-
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Ön konsol çatlağı hakkında
2011 model (Mayıs 2011) trafiğe çıkışlı Fiat Punto Evo marka aracımızda ön konsol airbag çatlağı hakkında öncelikli olarak Fiat yetkili servisine götürdüm ve iyi niyet formu doldurduruldu ve Fiat genel müdürlüğünden ret geldiği tarafıma bildirildi ve Fiat yetkilisi aracımın kronik arızalı bölümünü fotograflayarak tekrar Fiat genel müdürlüğüne geri bildirim yaptı. Aynı zamanda Fiat resmi sitesinden de konu hakkında problemi mail yoluyla ilettim. Fiat yetkili servisi 14.04.2017 tarihinde beni telefon ile arayarak problemi çözemeyeceklerini bildirmişlerdir. Sorunları internet üzerinden araştırdığımızda sorunun neredeyse tüm araçlarda kronik olduğunu aynı zaman da 2007 model Fiat aracının göğsünün değiştirildiğini okudum servis başvuruları sonrasında ücretsiz değişim yapıldığını gördük. 14.04.2017 tarihinde sorunumu 444 22 55 numarasından sorunumu ilettim. Arkadaşlar sisten ricam Şikayet Var sitesindeki arama kısmından 8271010 nolu formu aratıp okumanız.Böylelikle şikayetlerimize cevap alabiliriz belki.
Aracımı 2011 yılında sıfır aldım ve bayilerin pazarlama teknikleri ile 2 yılda uzatılmış garanti yaptırdım, bakımlarını aksatmadan Yetkili bayide yaptırdım, ayrıca aracım 50200 km daha, toplam 5 yıl garantili olarak bu araca bindim ve bu 6. yıl resimde gördüğünüz gibi konsol yolcu airbag kısmının nasıl açıldığını herkes görsün istedim ve Fiat kendi ürettiği aracının arkasında durmuyor. Biz bu araçlara 5-6 yıl binip çöpemi atacağız. Araç alırken Fiat markasına ne kadar güvenerek sıfır araç alırsınız bilemem artık. Sonuç itibariyle Fiat yetkilileri duyarlılık gösterir mi bilemem ama gerekirse Tüketici Hakları ve Mahkeme yolu ile devam edeceğiz.
Eklenti 34651
-
Cevap: ön konsol çatlağı hk ,
Alıntı:
yildiray Nickli Üyeden Alıntı
2011 model (Mayıs 2011) trafiğe çıkışlı Fiat Punto Evo marka aracımızda ön konsol airbag çatlağı hakkında öncelikli olarak Fiat yetkili servisine götürdüm ve iyi niyet formu doldurduruldu ve Fiat genel müdürlüğünden ret geldiği tarafıma bildirildi ve Fiat yetkilisi aracımın kronik arızalı bölümünü fotograflayarak tekrar Fiat genel müdürlüğüne geri bildirim yaptı. Aynı zamanda Fiat resmi sitesinden de konu hakkında problemi mail yoluyla ilettim. Fiat yetkili servisi 14.04.2017 tarihinde beni telefon ile arayarak problemi çözemeyeceklerini bildirmişlerdir. Sorunları internet üzerinden araştırdığımızda sorunun neredeyse tüm araçlarda kronik olduğunu aynı zaman da 2007 model Fiat aracının göğsünün değiştirildiğini okudum servis başvuruları sonrasında ücretsiz değişim yapıldığını gördük. 14.04.2017 tarihinde sorunumu 444 22 55 numarasından sorunumu ilettim. Arkadaşlar sisten ricam Şikayet Var sitesindeki arama kısmından 8271010 nolu formu aratıp okumanız.Böylelikle şikayetlerimize cevap alabiliriz belki.
Aracımı 2011 yılında sıfır aldım ve bayilerin pazarlama teknikleri ile 2 yılda uzatılmış garanti yaptırdım, bakımlarını aksatmadan Yetkili bayide yaptırdım, ayrıca aracım 50200 km daha, toplam 5 yıl garantili olarak bu araca bindim ve bu 6. yıl resimde gördüğünüz gibi konsol yolcu airbag kısmının nasıl açıldığını herkes görsün istedim ve Fiat kendi ürettiği aracının arkasında durmuyor. Biz bu araçlara 5-6 yıl binip çöpemi atacağız. Araç alırken Fiat markasına ne kadar güvenerek sıfır araç alırsınız bilemem artık. Sonuç itibariyle Fiat yetkilileri duyarlılık gösterir mi bilemem ama gerekirse Tüketici Hakları ve Mahkeme yolu ile devam edeceğiz.
Eklenti 34651
Gerçekten hayret ediyorum, kendi aracım 2007 model ve 205.000 kmde garantiden yaptırdım işlemlerimi. Başka fiat servisleri tercih edin, gerçekten servisten servise fark edebiliyor.
-
Arkadaşlar punto ailesi olarak Şikayet Var sitesindeki arama kısmından 8271010 nolu formu aratıp okumanız ve takip etmeniz bu sayaede kaç kişinin bunu okuduğu ve yorum yaptığı tüm puntoculara çözüm olması dileğiyle
-
Kardeşim bununla ilgili servis formun mevcut mu ?
-
Arkadaşlar bu konuyu uzun bir süre güncel tutmak istiyorum... Sizlerinde yardımcı olursanız sevinirim...
-
2008 model aracımın konsolu komple değişti ücretsiz olarak. Farklı bir serviste şansınızı denemeniz faydalı olabilir. Geçmiş olsun.
-
-
Bende 2007 model aracimin hem city direksiyon hemde göğüs çatlak vardı arkadasinki benimkine göre 2 katı belki daha fazla bende değişim onaylandı ve degistirdiler bir hafta olmadı salı günü değişim yapıldı yani
-
Alıntı:
ahmetsa Nickli Üyeden Alıntı
Bende 2007 model aracimin hem city direksiyon hemde göğüs çatlak vardı arkadasinki benimkine göre 2 katı belki daha fazla bende değişim onaylandı ve degistirdiler bir hafta olmadı salı günü değişim yapıldı yani
GT-I9500 cihazımdan gönderildi
Basvuru, kayit acilma ne zamandi?
-
Alıntı:
timbaz Nickli Üyeden Alıntı
Basvuru, kayit acilma ne zamandi?
Valla 1 ay kadar önceydi net hatırlamıyorum zaten aracı alalı 2.5 3 ay oldu geri dönüş yaptılar genel merkez sonası malum sagolsunlar değişimi onayladilar
-
Alıntı:
ahmetsa Nickli Üyeden Alıntı
GT-I9500 cihazımdan gönderildi
Fotoğraf paylaşabilir misiniz?
SM-G930F cihazımdan gönderildi
-
Cevap: Ön konsol çatlağı hakkında
Göğüs değişimi ile ilgili servis formu gönderebilir misiniz....
-
-
Eski fotoğraflar duruyor mu? Onları da paylaşabilir misiniz benimki tam çatlak değil ama şişkinlik belli oluyor
-
Bu konudan şikayetçi olan arkadaşlar şikayet var sitesine eklediler bence bu konu üzerinde duralım ben şikayetim var sitesinde 8271010 noldu formu okumalarını rica ederim...
-
Arkadaşlar bununla alakalı bir çok konu var. 10 yılını doldurmamış tüm araçlarda çatlama olmaksızın belirli şişkinlik olsa bile değişim yapılıyor. bir servis yok dese dahş genel merkez mutlaka onay vermekte.
-
bende aracı yeni aldım. 2009 model Grande Punto. Ön konsolda şişkinlik vardı. Bugün servise götürdüm. Serviste Formen olarak çalışan bir tanıdık vardı. Problemli kısmın fotoğraflarını çektiler. Değişim için red gelse bile ben onay alacağım dedi. Değişmesi için haber gelmesini bekliyorum. Aracım daha 46 binde.
-
Bende servis değiştirmeyi düşünüyorum.....
-
Aynı arızadan bende müzdaribim. Bakalım müsait bir zamanda servise gitmeyi düşünüyorum. Bana ne cevap verecekler bakalım. Umarım olumlu cevap verirler. Dediğiniz gibi konuyu güncel tutmaya çalışsak çok iyi olacak bizler için
-
ana merkez değişim için red verdi. ısrarla değişmesi için baskı kuruyorum. bakalım sonuç ne olacak
-
Arkadaşlar benim aracımda 2007 GP 180.000kmde aRALIK 2016 da Ağaçlı Aksaray Fİat servisine başvurdum ve yaklaşık 20 gün içinde ücretsiz olarak değişim yapıldı.Yolu düşen birde orda şansını deniyebilir
-
-
-
S.A bendede 2011 punto evo var.geçen hafta aracı servise götürdüm,çatlağa baktılar genel müdürlükten haber bekledik,arızanın yüzde 80 ini karşılayacaklarını belirttiler.ben de kabul etmedim, defalarca müşteri hizmetlerini aradım yalnız sonucun değişmeyeceğini söylediler.sebebi ise servis sadakatimizin olmamayışıymış.aracı alalı bir sene olmadığını belirttim ama yine kabul etmediler.ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim
-
Ben denedin aracım 2011 model ama değişmdiler yüzde 80 ini karşılayabileceklrini söylediler.aracınızın plakası nedir aceba örnek olarak söyleyip itiraz edebilirmiyim
-
Alıntı:
avcihalit Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar benim aracımda 2007 GP 180.000kmde aRALIK 2016 da Ağaçlı Aksaray Fİat servisine başvurdum ve yaklaşık 20 gün içinde ücretsiz olarak değişim yapıldı.Yolu düşen birde orda şansını deniyebilir
Ben denedim ama yapmadılar aracım 2011 80 binde yüzde 80 ini karşılayacaklarını belirttiler.sizin plaka neydi
-
ben Antalya'da bu durumla alakalı fiat servisi ile görüştüm. Aracım 2006 model olduğu için ve 11 yaşında okduğu için değişim yapayacaklarını belirttiler. Sizce ne yapmalıyım?
-
malaesef arkadaşlar adamlar kabul etmiyor kronik sorununu ve servis bakımlı olmayan araca hiç değişim yapmak istemiyorlar tüketici mahkemesine versek kazanır mıyız acaba ?
-
2007 model aracım 3 ay önce ücretsiz değiştirdiler
-
Arkadaşlar tekrar merhabalar. 2007 grande punto aracımın yolcu airbag kısmında çatlak vardı. Şubat ayında ankara oto yetkili servise başvurdum. Nisan ayında onaylandı denildi. Mayıs ayında ise parça yok onay iptal dediler. Genel merkezi günde 3-4 kez aradım. Çağrı merkezi ile işinizi halletmeniz imkansız. O yüzden o garibanları sıkıştırmaya çalışmayın.
Sonuç olarak onayımı tekrar aldım ve bugün parça değişti. 10 yılınızı doldurmadan fiatı sıkıştırın.
-
aynı problem bendede var arkadaşlar, nasıl bir yol izlemeliyiz. Banada %40 karşılarız demişler. Tüketici mahkemesine giden varmı ? Aynı problemi yaşayan çok arkadaş görüyorum şikayetim sitesinde.
-
Alıntı:
ogrt26 Nickli Üyeden Alıntı
aynı problem bendede var arkadaşlar, nasıl bir yol izlemeliyiz. Banada %40 karşılarız demişler. Tüketici mahkemesine giden varmı ? Aynı problemi yaşayan çok arkadaş görüyorum şikayetim sitesinde.
10 yaşını doldurmamış olmak şartı var. bunu bahane edip red veriliyor. yok 10 yaş dolmamışsa bu sıralarda parça yok yalanını söylüyorlar. servis yok desede genel merkeze hem telefon hemde emaille bastırın. buda kar etmezse yüzde 40 yüzde 80 karşılarız deseler bile tüketici mahkemesine başvurun. sonuç alan puntocular olmuştu.
-
Alıntı:
edll Nickli Üyeden Alıntı
10 yaşını doldurmamış olmak şartı var. bunu bahane edip red veriliyor. yok 10 yaş dolmamışsa bu sıralarda parça yok yalanını söylüyorlar. servis yok desede genel merkeze hem telefon hemde emaille bastırın. buda kar etmezse yüzde 40 yüzde 80 karşılarız deseler bile tüketici mahkemesine başvurun. sonuç alan puntocular olmuştu.
teşekkürler, öyle yapıcam artık, hatam olmayan bir konu için ödeme yapmak istemiyorum, genel merkez derken hangi numarayı arıycam? 444 lü numaramı? ordakiler pek yardımcı olamıyor gibiler. Merkezin numarası var ama oradada sekreter çıkıyor, 444 lü numarayı arayın, onlar şikayeti bize iletiyorlar diyor. Mail adresi nedir?
-
-
Maalesef benim araçta da aynı sıkıntı ortaya çıktı. Hatta yarılmış bugün gördüm, yarın aracı servise götüreceğim.
-
Arkadaşlar benim araç alındığından beri serviste işlem gördü.Sorgulama yaptırdılar %60 ını karşılıyorlar.1800 tl artı 350 tl işçilik istediler.Bu soruna nasıl bir çözüm bulabiliriz.Bir fikri olan var mı?Canım çok sıkıldı, terbiyesiz herifler.Kusurlu parçaya ekstradan para istiyorlar.
-
Genel merkez %60 karşılıyor,gerisini kendin karşılayacaksın diyor. Buda 2150 tl gibi bir para.Var mı bildiğiniz yol yöntem paylaşırsanız sevinirim.
-
Yaptırıp faturasını alıp örnek city evrakları ile tüketici hakları na verip mahkemeyi kazandinmi çıkan sonucu direk olarak bekletmeden icraya vereceksiniz.
-
Yaptırırsam rıza durumu ortaya çıkar.Buda ayrı bir yargı konusu olur.
-
Hani bizlere saçma sapan oranlar veriyorlar ya.Aklıma bir fikir geldi.Şöyle 30 - 40 civarında göğüs çatlağı ve yarığı olan araç sürücüleri olarak bir yerde toplanalım.Sonra yerel ve ulusal basını da oraya çağıralım sıkıntımızı ve maduriyetimizi ordan haykıralım.Varsın gerisini ondan sonra onlar düşünsün.