tüm müslüman aleminin kandili mübarek olsun....
zeynep arkadaşım burası türkiye ve gün gectikce kanunlar suclulardan yana bir yandan baktığında ekmek için araba camı kırmak ki bir insanlık ayıbı türkiyemizin düştüğü haller bir yandan istanbulda ve diğer kozmopolit illerde yaşamanın zorluğu(kapkaç-terör,hrsızlık vs.) halimiz cok acı sana başımdan geceni anlatayım benim bundan önceki arabama hırsız girdi ve alarm caldı,bunun üzerine ben henüz uyumamıştım ve hırsızı gördüm dur yapma falan derken adam bana ukala bir tavırla küfür falan etti ve ben hoş olmayan birşey yaptım ve adama iki el ateş ettim ve adamı vurdum.polis geldi ve adam benim hakkımda suç duyurusunda bulunudu ve 1 ay içeride yatcaktum ve kefaletle salındım.adamın tedavi masrafınıda ben karşıladım bu ne demek yasalar insanlarımızı suça teşvik ediyor hee bu arada adam benim arabamın iki camını kırmış ve torpidodaki teybi almak için torpidoyu kırıp almış.gülermisin ağlarmısın
Hay Allah gerçekten vahim bi durum, traji-komik resmen.. Çok geçmiş olsun..Tam gülerim ağlanacak halimize olduk..
geçmiş olun. Bune saçmalık eve hırsız girecek ama adma bir şey yapmayacaksın, sadece yatak odasında bir şey yaparsan nefsi müdafa oluyor, yani admı salonda vur veya döv suçlusun, yatak odasında öldürsende nefsi mudafa oluyor..
ev bir oda bir salonsa çocuklar salonda yatıosa adam salondan girmişse eve çocukları korkutmuşsa....:)çok gülünç bi yasa
evet o gece polis te bana aynısını dedi hırsıza sadece yatak odasında müdahale edebilirmişiz.o zaman bende şeydemiştim oturma odasında hırsızı yakalayıp yatak odasına zorla götürürüz demiştim polis te gülmüştü
zaten bu tür vakalarda hep o şekilde yapılıyor polislerde bunu biliyor ve öyle yapın diyor , yani o şekilde yakalanırsanız polis anlayışlı bir şekilde zabıt ı ö yönde tutuyor
Gelişmiş ülkelerde istatistiklere dahi alınmayacak kadar düşük oranda olan trafik kazaları ya da basit hastalıklar, gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerde 10 temel ölüm nedeni arasında yer alıyor.
WHO’nun resmi internet sitesinde yayınlanan rapor, ülkeleri Dünya
Bankasından alınan gelir bilgilerine göre “gelişmiş”, “gelişmekte olan” ve “az gelişmiş” olmak üzere üç gruba ayırırken, özellikle birinci grup ile ikinci grup ülkeler arasında gerek ölüm nedenleri, gerekse ortalama ömür istatistiklerinde çarpıcı farklılıklar olduğu gözler önüne seriliyor.
ZENGİNİN DE FAKİRİN DE DERDİ KALP
Varlıklı ve yoksul ülkeler arasında yaşam kalitesi, sosyal konular ve ölüm nedenleri bakımından ciddi farklılar bulunsa da koroner arter hastalıkları her üç grupta da ölüm nedenleri arasında ilk iki sırada yer alıyor.
Gelişmiş ülkelerde birinci ölüm nedeni koroner arter hastalıkları, ikinci ölüm nedeni ise felç ve beyin fonksiyonlarına ilişkin diğer hastalıklar olarak belirlenirken, gelişmekte olan ülkelerde bu hastalıklar yer değiştirerek ilk iki sırayı alıyor.
Az gelişmiş ülkelerde de birinci ölüm nedeni koroner arter hastalıkları, ancak ikinci sırada diğer iki grupta daha alt sıralarda yer alan solunum yolları enfeksiyonları yer alıyor.
AIDS VE TRAFİK
WHO’nun hazırladığı rapor, dünya genelinde ölüm nedenlerinde ilk iki sıradaki benzerlikler olduğunu, buna karşılık diğer ölüm nedenlerinde ülkenin gelişmişlik düzeyine bağlı olarak önemli farklılıklar bulunduğunu gözler önüne serdi.
Rapora göre, gelişmiş ülkelerde ölüm nedenleri listesinde ilk onda yer almayan HIV/AIDS, gelişmekte olan ülkelerde 4., az gelişmiş ülkelerde ise 3. en yaygın ölüm nedeni. Bu durumun en önemli nedeni, gelişmiş ülkelerde güvenli cinsel ilişki oranının fazla olması ve gelişmiş ülke vatandaşlarının gerek HIV tanısının konmasında gerekse bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yönelik tedavilerde daha fazla şansa sahip olmaları.
WHO’nun raporu, gelişmiş ülkelerde trafiğin artık canavar olmaktan çıktığını da ortaya koyuyor. Az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde en yaygın 10 ölüm nedeni arasında yer alan trafik kazaları, gelişmiş ülkelerin listesinde yer almıyor.
Birinci ve ikinci grupta yer alan ülkelerde çeşitli kanser türleri sıralamada yer alırken, yoksul ülkelerde yaşayan önemli sayıda insan ise hala verem, sıtma ve ishal gibi hastalıklar nedeniyle yaşamını yitirebiliyor. Az gelişmiş ülkelerde doğum ve doğum sonrası komplikasyonları da gelişmiş ülkelerin aksine hala anne ve bebek sağlığını ciddi ölçüde tehdit ediyor.
70 YAŞIN ÜZERİNİ GÖREBİLENLER
Çeşitli hastalıkların tedavisi ve yaşam kalitesi bakımından daha çok olanağa sahip olan gelişmiş ülkelerde yaşayanların yüzde 70’i 70 yaşın üzerinde yaşama veda ederken, yoksul ülkelerde bu oran her üç kişiden birine kadar düşüyor.
Rapor, yoksulluk ve olanaksızlıkların en çok çocukları vurduğunu çok net biçimde ortaya koyuyor. Gelişmiş ülkelerde 14 yaşın altında çocuk ölümleri yüzde 1’in altında seyrederken, az gelişmiş ülkelerde her üç çocuktan biri 14 yaşına gelmeden yaşama veda ediyor.
Dünya genelinde her yıl ortalama 11 milyon çocuk, 5 yaşın altındayken ölüyor. Rakamlar, dünya genelinde ölen çocukların yüzde 98’inin gelişmekte olan ve yoksul ülkelerde hayata gözlerini yumduklarını ortaya koyuyor.
Yok yok.Pejo 207 almış
Onun için utanıyormuş.O yüzden girmiycekmiş.
Hahhahahaha
bu arada aöf sınavına girecek herkse başarılar.
teşkürler yarın büyük gün
kandiliniz mübarek olsun.
Allah tekrarına eriştirsin inşallah...
Hayırlı Kandiller...
hayırlı kandiller.
Herkesin kandili mübarek olsun....
ya bu futbol prog. zaten geyik uzerıne kurulmus :) her programda baska bı tıyatro war ....
Tek kelimeyle bomba...
orta iki ingilizce sınavı. soru:what is your mother's telephone number? cevap:annemin telefonunu veremem.
soru: selcuklu devletinin kurucusu kimdir? cevap: imparator birinci selcuk
soru:akıl ile ilgili bir hadis-i şerif yazınız. cevap:akıllı ol, canımı ye...
soru: kazim karabekir kimdir? cevap: kazim karabekir askerdir. mustafa pasanin en yakin arkadasidir. londros, mondros ve sivas kongrelerine katilmistir.
soru:dag basini ...... almis,gumus dere durmaz akar" yukarıdaki cumledeki nokta ile gosterilen yere ne yazilmalidir? cevap:babam
konu: aydınlanma çağı soru: ütopya'nın yazarı kimdir? beklenen cevap: thomas more cevap: fatih sultan mehmet bir diğer cevap: mona lisa
soru: maki nedir? cevap: akdenizde yaşan kısa boylu cücler
muhasebe sınavı: soru: kasa sayımında 100bin tl eksik çıkmıştır. bunu büyük defterde*muhasebeleş tiriniz. cevap: tekrar sayın, eksik çıkmaması lazım.
soru:ebu suud, yazdığı bütün eserleri ............. .... adlı kitabında toplamıştır." cevap: the of ebu suud. alınan not: 90.
soru : hz. x 'in tıp bilimi hakkında çıkardığı kitabın adını nedir? cevap : tubitak-ul-tı bbül-mecit. ..
ilkokul 3. sınıf, sınıfa müfettiş gelmiştir. soru: isa kimdir? cevap: geçen sene bizim sınıftaydı, artık gelmiyo.
bir ilkogretim okulunda 4. sinif bilgisayar sinavi: soru: microsoft word programini nasil calistirisiniz? adim adim anlatiniz. cevap: baslata tiklanir otesi kolaydir.... ..
bir türk dili sınavından soru ve yanıt: soru: yazara göre toplum içindeki davranişlarimiz nasil olmalidir? nelere dikkat edilmesini öneriyor. cevap: yazar diyor ki nerde nasil davranacağimizi bilmeliyiz. oturmasini kalkmasini bilmeliyiz. yırtık dondan cikar gibi her lafa atlamamaliyiz.
soru:ülkemizde ilk nüfus sayımı hangi yılda yapılmıştır? cevap:1927 yılında ikinci mahmut zamanında yapılmıştır. (oha)
soru: calculus'u kim bulmustur? cevap: adams calculus
soru: ismet inonu'nun batı cephesine bakısı nasıl idi, acıklayınız cevap:200 metreden durbunle..
milli güvenlik sınavı: "rütbeleri artan sıralamada yazın'' cevap: yüzbaşı, binbaşı, albaşı, yarbaşı....
--------------------------------------------------------------------------------
>>>
>>>California da yasanmıs ve kayıtlara gecmiş bir olay dosyası :
>>>
>>>Adamın biri yeni ulaştığı otele kaydını yaptırır. Odasına
girdiğinde masada bir bilgisayar görür ve karısına e-mail atmaya karar
verir.
>>>
>>>Fakat yazdığı mesajı farkında olmadan yanlış bir adrese
gönderir....
>>>
>>>tam bu sırada farklı bir yerde kadın, kocasının cenaze
töreninden evine yeni dönmüştür ve bilgisayarındaki maili görür,
arkadaşlarından geldiğini düşündüğü maili okuyunca olduğu yere yığılıp
kalır. Odaya giren annesi yerde yatan kızını ve ekrandaki mesajı görür.
>>>
>>>Kime : Sevgili karıma
>>>
>>>Konu : Yeni ulaştım.
>>>
>>>Tarih : 16 Mayıs 2004
>>>
>>>Benden haber aldığına şaşıracağından eminim. Burada bilgisayar
var ve sevdiklerimize e-mail gönderebiliyoruz. Buraya yeni ulaştım ve
kaydımı yaptırdım. Herşey yarın senin buraya geleceğini düşünülerek
hazırlanmış. Seninle buluşmayı dört gözle bekliyorum. Umarım benim gibi
sorunsuz bir yolculuk geçirirsin.