aracın dizel olsaydı 25 milyara kapışılırdı :(
Printable View
aracın dizel olsaydı 25 milyara kapışılırdı :(
Lpg de olsaydı iyi olurdu...
Şu haliyle 20000'e düşene kadar bekleyeyim :p
LPG taktırmadım ( motorun ömründen yediği için ve orjinalliğe önem verdiğim için )
20000 e düşmez hali hazırda 22.000 e 2 tane alıcısı var acelem olmadıgından 22.250 den asagıya ınmedım (alıcıları pek gozum tutumadı) .forum uyelerı için 22.000 dusunuyorum. :D
22.000 veren varsa ben olsam 1dk bile düşünmem.Çünkü normal şartlarda edeceği en fazla 19dur.6 senelik araç; fire gibi tutulmamış şuanda üretilmeyen starjet bir motor, vuruntulu çalışan yine şuanda üretilmeyen 6 ileri şanzumana sahip..
acil satılık oladıgı için 22 ye verıp vermeme konusunda dusunucek cok zamanım var
1. 2006-2007 model bu km de, 19.000 tl fıre actıve modellerı satılıyor.
2. Fıre gıbı tutulmamasının sebebı zamanında motor seceneklerı arasındakı fıyat farkı ve starjetlere dualogic sanzımanın uretılmemesı idi.Diğer bir sebebi fire motorun sehir içi kullanım için tasarlanmıs olması ve sehır içinde daha az yakması.(su anki fıre ve multıair gibi)bildiğim kadarı ile starjet su anda multıair adı altında coğunluğu aynı parcalar üretilmekte.
3. starjet ın binicisi ayrıdır . Tutulmamıs , su anda üretimi olamayan ve seri devamı gelmeyen t-jet motor gıbı.
4. Vuruntulu calısan derken ne demek istediğinizi anlamadım ancak punto evo ve yeni punto multıair motorlarda sunulan , 6 ileri sanzımanı ile aynı sanzıman.(hala guncel olarak üretimekte)
Sizin yerinizde olsam satılan bir aracın ilanına , eleştiri odaklı bir yazı yazarken birazcık araştırıp yazarım , özellikle fiyat ve piyasa bilgisini.
Barış arkadasıma katılıyorum. Ben de 2010 starjet dynamic kullanıyorum. Motor konusunda durumu zaman gösterecek ama benim şimdilik bir şikayetim yok. Şanzıman konusunda ise hiç problem ve ses yaşamadım. Gayet memnunum.
Bunlarda benim yorumum.
Hayırlı satışlar, güzel araç...
ben eleştirmedim gerçekten bu aracı satmak istiyorsanız çok uçuk fiyat verdiğinizi belirttim.Starjetler lpg ile çok uyumlu olmadığı için ve hernedense üretimden kalktı.Yerine multiair geldi fakat aralarındaki benzerlik ne kadar bilemem..starjet tutulan sorunsuz bir motor olsa farklı isimle üretilmezdi.Fire gibi yıllardır aynı isimle aynı teknoloji ile üretilirdi.
tjet motorlar üretimden kalkmadı puntoda kalktı bravoda var..
starjetler ile birlikte gelen 6 ileri şanzuman problemlerini yetkili servislerden öğrenebilirsiniz.
active modellerle karşılaştırma yapmayınız.Maalesef burası Türkiye.Ekipman artsada fiyat aynı kalıyor.Sizin hesabınıza göre benim tjet sportum 30.000 civarı etmesi lazım.Şuan bile hala ekipman olarak çoğu arabadan üstün.
Piyasa konusunda ise sahibinden.com'u açıp piyasasına bakabilirsiniz.Gerçekten bu aracı satmak isteyen satıcının verdiği fiyatları görebilirsiniz.Benim tjet sport için 25-26 isteyenler var ve 1 senedir ilanda.Bu da demek oluyorki benim aracın piyasası bu değil.Bir de "şu arabayı bir ilana koyalım 20.000 lik fiyatını 23.000 yazayım belki biri ağıma düşer" diye acelesi olmayan gerçek satıcı olmayanlar var.Beni yanlış anlamayın.Hayırlı satışlar
Evet satıcı olmayıpta keyfi aracını sahibinden'e ilan verenler yüzünden çok şişik rakamlar görüyoruz. Ben gecen hafta 2010 starjeti 24400e aldım. Ben alırken benzer arabalara 28-30 gibi rakamlar isteyenler de yok degildi. Ama benim aldıgım kişi de bende biliyorduk ki bu rakamlar gercekci degil.
Tabiki herkes arabasına istediği rakamı vurabilir. Ama verenler hakkını veriyor sonucta piyasası var bu işin. 22000 e bence de gitmez gibi bu araba. Çok degil biraz daha düşmesi gerekebilir. Tabi bu benim kanaatim yarın biri cıkar 23e bile alabilir :)
Konuya mudahil edip ilan basligini tartismalar ile kirletmek istemem.. Fakat emrahisilti bey hakli oldugunuz kadar haksiz oldugunuz mevzularda var.. Starjet lpg uyumlu olmadigi icin multiair motor geldi demissiniz.. Multiair motorda lpg ye starjet motor kadar uyumludur.. Yani ikiside tekleme yapabilir marka ve usta secebilir.. Starjet ve tjetler tutulmadigindan degil fiat turkiyenin satis politikasindan oturu gelmiyor.. Yoksa tjet de oldu multiair turbo.. Onuda getirmiyorlar.. Bu aracin sanzimanlarinda ne aorun var merak ettim dogrusu sanzimandan sorun yasayan ben duymadim sanziman sistemide aktif olarak uretimde.. Fiyat konusunda haklisiniz.. Bu saticinin tercihidir elestirmek dogaldir bende 68500 deki 2006 model aracimi ekim ayinda verdim.. Satis isi kismet isidir.. Bu aracin bakimlari lastikleri triger gibi agir bakimlari vs yeni.. Bunlarda onemli kriterler.. Tabi bunu ancak alip satacak degil kullanacak kisiler goz onunde bulunduruyor.. Aracin satisi istenen fiyattan oturu zaman alir belki.. Ama fiyatini hak etmedigini soyleyemeyiz..Hayirli satislar..
Sent my iPhone using
Arkadaşlar bizler araçlarımızın kıymetini bilmezsek dışarıdakiler hiç bilmez.Özellikle ilanlar bölümünde ''bu araç bu para etmez'' tarzındaki mesajların bizlere hiçbir yararı olmadığı gibi özellikle de zararı olmakta.Herkes aracının değerini, ederini bilir ve istediği fiyatı da yazar.İlgilenen, beğenen, fiyatıda uygunsa anlaşır alır aracı.Zaten en doğrusu ilanla ilgilenmiyorsak hiçbirşey yazmamak.
Bizler kendi araçlarımız için bu kadar etmez dersek dışarıdan gelen her eleştiriyi peşinen kabul etmiş oluruz.
Bir de şu var; aynı marka model bir araç 30000TL ye satıldı, diğer araç da aynı fiyata satılacak diye bir kural yok.Bakım, km, kaza, boya, aciliyet.... bunlar araç değerini birebir etkilemekte.
İkinci elde en önemli faktör güvenilirliktir.Bu faktörü de burada forumumuz sağlamakta.Bu özelliği olumlu yönde kullanmakta fayda var...
Uzun suredir bahsi gecen otomobilin gercek piyasa degeri olan 20.500 - 21.000 tl civarinda, 2006 - 2008 model arasi Starjet Dynamic veya Starjet Emotion Ariyorum Ancak Ne Yazik ki Henuz Bulamadim Zira Cogunlukla "TOK" Satici Diye Tabir Ettigimiz Sahislarin Sahibinden.com da Degerinden Yuksek Rakamlar Talep Etmeleridir...Yeni Bravo'sunu Dahi 27.000 TL ye Satanlar Var Oysa ki...Selamlar
Yapılan eleştiri niteliğindeki yazılara , arda ve aytug aradaslarımızın güzel acıklamarından dolayı tesekkur ederım.
Genellikle ınsanlar araclarını ya ağır bakımları geldıgınden masrafa gırmeden arac yenılemek ıcın, yada nakıte ıhtıyacı oldugu ıcın satarlar.Yineleyerek yazıyorum aracımı yurt dısında egıtım gormek ıcın satıyorum ve nısan a kadar zamanım var.Ben 20.000 tl lık araclar gıbı agır bakımları gelıpte yaptırmamak ıcın satanlardan degılım.Acık acık yazıyorum triger setinden, balatasına , lastiğine , a dan z ye kendım bınmek için 1000 km once degıstırdım ve duzenlı bakımını yaptırdım toplam 1,655 tl ödedim.Siz benim yerimde olsanız aracınızı diğer aracların altında fıyata mı koyarsınız? Kaldıki 1000 veya 2000 tl ucuz dıye , değişmesi gereken parcaların zamanı gelmıs araclardan alsanız dahı can güvenliğiniz açısından benim yaptıgım masrafı yapmak zorundasınız ki buda benim aracım ile aynı fiyata denk gelmektedir.Bazı arkadasların dediği gibi aracın en fazla 19,000 tl edecegi ve fiyatımın cok uçuk oldugu tamamen gercek dısıdır ki, bunu dıyen arkadasımız sahibinden.com'dan bakarak yazdığını soyluyor.2006 model veya daha ustu, 50.000km altında 4 kapılı boyazsız starjet dynamıc 19.000 tl veya daha altı , herhangı bır aracın satılık lınkını koyarsa sevinirim. Ben sadece bir tezin kulaktan dolma değil araştırılarak ve gerçekçi olmasından yanayım.
Satıcı olmayıpta keyfi aracını sahibinden'e ilan verenlerden değilim.sadece aracımı satmak için önümde 1 veya 1,5 aya yakın zamanım var.Acil değil.Aracıma fiyat yazarken de kafama göre değil sahibinden.com'da bulunan aracımın emsallarıne göre fiyat belirledim.
Eğer aracım yurtdısına gıdecegım zamana yakın, ıstedıgım fıyata satılmaz ıse bir miktar indirim yapıp daha önceden bana 5 veya 6 kısının verdıgı fıyata satmaktan yanayım.Aracıma olan ilgisi ve bana olan samimiyetinden dolayı , suanda aracıma talip olan Fatih ISIK bey e , yukarıdaki yazılarımda da yazdığım gibi fiyatı dusurdugum zaman , aracıma talip olursa ona satmaktan yanayım.
Umarım bu yazıda aracıma neden bu fiyatı koydugumu acıkca anlatabilmişimdir.
Olumlu yada olumsuz yazılan her yorum aracıma ve actıgım konuya benim için ilgi niteliğindedir.ilginize tesekkurler...