20 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Nüfüs Cüzdanınızı KAYBEDER iseniz

Zynl krcn
    ZAK1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34
    Edilen teşekkür: 1924

Standart Nüfüs Cüzdanınızı KAYBEDER iseniz

Zaman zaman önemli evraklarımızı kaybederiz,bunların içinde en önemlisi ise nüfus cüzdanlarımızdır.Ortalıkta bir sürü sahtekar ve dolandırıcı varken çok dikkatli davranmak ve en kısa zamanda bu kaybı karakola bildirmek gerekiyor.Bununla ilgili şöyle bir bilgiyi sizlerele paylaşıyorum.
    Nüfus cüzdanını kaybeden veya çaldıran kişilerin emniyetten aldığı tutanak ve birde dilekçe eşliğinde bir vergi dairesine başvurması durumunda kayıp olan nüfusunun bilgisi sicil kayıtlarına alınıyor. Ve nüfusu eline geçiren bir diğer kişi herhangi bir vergi dairesine gidip şirket açılışı yapmak istese sistem uyarı veriyor. İnsanların ve hatta vergi dairesi çalışanlarının bile pek bilmediği bu konunun ayrıntılarını gelir iadaresi başkanlığı resmi sitesinde iç genelgeler bölümünde
    'VERGİ KİMLİK NUMARASI İÇ GENELGESİ SERİ NO:2007/1 de bulabilirsiniz.

VERGİ KİMLİK NUMARASI İÇ GENELGESİ SERİ NO: 2007/ 1

Tarih 06/07/2007 Sayı B.07.1.GİB.0.05.70/7033-158-60338 Kapsam
    T.C.
    MALİYE BAKANLIĞI
    Gelir İdaresi Başkanlığı

Sayı: B.07.1.GİB.0.05.70/7033-158-60338

VERGİ KİMLİK NUMARASI İÇ GENELGESİ
    SERİ NO: 2007/ 1

........................ VALİLİĞİNE
    (Defterdarlık: Gelir Müdürlüğü)
    ................... VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINA

Bilindiği üzere 13.06.2003 tarih ve 2003/1 Seri No.lu Vergi Kimlik Numarası İç Genelgesinde vergi kimlik numarasının sahte veya çalıntı nüfus cüzdanı ile alındığına dair mahkeme kararının, adli ve güvenlik makamlarınca, sahte nüfus cüzdanları ile vergi kimlik numarası alındığı yada yasalar gereği vergi kimlik numarasına tedbir konulması gerektiği bildirilen yazıların Bakanlığımıza gönderilmesi üzerine söz konusu vergi kimlik numarası ile vergi dairelerinde sicil işlemlerinin yapılmasının engellenmesi amacıyla vergi kimlik numarasının tasarruf yetkisinin kaldırılacağı belirtilmiştir.
    Başkanlığımıza intikal eden olaylardan, gerçek kişilerin nüfus cüzdanlarının kaybolduğunu veya çalındığını belirterek kaybolan veya çalınan nüfus cüzdanları ile mükellefiyet tesis edilmesinin engellenmesi yönünde müracaatları olduğu tespit edildiğinden aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek görülmüştür.
    A-Nüfus Cüzdanlarının Kaybolduğu Veya Çalındığına İlişkin Olarak Alınan Dilekçe Üzerine Yapılacak İşlemler
    Gerçek kişilerin, nüfus cüzdanlarının kaybolduğunu veya çalındığını belirterek kaybettikleri yada çaldırdıkları nüfus cüzdanlarıyla vergi dairelerince mükellefiyet tesisi yapılmasının engellenmesini talep ettikleri dilekçeleri ile;
    -Vergi mükellefiyetini terk edenler ile vergi mükellefiyeti bulunmayanların (Potansiyel vergi kimlik numarası bulunanlar dahil) herhangi bir vergi dairesine,
    -Vergi mükellefiyeti bulunanların bağlı bulundukları vergi dairesine
    müracaat etmeleri ve dilekçeleri ekinde, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ve nüfus cüzdanlarının kaybedildiğine veya çalındığına dair gazete ilanının/emniyet birimlerince düzenlenmiş belgenin aslını ibraz etmeleri halinde; GİB/Sicil İşlemleri/Gerçek Kişi/Kaybedilen Veya Çalınan Nüfus Cüzdanlarına İlişkin Bölüme dilekçe ile müracaatta bulunan gerçek kişinin, adı ve soyadı ile Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bilgi girişi yapılacaktır.
    Sicil programı aracılığıyla MERNİS/Kimlik Paylaşım Sisteminden kişinin çalınan veya kaybolan nüfus cüzdan bilgileri sorgulanacak sorgu sonucu MERNİS' den gelen Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası, adı, soyadı, baba adı, anne adı, doğum yeri, doğum yılı bilgileri vergi dairesince kontrol edilip onaylandıktan sonra MERNİS'den gelen bilgiler ile nüfus cüzdanlarının kaybedildiğine veya çalındığına dair gazete ilanı/emniyet birimlerince düzenlenmiş belgenin tarih ve/veya sayısının bilgi girişi yapılacaktır.
    İşlemi biten dilekçe ve ekleri; mükellefin bağlı olduğu vergi dairelerinde mükellefin tarh dosyasında, vergi mükellefiyetini terk edenler ile vergi mükellefiyeti bulunmayanların müracaat ettiği vergi dairelerinde ise açılacak klasörlerde tarih sırasına göre saklanacaktır.
    B- Nüfus Cüzdanı Bilgileri İle Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaralarının Bilgi Girişinde Dikkat Edilecek Hususlar
    Vergi dairesine müracaat ederek;
    -Mükellefiyet tesisi yaptırmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti tabiyetindeki gerçek kişilerin,
    -Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarını vergi kimlik numarası olarak bildiren, mevcut ve yeni kurulacak sermaye şirketlerinin ortakları, yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile genel müdürlerinin
    ibraz ettikleri nüfus cüzdanı bilgilerinin bilgi girişi yapılacaktır.
    Bilgi girişi yapılması üzerine mükellefiyet tesisi yapılmadan ve/veya dosya numarası verilmeden önce bilgi girişi yapılan nüfus cüzdanın kaybedilmiş veya çalınmış olup olmadığı sistem tarafından otomatik olarak kontrol edilecektir.
    Bu kontrol sonucunda;
    -İbraz edilen nüfus cüzdanındaki bilgilerde uygunsuzluk bulunmadığı ve nüfus cüzdanının kayıp/çalıntı olmadığının tespit edilmesi halinde mükellefiyet tesisi yapılacak ve/veya dosya numarası verilecektir.
    -İbraz edilen nüfus cüzdanının kayıp/çalıntı olduğunun sistem tarafından tespit edilmesi halinde bilgisayar ekranında ibraz edilen nüfus cüzdanının kaybedildiği veya çalındığını belirten bir uyarı mesajı görülecektir.
    Bu mesaj üzerine ibraz edilen nüfus cüzdanındaki kişi adına mükellefiyet tesisi yapılmayacak ve/veya dosya numarası verilmeyecektir. Ayrıca ibraz edilen nüfus cüzdanı iade edilmeyip durumu anlatan bir yazı ekinde ilgili nüfus müdürlüğüne gönderilecektir.
    Bilgi edinilmesini ve gereğinin buna göre yapılmasını rica ederim.

Başkan a.
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

ORÇUN ÇABUK
    aŞK 3 HaRF BMW WiSTaRiA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2431

Teşekkürler paylaşımın için...

recep coşkun
    nurtepeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 16

zaten yararlı konulara cevap veren yok. güzel bir paylaşım genelge ile yayınlaman daha güzel.bende kurumda çalıştığım için genelge ne olduğunu bilirim.al sana belge der gibi.

Mehmet Sç
    υпвεʟıεναвʟε edelsang - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    35 KoLeRa 23
    Edilen teşekkür: 243

herkesin bilmesi gerekir diye düşünüyorum Teşekkürler

ÇİLEN ATAÇ
    cilem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 CLN 23
    Edilen teşekkür: 348

tesekkür ederimm inşallah bende bulurum biran önce...

ORÇUN ÇABUK
    aŞK 3 HaRF BMW WiSTaRiA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2431

Çok geçmiş olsun çilem... Emniyetten zabıt tutturup kredi kartlarınıda iptal ettirdiysen korkma...

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

alper aslan
    alpimmm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1091

Zeynel teşekkürler arkadaşım, önemli bi konu olduğunu düşünüyorum ben de. kötü niyetli insanlar çok malesef.

Mert Sözge
    Yıllanmış Moderatör StrawBeeRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3539

güzel konu abi teşekkürler..

Alıntı cilem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tesekkür ederimm inşallah bende bulurum biran önce...
    tekrar geçmiş olsun abla

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

cengiz akyol
    Buremir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 278

evet böyle bir haberde çıkmıştı tv de bir vergi dairesi müdürü açıklamıştı paylaşım yararlı olur teşekkürler bizlerde mümkün olduğunca yaymaya çalışalım bunu

recep coşkun
    nurtepeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 16

çok önemli bencede allah korusun insanın hayatını karartırlar.

ÇİLEN ATAÇ
    cilem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 CLN 23
    Edilen teşekkür: 348

Alıntı Buremir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet böyle bir haberde çıkmıştı tv de bir vergi dairesi müdürü açıklamıştı paylaşım yararlı olur teşekkürler bizlerde mümkün olduğunca yaymaya çalışalım bunu
    Alıntı WiSTaRiA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok geçmiş olsun çilem... Emniyetten zabıt tutturup kredi kartlarınıda iptal ettirdiysen korkma...
    Alıntı StrawBeeRy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    güzel konu abi teşekkürler..

tekrar geçmiş olsun abla
    tesekkür ederimm sağolun daha bişey yaptırmadım işte bekliyorum belki bulan arar diye.. yoksa artık emniyet yolu göründü. çok şükür ki ehliyet yoktu içinde

Zynl krcn
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34

Çilem vergı daıresıne gıder ıken bu genelgeyı doktur gıt vergı daıresındekılerın haberı yoktur belkı işlem yaptırır ıken sıkıntı cıkartırlar ıse alın sıze GENELGE dersın,
    burası Türkıye emnıyette amcam pasaport cıkartacak adam 1000 bası yurt dısı gorevı cıkmıs Nato ya gıdecek pasaport alamadı nedenmı amcam ASKER KACAGI da ondan gülmekten geberdim adam üniformasıyla gelmıs pasaport subeye polıste sastı kaldı subay amcamda
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

alper yonar
    Dynamic Üye alperyonar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    06 YN 5**
    Edilen teşekkür: 356

Paylaşım için teşekkürler..

Yeni Linea Urban 1.3 95 hp Ahmet Bülbül
    abulbul08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Artvin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 495

teşekkürler

suat taner
    lionT-JET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 233

evet guzel bir paylasim.genlde herkes zayi ilani verip,yeni bir kimlik cikartiyor ve karakola bildiriyor.en onemlilerinden biride vergi dairesine bildirmek.bir degil bir kac tane tanidigimiz tum TURKIYE yi mahkeme vs dolastilar.adina sirketler,cek karneleri,senetler yapilmisti.Halletti ama halledene kadar siz dusunun.ALLAH kimsenin basina boyle bir dert vermesin..

Emre Alan
    Kandıralı taneli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Arizona Bej
    Plaka
    41 N 5617
    Edilen teşekkür: 85

hem karakola gittim hem de vergi dairesine. ısrarlarıma rağmen karakol zabıt tutmadı, vergi dairesi de sallamadı. vergi dairesinin açıklaması şu: artık bilgisayarlı sistem var. sizin nüfus kağıdınızı ne zaman kaybettiğiniz belli, yenisini ne zaman çıkarttığınız belli. bize şirket kurma gibi bir başvuru olduğu halde sizin yeni kimliğinizle mi eski kimliğinizle mi olduğunu görürüz. gerekeni yaparız. bu olay 5-6 ay yaşanmıştır.

Zynl krcn
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34

Karakollar malesef sallıyorlar bundan bır kac yıl once kaybettıgımı sandım Ank.Emnıyet Md gıttım forum doldurdum polıse teslım ettım forumu bır nusnayıda ben aldım sonra 1 hafta sonra kımlık evden cıktı sonrada TC numarasından dolayı zaten yenıletmıstım
    Zeynel KARACAN

Hakan Onur
    narkoz30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1020

Peki üzerimize biri sahte şirket açmış olabilir bunu önceden nasıl öğreniriz maliyeye mi gitmek gerekir.

İbrahim Öğretmen yanında Albea Sole Prem.Plus
    Moderatör ibrahim06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1131

Alıntı taneli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hem karakola gittim hem de vergi dairesine. ısrarlarıma rağmen karakol zabıt tutmadı, vergi dairesi de sallamadı. vergi dairesinin açıklaması şu: artık bilgisayarlı sistem var. sizin nüfus kağıdınızı ne zaman kaybettiğiniz belli, yenisini ne zaman çıkarttığınız belli. bize şirket kurma gibi bir başvuru olduğu halde sizin yeni kimliğinizle mi eski kimliğinizle mi olduğunu görürüz. gerekeni yaparız. bu olay 5-6 ay yaşanmıştır.

Aynısını ben de yaşadım.Karakollar kaybettim derseniz zabıt mabıt tutmuyor. Ben gittiğimde sorduğum polis '' bilmem naaptıklarım haber yapıyor millet buraya akıyor diye bi de küfür salladı yanımda.

Ancak çalındı diye yalan söylerseniz belki tutuyorlar.

Emre Alan
    Kandıralı taneli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Arizona Bej
    Plaka
    41 N 5617
    Edilen teşekkür: 85

Alıntı ibrahim06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynısını ben de yaşadım.Karakollar kaybettim derseniz zabıt mabıt tutmuyor. Ben gittiğimde sorduğum polis '' bilmem naaptıklarım haber yapıyor millet buraya akıyor diye bi de küfür salladı yanımda.

Ancak çalındı diye yalan söylerseniz belki tutuyorlar.
    aynen. zaten çalındı mı sen mi düşürdün diye sordu, düşürdüm heralde diyince sallamadı. neyse ki küçük yerde oturuyorum bir günde ehliyet nüfus cüzdanı falan hemen çıkarabildim.

Yer imleri

Yer imleri