Matematikçi, 'Bekar kalışını' FORMÜLE DÖKTÜ
![]()
N = R* x Fp x Ne x Fi x Fc x L...
Peter Backus, 30 yaşında ve Warwick Üniversitesi'nin matematik bölümünde öğretim üyesi. Bekâr; çünkü kafa dengi birini bulamadı. Sonunda bu durumunu bir tez konusu yapmaya karar verdi. Yaptı da. "Benim neden kız arkadaşım yok" sorusuna uzmanlık alanıyla, yani matematikle yanıt aradı. Bunun için Amerikalı astronom Profesör Frank Drake'in 1961'de dünya dışında canlılar olup olmadığını belirlemek amacıyla geliştirdiği ünlü "Drake formülü"nden yararlandı..
'ÇEKİCİ KADIN VE RANDEVU'
Backus, yaşadığı kenti, Londra ve yakın çevresini çalışmasının odağına aldı. Olası kız arkadaşını bu şehirdeki 24 ile 34 yaş arasındaki kadınlarla sınırlandırdı. Vardığı sonuç: Sadece 34 kız veya kadın ona hayat arkadaşı olabilirdi. Onlardan biriyle karşılaşma olasılığını hesapladı: Yüzde 0,0000034. Bir başka ifadeyle 285 binde bir olasılık! "Drake formülü"nü de aktaralım: N = R* x Fp x Ne x Fi x Fc x L... Prof. Drake, bu formülüyle galaksimiz dışında 10 bin uygarlık bulunduğu sonucuna varmıştı. Backus formülü kullanırken sadece bazı kriterleri değiştirdi: İdeal bir randevu ve çekici gelebilecek kadınların oranı gibi.
Walla helal olsun ne diim![]()
şimdi diyelim temiz ikinci el skydomlu dizel dualogic punto arıyorum.
Bu formülü kullanabilir miyim?
Manyakmı yok al sana bir tane dahamutlu olmöuşmu acaba formüle dökünce
![]()
Bu adam bu formülle devam ederse 285binde 1 olan şansıyla bulduğu kız arkadaşını da formül sayesinde kaybeder. Kendisine uygun olabilecek bayanları araştırmışta böyle biriyle kim birlikte olmak ister acaba onu araştırmışmı?![]()
![]()
ben anlıyorum meslektaşımı...
aşırı dozda matematikten oluyor![]()
yaw çok fazla okumakta yaramıyo demek
vah zavallı vah
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Coşkun abi okumanında fazlası zararherşeyin olduğu gibi
Şimdiki aklım olsaydı gider demir tüccarı olurdum ne gerek var okumaya işte okuldan mezun olduk o kadar matematik gördük normal hayatta 4 işlemden başkasnı mı yapıyoruz? Nice doktor mühendis arkadaşlaım var hepsi aynı şeyi söylüyor heheAma formülün gerçekçiliği konusunda bariz şüphelerim var yani.
![]()
Bakmayın siz ona bunların hepsi hikaye. Ben Ata sözlerine çok itibar ederim "VARSA NASİPTE GELİR HİNT TEN YEMEN DEN. YOKSA NASİPTE NE GELİR ELDEN"
aynen formüle gerek yok nasipten ötesi hevestir..!
_NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Ben bir Türküm!!!
Ben;
Orta Asyadan Türeyen,
Anadoluda Büyüyen, Avrupa iclerine Yürüyen TÜRK´üm.
Ben;
Atillayi, Yavuzu, Fatihi var eden, krallari, imparatorlari kendisine Yar eden, Düsmanina dünyasini dar eden TÜRKüm.
Ben;
Damarlarinda asil kanin aktigi irkim, Benden bahseder destanim,Agitim,TÜRKüm,ben TÜRKüm,
taa iliklerime kadar MUSTAFA KEMAL ATATÜRK`üm!!!
Ya Siz Kimsiniz ???......____
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri