Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yalnız o üreticilerin ve bayilerin geçtiğimiz ötv indiriminde yaptıklarını da unutmamak gerekiyor,

Birçoğu ötv indirimini araçlarına zam olarak yansıttı.Stok adetleri belliyken sanki yeni sipariş verilmiş gibi ekstra para istediler.Fiat bunların içinde ötv fırsatçılığını en az yapanlardan, hatta yapmayanlardan...
evet haklısın gibi ama gözden kaçan başka şeyler var gibi geliyor bana...ÖTV indirim süreci sanki danışıklı yürütüldü insan psikolojisine yönelik muazzam bir indirim gibi yansıtıldı ancak gerçekte aman aman çok büyük fark yoktu...bazen hiç yoktu + vw golflerde bindirim bile oldu sanırım...mantık şu... vergi oransal ÖTV %18 idi ben aldım gp mjt dyn(S2) nisan 2009 da 25 800 tl ,akrabam aldı aynı araba tamamen aynı(S1) ÖTV %37 aralık 2008 26 000 tl...fark 200 tl...kısacası arabanın fiyatı ne kadar yüksek ise vergiside o oranda yükseliyor devlet buna niye ses çıkarsın ki ,e firmalarda insanların ertelenmiş taleplerini biliyorlardı...sigara *ya karşı olmak başka bu yapılanları eleştirmek başka...