ben polisim diye arayıp milletten tonlarca kontör kopartan çeteleri unutmamak lazım. buda farklı bir yöntemdir. bir konuda ben anlatayım

alışveriş merkezinin birisinin parfümeri reyonunda adam orada bulunan bir kadına 'eşime parfüm aldım kokusuna bakabilir misiniz güzel mi acaba' diye soruyor. kadında gayri ihtiyari kokuyu kokluyor ve bayılıyor. bunun üzerine adam bayılan kadını kendi karısı olduğunu ve bayıldığını söyleyip etraftan yardım istiyor ve kapıda bulunan aracına kadını bindirip götürüyor.

Ankada'da olan başka bir hadise ise halı yıkamacı olarak mahallenin birisine gelen şahıslar oradaki evlerden halıları alıyorlar ve 2 gün sonra halı sahiplerini arayıp, halıların karıştığını ve kendilerine bir minibüs gönderildiğini halı yıkama merkezine geldikleri takdirde halılarına alabileceklerini söylüyor ve mahalleye gelen halı yıkama şirketine ait minibüse 3 bayan biniyor ve halen haber yok. öyle bir halı yıkama şirketi yok. kimisi fuhuş çetesine kimisi organ mafyasının eline düşüyor. çok dikkatli olmak lazım.

Hiçbir zaman polis sizi arayıp kontör gönderin, bulunduğunuz yerde inin sizi almaya geleceğiz demez. derse o zaman yukarıda mailde yazdığı gibi en yakın polis merkezinin adresi verilip orada beklenmeli ve gelmesi gereken polislerin oradan alması söylenmelidir.