ardaya kesinlikle katılıyorum. Yıkamacıya bile ben araba mı bırakıp gitmiyorum. Sonuçta bu tarz olayların çok örnekleri var, anahtarınızı veriyorsunuz otoparkçıya çoğu yerde olmadığı gibi, bazı yerlerde de bişr kağıt parçası tutuşturuyorlar elinize. Onunla ne iddia edebilirsiniz ki?. En güzeli vermemek.
Kaskonun parayı ödememesi gayet doğal.Dolandırıcılık çünkü bu iş.Değil otoparkçı babam gelse vermiyorum anahtarı.Başka bir otoparka gidiyorum,kafam rahat ediyor.
daha bugun otoparkcı hacettepede hastanelerın orada aydın otoparkta anahtarı bırakın dedi, bende yok dedım vermem ,bana aracın yerını degıstırmemem gereken bır yer bul oraya koyup gidiyim dedim, o da anahtarı daha once bırakan baskasının aracını cekıp cıkısa yakın bır yerde alan yarattı. demek isteyınce yapabılıyorlar.
aklıma bir tv haberı geldı bu konuda; adam range rover dan ınıyor anahtar uzerınde atm den para cekmek ıcın, elemanın bırı gelıp aracı çalıyor.. sag koltuktada eşi oturuyor bırkac km sonra kadınıda atıyor araçtan ve kasko karsılamıyor. haberı tam olarak hatırlamıyorum hata olabılır ama böyle birşeylerdi.
öncelikle tuna bey
eğer hizmetçi olayında temyize gitmişseniz karar Yargıtay da bozulacaktır. çünkü hizmetçi emniyeti suistimal yani güveni kötüye kullanmadan değil hırsızlıktan yargılanır, ve ceza alır. çünkü hizmetçi anahtarı vermiş de olsanız, eşyalara tekbaşına zilyet değildir, sizin gözetiminizde olduğu kabul edilir yani zilyet yardımcısıdır bu sebeple mutlak hırsızlıktan ceza alması gerekir. yerleşik yargıtay içtihatları böyle diyor.
ikinci olarak eğer aracınız bıraktığınız ve bunu ıspatladığınız otoparkçı tarafından çalınırsa araç sizin gözetiminizden çıktığı ve onun zilyetliğine geçtiği için emniyeti suistimal suçu oluşur.
ancak otoparkla ilgisi olmayan yada olupta ispat edemediğiniz bir kişi aracınızın anahtarını sizi otoparkçıyım diye kandırarak alırsa ve aracı çalarsa burada dolandırıcılık suçu oluşur.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri