Sayfa 2/2 İlkİlk 12
33 sonuçtan 21 ile 33 arası

Konu: Facebookta belirlenmiş bir organizasyon (hız sınırını protesto)

Erhan OĞUZHAN
    LINEA erhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06RB401
    Edilen teşekkür: 158

öncelikle şunu belirteyim. bazı yollarda hız sınırlarının yeniden güncellenmesi gerekiyor.

ancak araçlarımız 200 basıyor diyede her yolda 200 basmayada gerek yok. konulmuş bir hız sınırı sadece radarın olduğu yer için geçerli değildir.

avrupada hiçbir ülkede yok derken orada yolun durumuna göre konulmuş hız sınırları var ve 50 ile gidilmesi gereken yolda kaç şeritli olursa olsun halkı uyuyor ve 50 ile gidiyor.

haa diyeceksiniz ki Türkiye şartları için uygun mu değil. Eskişehir yolunun ve benzeri yolların hız sınırının artırılmasına bende taraftarım

bildiğim kadarıyla bu radar uygulamasının emniyet müdürünün yeni gelişi ile bir alakası yok. mobese sistemi ihalesi yeni uygulanmaya başladığı ve kameralar yeni takılmaya başladı. şehir içinde bir çok noktada bu kameraları göreceğiz ve bildiğim kadarıyla 80 civarı noktada radar uygulamalı kameralar olacak.

otopark konusunda da bizler binaları dikerken yada dairelerimizi satın alırken araçlarımızı nereye park edeceğiz diye sormuyoruz. müteahhitler üç kuruş fazla para kazanmak için binaların otoparklarını depo, daire olarak düzenleyip sattığında itiraz etmiyoruz ancak sokaklarda park yasağı olan yerlere aracımızı park ederken ceza kesilince polise kızıyoruz. buda olmaz arkadaşlar. tamam ankara'da aşırı bir araç artışı var ve trafik yoğunluğu var ancak bunda hiç mi bizlerin suçu yok.
    Linea Dynamic 1,4 Fire

serdar mumcu
    sersev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 96

Alıntı erhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle şunu belirteyim. bazı yollarda hız sınırlarının yeniden güncellenmesi gerekiyor.

ancak araçlarımız 200 basıyor diyede her yolda 200 basmayada gerek yok. konulmuş bir hız sınırı sadece radarın olduğu yer için geçerli değildir.

avrupada hiçbir ülkede yok derken orada yolun durumuna göre konulmuş hız sınırları var ve 50 ile gidilmesi gereken yolda kaç şeritli olursa olsun halkı uyuyor ve 50 ile gidiyor.

haa diyeceksiniz ki Türkiye şartları için uygun mu değil. Eskişehir yolunun ve benzeri yolların hız sınırının artırılmasına bende taraftarım

bildiğim kadarıyla bu radar uygulamasının emniyet müdürünün yeni gelişi ile bir alakası yok. mobese sistemi ihalesi yeni uygulanmaya başladığı ve kameralar yeni takılmaya başladı. şehir içinde bir çok noktada bu kameraları göreceğiz ve bildiğim kadarıyla 80 civarı noktada radar uygulamalı kameralar olacak.

otopark konusunda da bizler binaları dikerken yada dairelerimizi satın alırken araçlarımızı nereye park edeceğiz diye sormuyoruz. müteahhitler üç kuruş fazla para kazanmak için binaların otoparklarını depo, daire olarak düzenleyip sattığında itiraz etmiyoruz ancak sokaklarda park yasağı olan yerlere aracımızı park ederken ceza kesilince polise kızıyoruz. buda olmaz arkadaşlar. tamam ankara'da aşırı bir araç artışı var ve trafik yoğunluğu var ancak bunda hiç mi bizlerin suçu yok.
    sanırım yazdıklarımı tam okumamıssınız ben arac 200 ıle gıdıyor dıye 200 yapalım demedım eskısehır yolu 100 cıvarı gıdılecek bır yol emnıyet muduru olarak oraya 50 yı koyarsan kazaları artrırsın onlemış olmaz devlete gelır saglamakdan baska bır sey olmaz dedım

muteahıte otopark yapma dıyen zamanında devlettı sen muteahıte otopark yapma parasını yatır dersen adam yapmaz tabı sen sehrı planlarken arsa metrekarelernı kucuk yaparsan adama otopark yaptıracak alanı bırakmazsın bunlar hep beledıyenın devletın hatası nıye ınsalar bunların bedelını ceza olarak odesın anlamında soyledım

Erhan OĞUZHAN
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06RB401

birbirimizi yanlış anlamayalım ben size 200 le gidiyor demedim sadece araca 200 km/s hız limiti konulması o araçla 200 km yapmayı gerektirmez yada hız sınırlarına uymayı gerektirmez demek istedim. şehir içinde hız sınırı 50 km/s olarak belirlenmiştir ve şehir içine eskişehir yoluda girmektedir bu nedenle o yolda da 50 km/s hız sınırı uygulanmaktadır ha doğru mu dersen yanlış ancak kanuni olarak bunun uygulanması gerekiyor. bugüne kadar neden uygulanmadı dersen eskiden beri bildiğim kadarıyla bu yollarda radar uygulaması yapılmakta ve radar saatlerini ve yerlerini bilenler oraya yaklaşınca hızlarını düşürüyorlardı. tek fark şimdi sürekli olduğunda kameralara yaklaşırken hızları düşürüyoruz.

tam olarak bilgim yok ancak 5 kat ve üzeri olan binalarda otopark zorunluluğu var ve müteahhitler projelerinde bu otoparkı belirtmek zorundalar ister bahçesinde isterse binanın altında. ancak inşaat aşamasında proje tadilatı yaparak otoparklarını ve asansör boşluklarını dairelere katmak suretiyle kar elde etmekteler. trafikteki asıl bu yoğunluk ve park sorunuda işte buradan kaynaklanmaktadır. evet dediğiniz gibi geçmişte devletin yaptığı en büyük hatadır.
    Linea Dynamic 1,4 Fire

serdar mumcu
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

birbirimizi yanlış anlamayalım ben size 200 le gidiyor demedim sadece araca 200 km/s hız limiti konulması o araçla 200 km yapmayı gerektirmez yada hız sınırlarına uymayı gerektirmez demek istedim. şehir içinde hız sınırı 50 km/s olarak belirlenmiştir ve şehir içine eskişehir yoluda girmektedir bu nedenle o yolda da 50 km/s hız sınırı uygulanmaktadır ha doğru mu dersen yanlış ancak kanuni olarak bunun uygulanması gerekiyor. bugüne kadar neden uygulanmadı dersen eskiden beri bildiğim kadarıyla bu yollarda radar uygulaması yapılmakta ve radar saatlerini ve yerlerini bilenler oraya yaklaşınca hızlarını düşürüyorlardı. tek fark şimdi sürekli olduğunda kameralara yaklaşırken hızları düşürüyoruz.

tam olarak bilgim yok ancak 5 kat ve üzeri olan binalarda otopark zorunluluğu var ve müteahhitler projelerinde bu otoparkı belirtmek zorundalar ister bahçesinde isterse binanın altında. ancak inşaat aşamasında proje tadilatı yaparak otoparklarını ve asansör boşluklarını dairelere katmak suretiyle kar elde etmekteler. trafikteki asıl bu yoğunluk ve park sorunuda işte buradan kaynaklanmaktadır. evet dediğiniz gibi geçmişte devletin yaptığı en büyük hatadır.
    radar konusunda aynı fıkırdeyız ufak tefek farklılıklar var ama aynı yola cıkıyoruz

dıger konuda da ınsaat teknıkeryım ve ınsaat fırması olarak bu konuda yasadıklarımı anlatayım emek de 12 sene once yapdıgımız bına ya zamanın da beledıye otopark yapmayın su kadar otopark ucretı odeyın dıyerek su an rakamı hatırlamasamda yuklu bır mebla para yatıararak ruhsatı vermısdır bu uygulamayı heryerde tum beledıyeler yapmısdır....daha sonra bu uygulama kalkmısdır yapılan cogu bınada bahcelı emekde hep bu sekıldedır...proje tadılatı ıle ortak kullanım alanlarını hıcbır muteahıt daıreye cevıremez cevırsede yasal degıldır....sehır plancılarından beledıyeden baska suclu aramaya gerek yok benım emnıyet mudurune sınırlendıgım noktada budur devlet yapma dıyor sonra aynı devlet gelıp arabayı cekıyor

Erhan OĞUZHAN
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06RB401

devlet bütündür ancak devlet içinde uygulayıcılar birer bireydir ve bunların devlet adına yaptıkları uygulamalardan kaynaklı sorunlar çıkmaktadır. herşey kitabına göre yapılsa aslında herhangi bir sorun çıkacağını sanmıyorum ancak uygulayıcılar kendi menfaatlerine göre uygulama yaptıklarında dolayı bu tip sorunlar çıkmaktadır.
    Linea Dynamic 1,4 Fire

serdar mumcu
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

devlet bütündür ancak devlet içinde uygulayıcılar birer bireydir ve bunların devlet adına yaptıkları uygulamalardan kaynaklı sorunlar çıkmaktadır. herşey kitabına göre yapılsa aslında herhangi bir sorun çıkacağını sanmıyorum ancak uygulayıcılar kendi menfaatlerine göre uygulama yaptıklarında dolayı bu tip sorunlar çıkmaktadır.
    benım anlatmak ıstedıgımde buydu sorun cozuldu kolay gelsın

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Erhan OĞUZHAN
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06RB401

ortak noktada buluştuğumuza bende sevindim. sizede kolay gelsin.
    Linea Dynamic 1,4 Fire

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Gp gp
    Ya Hep Ya Hiç. KaGaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 819

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar durumun vahamiyetini ve mağduriyetinizi anlıyorum ancak
    karayolunda toplu konvoy yapmak şeritleri kapatmak trafiği ağırlaştırmak ve kapamak kanunen suç teşkil etmektedirki
    bu suçu da sizin polisleri protesto amacı ile yaptığınızı zaten anlıycaktır polisler ve konvoy yapan araçları ağır şekilde cezalandıracaklardır
    buna aracı trafikten men bağlama ehliyete el konma bile dahil ediliyor
    bana sorarsanız aranızda imza toplayarak ulaştırma bakanlığı genel müdürlüğüne dilekçe ile durumu izah etmeniz hepiniz açısından daha kanuni bir girişim olacaktır
    saygılarımla

ne konvoyu ne şerit kapatması ikisiylede alakası yok!!!

hız sınırı değilmi 50 değilmi kardeşim bu her şerit için aynı değilmi bizde aynen onu uygulayacaz ne yani trafikte 50 tane punto yanyana gelemezmi gelir tabiki niye gelmesin..

bunun yasal oalrak bi suçu yok olursada saçmalık olur!!!

hız sınırı 50 her şerit için aynı bunu yapmalıyız ve yapalım !!!

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Alıntı __K_A_G_A_N__ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ne konvoyu ne şerit kapatması ikisiylede alakası yok!!!

hız sınırı değilmi 50 değilmi kardeşim bu her şerit için aynı değilmi bizde aynen onu uygulayacaz ne yani trafikte 50 tane punto yanyana gelemezmi gelir tabiki niye gelmesin..

bunun yasal oalrak bi suçu yok olursada saçmalık olur!!!

hız sınırı 50 her şerit için aynı bunu yapmalıyız ve yapalım !!!

sevgili kaancım
    bu yapılanlar karşısında tepkiyle konuşmanı anlayışla karşılıyorum ancak
    bir iki konuda seni uyarmam lazım

bunun yasal olarak bir suçu yok yazmışsın
    yanılıyorsun
    karayolları trafik kanununa göre sol şerit sadece sollama yapmak için kullanılır
    sollama eylemi gerçekleştikten sonra trafik kanununa göre sen bu şeridi terketmek zorundasın
    eğer devamlı sol şeritte gidersen sana ilgili kanunda adı geçen
    SOL ŞERİT İHLALİ adı altında suç işlediğin için ceza kesilir
    ayrıca
    o yolda 50 km sürat tahdidi olabilir
    bu başkalarının 100 le gitmesini senin engelleyerek yol almanı gerektirmez
    kaldıki sen bu eylemi gerçekleştirirken
    geçiş üstünlüğü bulunan bir araç geçiş yapamayacak ve eğer ki hele hele bu ambulans veya itfaiye olursa plakan belirlendiği takdirde
    sana ve aracına çok büyük cezalar kesilir
    benim demek istediğim polisle falan bu şekilde zıtlaşmaman lazım
    daha kanuni bir yoldan hakkını araman ve haklıyken haksız duruma düşmeni istemediğim için bu yazıyı yazdım
    umarım dikkate alırsın
    saygılar

12. Bu mesajı için 3 kişi GP COSKUN'ye teşekkür etti:

Gp gp
    Ya Hep Ya Hiç. KaGaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 819

tabiki teşekkür ederim kesinlikle alınganlık göstermedim yazına..evet doğru yerlerde var..
    yanlız biz türkiyede yaşıyoruz kanundan fazla bahsetmemek gerekir ha işlniyomu evet kanunlar işleniyo ama neye kime göre nasıl işlenio bunu türkiyede yaşayan herkez bilir...

geçen gün şahit oldum kısaca bahsediyim..
    arjantin caddesinde akşam 12-1 gibiydi galiba polis ekibi araçları kontrol ediyo ihbarmı var ne anlamadım çünkü 20 senedir orda duran polis hiç görmedim neyse sadete gelelim..

porsche cayeen beyaz bir jip içinden inen 17 taş çatlasın 18 yaşında bir cocuk büyük ihtimal ehliyeti yoktuve polise yaklaşık 20-25 civarında 200 tl verdi bindi ve gitti... keşke gece olamsa elimde iyi bir telefon olsaydıda onu belgeliyebilseydim keşke...

kanun bumu yasalar bumu...

bu anlattığım olayı gerçekleştiren birçok insan bu ülkede yokmu...

ben bunun nesini arıyım ne adeletini arıyım nereye şikayet ediyim ne yapıyım..

diyelim yaptım elime ne geçicek koca bir SIFIR.. ve zaman kaybı..

14. Bu mesajı için 2 kişi KaGaN'ye teşekkür etti:

Ogulcan ÖĞÜT
    Ogulcan.Öğüt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Karabük
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    78 SK 363
    Edilen teşekkür: 417

Alıntı serdar2362 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aslı; Serdar, Erdoğana diye başlıyo.
    +1 Bugn ankaradaydm arkadsım sürüodu 4 şeritli geniş bi yoldu sanırım ordan bahsediyorsnz oda söyledi 50 die hız limiti gerçekten saçma olmuş bu aralar ankaradayım böle bi protesto olursa katılabilirim.
    Hız Felaket Değil Kabiliyettir ...

SERKAN YABA
    attserkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 53

bende böyle bir uygulamayı düz mantıkla doğru buluyorum hani insanla yavaş gitsin kaza olmasın falan filan AMA sen devlet olarak bazı düzenlemeleri yapmadan ondan sonra burada radar var deyip saat te 50 km hızla gideceksin demek son derece mantıksızdır.ben kendi arabam da da 90 geçmem hızı da sevmem ama bu yollarda 50 ile gitmek diğer sürücüler uymadığı için bir faciaya davet çıkaracak şekildedir.

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Sol şerit konusunda Coşkun haklı.Bu şerit sollama yapmak için kullanılır ve bu eylem bittikten sonra hızınıza uygun sağdaki şeritlere geçilir.Tabi bizde genelde böyle olmaz Çok defa görmüşümdür 3-4 şeritli yolda solda tır ortada otobüs sağda da otomobil sağdaki soldakini sollamakta

19. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 2/2 İlkİlk 12