Belki bazılarınız hatırlar, bundan 10-15 yıl önce Dünyanın önde gelen mecmualarından Newsweek'te bir fıkra yayınlanmıştı. Sonra tercüme edildi Türkiye dahil heryerde yayınlandı. Tanrı Cebraili çağırıp Cehennemi gezmek ister. Fıçılardan birinin başında Zebani elinde sopası ile yoktur. Tanrı sorduğunda Cebrail, ''Efendim bu fıçı Türklerin fıçısı içinde günahkarlar kaynıyor ama birbirlerinin üzerine çıkıp kule oluşturuyorlar adam kaçırmak istiyorlar ama biri gelip alttan çekip hepsini düşürüyor. Onun için elinde sopayla onları tekrar içeri itecek Zebaniye gerek görmedim''.
Şimdi Başkan Aziz Yıldırım'ın onay ve isteği ile alınan Fenerbahçe atleti Nevin Yanıt Avrupa Şampiyonu oldu. Süreyya Ayhanı yedik bitti. Kendisini olmazsa hocasını, kocasını yedik. Birde halterci bir kız vardı onuda yedik yok oldu. Şimdi sıra Nevin veya hocasında. Birşey bulacaklar çünkü yükseliyor, durdurulması lazım. Hani var ya, ''Meyve veren ağaç taşlanır'' olmazsa ağacı bile kökünden sökeriz biz.
Bana kalsa çok zor yetiştirilen bu gibi şampiyonlar hakkında haber yasağı konmalı. Haberi Federasyon veya kendi kulübü versin. Futbolda olduğu gibi yorumlar ne idüğü belirsiz insanlara bırakılmamalı.
Yoksa Habeşistandan devşirme getirmeye devam ederiz. Nevin'in kendi malı olan göğsündeki kolyesi hatırına.
Bu yazıyı tanımadığım birisi yazmış ve çok doğru söylemiş. Atletler görülmemiş bir başarı kazandılar ama 1 haftadır bütün internet siteleri çıkan probemlerden, itişmelerden, geçmişten bahsediyor. Kime sorsam bu haberleri okumaktan memnun değil. Kazanılan başarıyla gururlanmak yerine, it dalaşıyla stres altına sokuluyoruz. Peki bu haberler kimin için yapılıyor. Kim bunlarla beslenen. Toplumun büyük çoğunluğu-özellikle hep kavga dövüş içinde olan- gazete, haber sitesi falan okumaz. Okuyan, adam gibi işi gücü olup namusuyla yaşama derdinde olan aman başım derde girmesin, sicilime birşey olmasın derdinde. Hayatı daha sakin yaşama derdinde.
Peki bu haberler kimler için yapılıyor. Hıncal Uluçla başlayan bu medya yozlaşması devam mı edecek böyle? Hatırlarsınız belki;Süreyya Ayhan daha madalyaları kazanmaya başlamadan önce, geleceği parlak görünürken Hıncal "Bu kızdan atlet olmaz" demişti. Gerçi F.Terim'den de teknik direktör olmaz demişti. Böyle adamlar yıllardır aynı köşede yazıyorlar. Okuyan?
İnanın çok rahatsız ediyor bu durum. Yukardaki yazıyı paylaşmak istedim, kendi düşüncelerimi de ilave ettim.
Yer imleri