Ya elalemin adamı cebinde parası yok diye lastik almayacak ve yolda beni ve ailemi biçecek yok öyle yağma bunlara bir dur demeli iş yapamıyorsan kapat işi başka yerde şansını dene dimi kardeşim ilelebet kamyoncu olacaksın diye bişey yok ben hayatımda her sene küçük olmakla beraber en az 10 tane büyük ekonomik buhran yaşadım bunların 3 ünde işimi kaybettim hatta 2 araba ve 4 motorsikletimi de satmak zorunda kaldımama yine de aracıma sıfır lastik aldım yemedim içmedim eğlenceye gitmedim aracıma lastik aldım. Herkesten aynı duyarlılıgı bekleyemeyiz elbette ama milletçe bilinçlenmek asli görevimiz o kamyoncu arkadaşları da biri bilinçlendirmeli. Kimsenin cebinde parası yok diye başkalarının hayatına son vermeye lüksü olmamalı. Ben bile iş yapamadığım yerde durmamaklımı kullanırım gider başka bir işte şansımı denerim bu böyle olmuştur insanlar değişmeyi kendilerine öğretemedikçe bu böyle gider.

Yıl 2050 kamyon lastiği patladı yolcu otobüsünü biçti 30 ölü 10 yaralı yada azot sıvı taşıyan vidanjor devrildi otoyol can pazarına döndü çok sayıda ölü var gibi haberleri yine duymaya devam ederiz. Bunları yazarak değil ama birilerinin aklına sokarak önleyebiliriz yoksa biz ne yazarsak yazalım cahil kamyoncu yine bildiğini okur. Suç o zaman yine bizde trafige çıkmasaydın kardeşim düz mantık bu kadar yanlış anlayan arkadaşa dır sözüm konuya yorum yazacaksak arada mecazi göndermeler de yapmalıyız ben insan hayatının ülkemizde ucuz oldugunu anlatmaya çalıştım. Anlayan anlamıştır yazı uzun oldu pardon.