%88 e varan yakıt tasarrufu ! Gerçek ;)
Arkadaşlar uzun yollarda ve trafigi duzenli akan otobanlarda cogu kez uyguladığım bir taktir vardır senelerdir. Ben nerededyse fabrika sehir dısı verilerini yarı yarıya dusurdum. Arkadşları çoğu kez sen delisin dedi bazıları saçmalıyorsun başka bi sebebi vardır dedi vs buyuk tartışmalar yaşadık bu konuyla ilgili. Kısa keseyim bana inanmayan arkadaşlarımdan biri bu konuyla ilgili araştırma yapmış bir programı dinlemiş ve beni aradı oglum haklıymışsın hemde %88 e varan tasrruf etmk mümkünmüş dedi :))
Olayı anlatacağım sabredin ancak şunu söyleyim bu tehlikeli bir uygulama ve araç kullanımınızdaki dikkatiniz hat safhada olmalı gerçek bir profesyonel olmalısınız !!
Bildiginiz gibi sabit hızlarda giderken yakıtlarımızın cogu aracın rüzgar surtunmesine harcanır. Bu surtunmenin olmadıgını düşünün aracı sanki bir kriko ile kaldırmışsınız gibi gaza ayagınız deydirdign halde 100-140 km hızları gorecektir tekerlekleriniz. Peki ama oto yolda bunu yapmak nasıl mümkün?
Sabit hızla giden akıllı giden bir otobusun arkasına sokularak bunun ruzgar tüneline girmekle!!
Zaten onun arkasında götürdüğü o hava akımına girdiginizde bunu gaz pedalınızda ve aracınızın hızlanmasında bariz bir sekilde hissedeceksiniz. Bu boslukta giderken pedala dokundugunuzda arac resmen saha kalkıyor. Camlarınızı açtığınızda dahi arac duruyormuş gibi ruzgar olmadıgını goreceksiniz :)) Ancak cok dikkatli olun arada sırada onunuzdeki aracın onunu kontrol edin. Tabiki %88 kar etmek ondeki buyuk araca 1m mesafede giderek oluyormuş buna sakın kalkmayın. 7-10 m mesafedeki kar size yeterde artar bile :)
Ben trafikte cok iyiyim zevk almanın farklı yollarını arıyordum artık dikkatimi daha fazla zorlayacak seyler istiyordum bunu sevdim diyorsanız buyrun. Yok aksini dusunuyorsanız 3-5 YTL için deymez denemeyin sadece bilmekle kalın.
Bilgilerinize..
(Not: ben bunu trafigin olmadıgı zamanlarda İstanbuldan-Zonguldak'a gidip gelirken cok uygulardım (Düzce-İst otoban) Hakan bilir aracla ne kadar sık gidip geldigimi :))