatta hayalindeki 200 dönümlük çiftliğin krokisini de çizdi. Binaların, ahırların ve koşu yollarının yerlerini gösterdi. Krokiye, 200 dönümlük arazinin üzerine oturacak 1000 metrekarelik evin ayrıntılı planını da ekledi. Ertesi gün hocasına sunduğu 7 sayfalık ödev, tam kalbinin sesiydi.. İki gün sonra ödevi geri aldı. Kağıdın üzerinde kırmızı kalemle yazılmış kocaman bir “0″ ve “Dersten sonra beni gör” uyarısı vardı. “Neden “0″ aldım?” diye merakla sordu hocasına, çocuk.. “Bu senin yaşında bir çocuk için gerçekçi olmayan bir hayal” dedi, hocası.. “Paran yok. Gezginci bir aileden geliyorsun. Kaynağınız yok. At çiftliği kurmak büyük para gerektirir. Önce araziyi satın alman lazım. Damızlık hayvanlar da alman gerekiyor. Bunu başarman imkansız” ve ekledi: “Eğer ödevini gerçekçi hedefler belirledikten sonra yeniden yazarsan, o zaman notunu yeniden gözden geçiririm.” Çocuk evine döndü ve uzun uzun düşündü. Babasına danıştı. “Oğlum” dedi babası “Bu konuda kararını kendin vermelisin. Bu senin hayatın için oldukça önemli bir seçim!.” Çocuk bir hafta kadar düşündükten sonra ödevini hiçbir
değişiklik yapmadan geri götürdü hocasına.. “Siz verdiğiniz notu değiştirmeyin” dedi.. “Ben de hayallerimi..”…..
O orta 2 öğrencisi, bugün 200 dönümlük arazi üzerindeki 1000 metrekarelik evinde oturuyor. Yıllar önce yazdığı ödev şöminenin üzerinde çerçevelenmiş olarak asılı.
hayallarimin %99 undan sadece havamı aldım![]()
O orta 2 öğrencisi, bugün 200 dönümlük arazi üzerindeki 1000 metrekarelik evinde oturuyor. Yıllar önce yazdığı ödev şöminenin üzerinde çerçevelenmiş olarak asılı.
---------------------------------------------------------------
Kim...?
gülay bu senmisin bak bizi kandırma yabancı değiliz şurda biz bizeyiz hepimiz kardeşiz doğruyu söyle
insan hayal ettikçe vardır hayal kurmayan insan yaşayan bir ölüdür..
devamı ise şöyledir;
...O orta 2 öğrencisi, bugün 200 dönümlük arazi üzerindeki
1000 metrekarelik evinde oturuyor.
Yıllar önce yazdığı ödev şöminenin üzerinde
çerçevelenmiş olarak asılı.
Öykünün en can alıcı yanı şu: Aynı öğretmen,
geçen yaz 30 öğrencisini bu çiftliğe kamp kurmaya getirdi.
Çiftlikten ayrılırken eski öğrencisine "Bak" dedi,
"Sana şimdi söyleyebilirim. Ben senin öğretmeninken,
hayal hırsızıydım. O yıllarda
öğrencilerimden pek çok hayal çaldım.
Allah' tan ki, sen, hayalinden vazgeçmeyecek kadar inatçıydın."
Chevrolet Captiva LTZ 2.0 Diesel AT - 2011
Opel Mokka 1.4 Turbo AT
vay be hikayeye bak teşekkürler güzel pylşım olmuş
TSİ Jetta.
güzelmiş....
loto toto piyongo çıkmadığı sürece bu çiftlikte ya çok yalan ya çok haram vardır... traşşşşş int efsanesi bunlar
paylasım ıcın tesekkurler..
Hadi Abisi .)
Benim bu hikayeden algıladığım çiftliğin büyüklüğü evin görkemli oluşu, bunlar için çok para gerektiği değilHayaliniz ne olursa olsun, imkansız olduğunu dahi bilseniz vazgeçmeyin. Beyninizi bir şeye odaklarsanız ve buna inanırsanız hayat size kafanızda çizdiğiniz resmin oluşması için mutlaka imkanlar sunuyor. Bana göre biraz da olsa hayal=plan , plan=hayal..
Sağol gülaycım paylaşımın için... Gayet güzel bir hikayeymiş.... Bir insan azimle çalışarak ve hırsıyla planladığı hayalini kurduğu herşeyin sahibi olur ve en güzel örnekte bu hikaye... Ama ben o çocuğun öğretmenine kızdım... Çocuğun hayallerini kıracağına paran yok gezgincisin vs vs diyeceğine motive edebilir... Haaa belkide öğretmen daha iyi yaptı çocuğa hırsı aşıladı... Ama tekrardan paylaşım için teşekkürler...
Bu arada senin formülüne canı gönülden katılıyorum....
"hayal=plan , plan=hayal"
Olay biraz felsefeye kaydı Orçun, çok da severim aslındaAslında şunu öğrenmek en iyisi; en iyi motivasyon insanın kendi kendine yaptığı motivasyondur. Kimsenin heveslerinizi, hayallerinizi yoketmesine izin vermeyin. Kendinize inanın her zaman...İmkansızın kelime anlamını zihninize "zor" olarak kazıyın
![]()
Bu konu hakkında çok şeyler yazılır çizilir ve konuşulur.... Ama en güzel şey insanın kendine özgüveni olmalı...
harika bi yazıymış,teşekkürler
hayallerimden 0 aldım notumu yükseltmek istiyorum gülay hocam![]()
Konu evolodi tarafından (18/12/2010 Saat 10:56 ) değiştirilmiştir.
Hem çekilmezim hem vazgeçilmez Allah başka dert vermesin
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri