Dün tüm ramazanda olguğu gibi iftarımızı yapmış, çayımızı içerken insan ömründen ömür götüren bir sarsıntıyla karşılaştık, tahmini 10 sn civarı surmustu ama bir omur gibi gecti. Hele depremden sonra apartmandan gelen çıglıklarda korkunun siddetini gostermekteydi sanırım. Apar topar eşimi sakinleştirmeye calısrken indik aşagıya.
Meslegim geregi ve yuksek lisans tez konumun depremle ilgili oldugunu bildiklerinden, komşulardan soru soranlar yıkar mı yıkmaz mı diyenler oluyordu cevremde.
Sakinleştirmeye calıstım yıkıcı boyutda degil dışarda beklemenin anlamı yok sakinleşince evlerinize donun dememe ragmen cevrede kimse sallamadı ve battaniyesini alan geldi. Kendi eşimi bile zor ikna ettim yukarı cıkmasına.
Herkes sakinledi ama beni pek uyku tutmadı cunku oturdugum bina salınım yapmak yerine şiddetli seslerle beraber vurma yapıyordu. Bu da binaya pek güven duymamamı sagladı.
Sahur vakti geldiginde biraz daha rahattık. Artçı depremler olacaktı ama artçıların ana depremden buyuk olması nadirinde nadirinde bi durumdu.
Top patladı ezanlar baslarken son su yudumlarımı aldım kiiiiiiiii, ta ta ta ta ta ta etti bina ayagımın altında hissettim vuruntuyu. Bu seferki 4.7'ydi.
Allah bir daha gostermesin gercekten korkunc bi olay, kesinlikle caresiz kalınan bir durum. Ben 4.7'lerle bu kadar tedirgin olduysam 7.4'le sallanan insanların, durumunu tasfir edemiyorum. Ve o depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet kalanlara sabır diliyorum.
Not: 7.4 siddetindeki deprem 4.7 siddetindeki depremin 501 katıdır. Bu degerler logoritmiktir yani 5 siddetindeki deprem 4 siddetindekinin 10 katıdır. ve ya 6 siddetindeki 4 siddetindekinden 100 kat daha buyuktür.
Yer imleri