Sitemiz elbette siyasi tartışma platformu değil. Sorduğun soruların cevapları Hürriyet Gazetesi baş yazarı Sn. Yılmaz Özdil tarafından hergün verilmekte. Takip etmeni okumanı isterim doğrusu.
Yukarda PKK terör örgütünü lanetleyen bizler; onlara çanak tutarak haklı olduklarını ima eden devlet büyüklerini de kınıyoruz.
Ayrıca A. Ö. olacak kansızın da 1986 yılından itibaren 5 kişi ile önce eşkiyalık sonra devletimizin gevşekliği ile nasıl terör örgütü haline geldiğini unutmadık.
Foruma üye olan birçok üye daha çocuk yaşlarda iken bu kansızın nasıl köy ve mezra basarak küçük çocukları kurşuna dizdiğini de unutmadık.
Şimdi sana soruyorum. Bunlar ne istiyor. Bunların arkasında olan devletler sence ne istiyor. Biz pek anlayamadık senin düşüncen nedir söylermisin.
Arkadaşlar o günlerden bugünler yol alınmadı mı sizce. Hala dertlerinin ülkeyi bölmek olduğuna inanmıyorum ben. Taraf gazetesinde vardı sanırım. Kamuoyuna açıklanan istekleri. Şu anda zamanım yok ama linkini bulup yapıştırıcam bir ara. Sosyal bir devlette eşit şekilde yaşamak, dillerini konuşabilmek, çocuklarına kürtçe isim koyabilmek dışında bir istek göremedim ben.
Berker kardeş sen sabahin 7 sinde kapinin önüne gelen askerler taraan uyandirilip kardeşin bomba patlamasi sonucu şehit oldu sözüyle uyandin mi?annen kollarina bayildimi?kardeşinin naaşina baktin mi?yüzündeki barut izlerini gördünmü?tabutunu bayrağa sarili karşiladinmi?toprağa elinle indirip yatirdinmi?vay be berker kardeş bekara kari boşamasi kolay.seninki buna benziyor.benimde kürt arkadaşlarim var.derdimiz kürtlerle değil.bu vatada ayni bayrakta yaşayalim.ama yaşamak istemiyorlar.sen bunu anlamazsin.kardeşini veya abini bu savunduüun dava için dağa gönder cenazesi sana gelsin sonra savun.neyini anlayacağim neyini dinleyeceğim onlarin.herşeyi sen biliyosun galiba.sen konuş onlarla istersen dinle ne istiyolar bi anlat bize
Taraf Gazetesi | Cumhuriyetin barış milâdı
Arkadaşlar derdimiz kürt vatandaşlarla değil pkk denen örgütle diyorsunuz değil mi. Dtp'nin de açık açık pkk'yi desteklediğini biliyoruz. Peki son seçimlerdeki aldıkları oy oranına ne diyeceksiniz? Bunları 10000-20000 kişiden oluşan bir eşkıya grubu mu zannediyorsunuz? Türk ordusu bu kadar mı aciz? 25 senedir bir grup eşkıyanın kökünü kazıyamadı.
Kardeşim başın sağolsun. Ne kadar büyük bir acı olduğunu tahmin bile edemiyorum. Ama bu acının aynısını başkalarına yaşatarak bu problemi nasıl çözebiliriz bunu anlamıyorum?
Sorunun neden temeline inmek istemiyoruz. Neden böyle oldu, nasıl bu kadar ayrı düştük bunları düşünmüyor musunuz?
Arkadaşım bu pkklılar (kürtler değil) ama türk pkklı hiç görmedim de duymadım da orası ayrı!
Bu ********ler ana dilde eğitim istiyorlarmı evet istiyorlar, yerel yönetim istiyorlarmı evet istiyorlar, federasyon tipi yapılanma istiyorlarmı evet istiyorlar, bu federasyonun adı da kürt yerel yönetimi yada kürt federasyonu olsun diyorlarmı evet diyorlar, 83-84 yılından beri o bölgede geri kalmışlığın sorumlusu bunlar değil mi? Askerlerimizi öğretmenlerimizi mühendislerimizi doktorlarımızı öldüren bunlar değil mi, iş makinalarını yakan fabrikaları bombalayan bu hainler değilmi. Ver kurtul mantığı yürütemem ben sağ duyulu da olamam bu savaşın birilerinin işine yaradığını hepimiz biliyoruz, ortadoğuya hakim olan dünyaya hakim olur! bu bölgede yeraltı kaynakları tükenmedikçe kimse huzur bulamayacak. Ama bu vatanı kurarken gencinden yaşlısına herkes savaştı şehit oldu gazi oldu ne için bunun için mi!Bu isteklerine kavuşan dururmu sanıyorsun, bunlar başlangıç bunları kabul etttirdikten sonra biz devlet olmak istiyoruz diyecekler o zaman ne diyeceksin? ! Daha ağır şeyler söylemek istemiyorum genelleme de yapmak istemiyorum o yüzden burada kesiyorum ama barış kardeşlik hak hürriyet sağduyu gibi şeylerle kimse kimseyi kandırmasın, sen barış diyeceksin sonra askerimi öldüreceksin hak diyeceksin hakkımı gaspediceksin, İstanbulda arabaları yakacaksın gazi mahallesini karıştırıp savaş yerine çevireceksin, 1 Mayısta İstanbulu savaş yerine çevireceksin, bebek katilinin yakalanış yıldönümünde doğu illerinde taş üstünde taş bırakmayacaksın böyle kardeş olmaz olsun !!! Çok söylenecek şey var çok. Daha bu gün karakola saldırdılar yine bir asker yaralandı. Bacağı mı koptu kör mü oldu yazmamışlar. Bu kan tabiki dursun istiyorum. Kimse tabiki ölmesin ama bu devlet sınırlarında yaşayacaksan bu hudutları kabul edip buranın kanunua göre yaşayacaksın!
MADDE 1.– Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
II. Cumhuriyetin nitelikleri
MADDE 2.– Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti
MADDE 3.– Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.
Başkenti Ankara’dır.
IV. Değiştirilemeyecek hükümler
MADDE 4.– Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
Herkes uyacak buna yada yada gidecek. Son kanıma kadar şavaşırım devletim için ailem için şerefim için. Erzurumda doğdum Diyarbakır'da ilkokulu okudum askerliğimi de Urfada yaptım. Yani oturup iki kelime etmişliğim var fazlasıyla. İnşaat mühendisiyim şantiyemde de yeterince kürt çalışanım oldu. Türkçe bilmeyenler bile!
Fazla uzun oldu kusura bakmayın Niyetim kimseyi kırmak, rencide etmek değil. Kırılan yada rencide olan varsa da şimdiden özür dilerim.
Konu BSK tarafından (21/10/2009 Saat 19:44 ) değiştirilmiştir.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE VE DEDİRTENE !
Hocam bende demiyorum ki her ne istiyorlarsa verilsin. İki tarafında tavizleri olacaktır, sonuçta ortak bir yol bulunmaya çalışılır. Belki olur belki olmaz. Belki gerçekten kabul edilemez istekler sunarlar ve hiçbir sonuç alınamaz. Ama en azından karşılıklı diyalog için bir adım atıldı şu anda. Bunun nesi bu kadar rahatsız ediyor sizi? Eleştiriyorsunuz ama hiç bir çözüm de sunmuyorsunuz. 25 senedir 1 adım yol gidilmedi. Tam tersine geriye gidiliyor. Çözüm öneriniz nedir?
Bir de bu olayın başlangıcı nedir? Bu insanların dağa çıkmasına sebep olucak motivasyon kaynağı nedir? Devletimiz hiç hata yapmadı mı? Bu insanlar gerçekten bölücez,bölücez diye ortalıkta dolaşan robotlardan mı ibaret? Biraz empati diyorum sadece
Herkes ırkına gore devlet isterse türkiye de devletten geçilmez benımde soyum baska mılletten mesela ama bizim kanımız bozuk değil kimliğimizde yazan T.C adına yaşarız ölürüz, yaşatırız... Adam oldunda sana ayrımcılık mı yaptılar ki bir şerefsızın peşine takılıp dağa çıktın kan akıttın! Vatandaşlıgı ülkeyi düşünmesek bir an, ya müslüman değilmisiniz siz allaha inancınız yokmu, yasaları da geç onları keyfınıze uyduruyrlar göruldugu gıbı ama kutsal kıtabımız yok mu neresinde yazıyor ÖLDÜR kelimesi... ne için yaşadıgını bilmeyenler, ne için savaştıgını bile bılmeyenler alkışlarla karşılanıyor YAZIKLAR OLSUN...
bence bu konuda 3 onemlı husus var
1-çabuk unutuyoruz bence.daha düne kadar analarımızı bacılarımızı kardeşlerimizi vuranları bugun hıc bısey olmamıs gıbı muhattap alıyoruz
2-öyle bi konusuyorlarkı sanki 2 buyuk devlet anlaşcak.Bir tarafta koca Türkiye Cumhuriyeti diğer tarafta alt tarafı bır orgut.Onlara kalsa ama oyle degıl.Kendılerını nasıl goruyorlarsa artık.
3-son olarak madem oyle neden halen cozulemıor denırsede cevap çok basit:Arkasında dünyanın birçok ülkesi var.Herkes istiyorki bölünelim iç savaş çıksın birbirini yesinler.Malesef biz de buna dusuyoruz işte
Yanlış ta en başında oldugundan bır ılerleme katedilemedi... İKİ TARAF ne abi ?? hepimiz yaşamıyormuyuz bu topraklarda nıye ikilikten soz ediliyor? senın kımliğinde T.C. benimkide. sen nasıl devletten asalak gibi beslenıpte ona silah çekersin ana kucagındakı çocukarın kanını alırsın bunun akla mantıga sıgan tek bır cevabını verebılır mısın![]()
Arkadaşım bu terör grubunun içinde Almanlar, Suriyeliler ve başka ülkelerin vatandaşlarıda var. Onlardamı çocuklarına kürtçe isim koymak için dağa çıkmışlar? Onlarda mı dillerini konuşamıyorlar? Öyleyse herkes kendi ülkesinin dağlarına çıksın ne işleri var Türkiyede?
Amaç bu masum istekler değil. Bunu herkes biliyor. Herkes memnun olmadığı şeyler için eline silah alıp dağlara çıkarsa bu dünyanın hali nice olur. Şimdi geçici olarak dağları bırakıp düz ovada siyaset yapmaya iniyorlar.
Birde bunların silahlı eyleme katılmadıklarını nasıl tespit ettiler anlayamadım. Heralde namusları! üzerine yemin etmişlerdir yetkililerde bunu inandırıcı bulmuşlardır.
Pişman olan insanlar utanırlar ve başları önde gezerler. Ozaman af edersin herşey biter. Fakat bunlar zafer kazanmış edasıyla ortalıkta dolaşıyorlar.
Bunca şeye rağmen devletimizinde vardır bir bildiği diye düşünmek istiyorum.
Şimdi taviz veriyor işte A.K.P açılım dediler birleştiricez dediler bak daha da bölündü toplum. Taviz verecek ne yaptık sorarım sana, Yatırımların en büyüğü yapıldı oraya Atatürk barajı 20 küsür yıl sürdü inşaatı Güneydoğu Anadolu Projesi adı. O bölgede tarım yapanlar susuz kalmasın, elektrik üretelim diye yapıldı. İşçiler öldü iş makinaları yakıldı doktorlar mühendisler öğretmenler öldürüldü orda. Gencecik insanları taradılar otobüslerde, ufacık bebeleri hem de kendi bebelerini öldürdüler. Göç oldu millet yerinden yurdundan oldu. O bölge gelişmediyse terör yüzünden gelişmedi yani gelişmemişlik yüzünden terörist olmadılar. Yatırımları baltaladılar ki oralar gelişmesin halk devletinden soğusun buraya hizmet gelmiyor desinler diye ellerinden geleni yaptılar. O bölgede elektrik kullanım oranına karşılık elektrik geliri çok azdır neden çünkü kaçak kullanılır, vergi oranına bak ne kadar vergi gelmiş ordan, başımızı ağrıtan töre cinayetlerine bak, sonra tekrar konuşalım.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE VE DEDİRTENE !
ne tavizinden bahsediyorsunuz türk millet kime ne için taviz verecek? bu insanlar hangi haktan maruz kalmış? benden ne eksikleri var sosyal yaşamda?
bu adamların neden dağa çıktığını 5 yaşında çocuk bilir, kürdistanı istemeleri bu devleti bölmek değil midir.
bu bir savaştır. ben nasıl başka bir milletin egemenliği altında olursam savaşırım, bu dağ çıkanlarda bunu yapıyorlar kendi devletlerini kurmak için, çünkü Türkiye Cumhuriyeti egemenliği altında yaşamak istemiyorlar.
Bu savaşta memleketimizi düşmanlarımıza sunan başımızdaki şerefi kalmamış insanlara diyecek söz bulamıyorum.
Konu farklı noktalara döndüğü için başlık kilitlenmiştir.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri