Arkadaşlar doğu görevimden dolayı yaklaşık 1 yıldır şanlıurfa/siverek'te kalıyorum.
İşte size kendi gözlemlerim...

***Kaldığım dairede kaçak elektrik hattı olmadığı için herkes bana enayi gözüyle bakıyor.
***Kışın elektrik faturası yüklü gelmesin diye yatarken elektrikli ısıtıcımı kapatırken karşı komşumun evinde banyo ve wc dahil 6 ısıtıcı 7/24 çalışıyor.
***Burada öyle sayaçla vs. oynamadan, sokakataki elektrik direklerinden direk evlerine hat çekiyolar, öyle saklı gizli falan değil.
***Kaçak elektrik kullanmak istiyorsan bir elektrikçi çağırıp 100TL vermen yeterli.
***Ben yazın evimde vantilatör ile serinlemeye çalışırken binadaki her dairede en az 2'şer klima var.
***Bulunduğum ilçenin dibine kadar devlet doğalgaz hattı getirdi, en az 2,000 kişinin talebi halinde ilçe içerisine girecek. Başvuru sayısı ise 3 ayda sadece 600küsür kişi, nüfus ise 200,000 civarında. İnsanlara soruyorum neden istemiyosunuz diye, kışın bedavaya ısınıyoruz, 5 kuruş paramız gitmiyo, doğalgaz alıpta birde ısınmaya paramı vericez diyolar...

Ve En Önemlisi...
ilçede bazen elektrik 3 saniyede 6-7 kere arka arkaya gidiyo ve hassas elektronik eşyalar bozuluyo. bozulunca da dedaş'a dava açıp ürünlerinin onarımı veya değişimi için mahkemeye gidiyolar. bunların evinde en ufak bir inceleme yapmadan sadece cihazları kontrol ediyolar. tamir edilebilecekleri tamir edip, edilemeyecek durumda olanları devletimizin parasıyla değiştiriyolar. Kullandığım elektriğin parasını ödemeye gittiğimde ordaki memurun ağzına bile sakız oluyorum. Gerisini siz düşünün artık arkadaşlar...