-
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Orta tavan lambası
evet arkadaşlar bugün sabah ihtiyacım olan bu lambayı yaptırmış bulunuyorum
bej renk doblo tavan lambası 20tl ve işçilik 30 lira toplam 50 liraya mal oldu çift devre çekildi kapılar açıldığında ve üzerine basıldığındada yanıyor işçilik gayet güzel oldu kesme biçme işine hiç karışmadım hepsini usta yaptı aydınlatma çok iyi oldu
-
Cevap: orta tavan lambası
buda zifiri karanlıkta lambanın gece performansı aydınlatması gayet yeterli
-
Hayirli olsun, soket pin kismini nasil cozdunuz?
ve beslemelsi orinali gibi bodyden , ayri hat mi yoksa on lambadan mi?
-
hocam bu banada lazım be :) nerede yaptırdınız ? herhangi bir yeri delme,kesme zararı yok demi ?
-
Alıntı:
timbaz Nickli Üyeden Alıntı
Hayirli olsun, soket pin kismini nasil cozdunuz?
ve beslemelsi orinali gibi bodyden , ayri hat mi yoksa on lambadan mi?
ön tavan lambasından aldık usta önce sadece iki uç çekti dedim ben kapıların açıldığındada yanmasını istiyorum dedim bi uç daha çekti aldığım lambanın üzerine lehimle yaptı aslında elinde orjinal soket olsa soketli istedim bikaç elektrikçiyede sordum soketi bulamadık ama lehimi yokladım gayet sağlam yapmış
body den çekmek için çok fazla dağıtmak gerekir dedi usta bende hiç uğraştırmadım bende
-
Alıntı:
punto1414 Nickli Üyeden Alıntı
hocam bu banada lazım be :) nerede yaptırdınız ? herhangi bir yeri delme,kesme zararı yok demi ?
ümraniye dudulluya yakınsanız yardımcı olurum parçacıda elektriçide dudulluda ayrıca malzeme kolay bulunuyor bej doblo orta tavan lambası diyince verirler
resimleri iyi inceleyin tam ortadan keserseniz orta destek kemerine denk getirirseniz döşemeyi ziyan edersiniz araba mahvolur bana bu konuda forumdan timbaz ın paylaştığı resim ve forumun facebook sayfasında lambayı benimki gibi ortaya koyan bi arkadaşın resmi çok yardımcı oldu aslında tam ortaya değilde ortadan biraz arkaya doğru koymak gerekiyor elektriği ön tavan lambasından alınırsa gayet sağlıklı çalışıyor
-
Sinan hayırlı olsun. Bi soru sorsam. Lambanın montaj yerini kim belirledi? Kafasını kıracam da:)
Birde önden alınan hangi kabloları,nereye lehimlendi bi ayrıntı olaydı bizde yapı verirdik:)
-
Hayırlı olsun Sinan.Güle güle kullan.Sanki biraz tavanın sağına daha yakın mı olmuş?Dudulluda neresi?boş bi zamanda ben de yaptırayım,lambam da var öyle duruyor boş boş.
kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
-
Alıntı:
Ezeldenberi Nickli Üyeden Alıntı
Sinan hayırlı olsun. Bi soru sorsam. Lambanın montaj yerini kim belirledi? Kafasını kıracam da:)
Birde önden alınan hangi kabloları,nereye lehimlendi bi ayrıntı olaydı bizde yapı verirdik:)
bugün inemedim ama ilk indiğimde bi bakiyim yamuksa elektrikçinin adresini biliyoruz zafer abi beraber gider dağıtırız dükkanı :)
aslında çok zor bişey değil biraz pratiği olan kişi çok rahat yapar aldığım lambada 3 adet bağlantı noktası var soketi bulamadım soketli olsaydı lehime gerek olmaz ve daha sağlıklı olurdu resimde işaretlediğim yerlerden 3 adet kablo lehinlenip ön tavan lambasından alınınca öndeki tavan lambasıyla birlikte çalışabiliyor mesela kapı açıldığından araba stop edildiğinde kontaktan anahtar söküldüğünde yanar veya ihtiyaç halinde üzerine basıldığındada yanar
-
Alıntı:
arenas Nickli Üyeden Alıntı
Hayırlı olsun Sinan.Güle güle kullan.Sanki biraz tavanın sağına daha yakın mı olmuş?Dudulluda neresi?boş bi zamanda ben de yaptırayım,lambam da var öyle duruyor boş boş.
kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
teşekkür ederim ziya abi
valla resim yanıltmış olabilir belki bakıcam ilk fırsatta
abi eski barem şimdiki oruç marketten içeri yani kürkçüler caddesine gir sağdaki ilk sokaktan tekrar gir hemen az ilerde solda ismi başarı elektrik olması lazım o çevrede bilinen bi esnaf baya kalabalık oluyor boş anına denk getirirseniz daha sağlıklı kafa ile yapılır
-
Bu arada o resime gore,
1 sase baglantisi
2 12v besleme
3 body computerin - olarak kontrol ettigi hat
(Bazi lamba veya sokette ayni sekilde no yazili olabilir)
Kablo renkler de
1 siyah
2 sari-kirmizi
3 sari
Olmasi gerekir..
-
Arka cama yakın bir yere takılmış olsa nasıl olurdu peki.
-
Doseme t bicagi ile kesilipmi takiliyor. Sanirim lambanin tirnaklari var on taraftaki gibi oturuyor? Bide sizin tavan bej renkmin ondanmi bej aldiniz
-
Cevap: Orta tavan lambası
şimdi lambalara bakınca dikkat ettim. benimde tavan açık gri ama ön lamba bej renk :)
https://unluoto.com.tr/urunler/2885/...nal-fiat-doblo
parça tam olarak bu mu oluyor? bende yapabilirim bundan kendim hallederim. mantıklı bir buluş çünkü :)
tavanı t bıcağı ile kestiniz dimi direkt.
-
-
Alıntı:
KHRMN33 Nickli Üyeden Alıntı
https://uploads.-cdn.com/20170327/1c...51c3a7d30f.jpg
kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
-
benim tavan lambası bundan arkaya da bundan takılabilir aslında :)
https://www.google.nl/search?q=punto...Pj-8ygR49uUwM:
hatta bazı arabalarda kol tutamağının orada küçük oluyor arkada ikişer tane ondan bile takılabilir
-
Alıntı:
Kadyr Nickli Üyeden Alıntı
Bence sizdeki tavan lambasini arkaya alin. Öne dynamic modelin lambalarindan alin. Daha guzel olur.
kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
-
Alıntı:
KHRMN33 Nickli Üyeden Alıntı
arka tarafa takanlarda var çocuk herşeyini yere düşürdüğü ve ayak dibinden telefon ışığıyla aradığımız için arka koltuk ayak dibini iyi aydınlatsın diye ortayı tercih ettim linea da ortaya koymuşlar bende ortaya koydum gayet memnunum
-
https://tr.aliexpress.com/item/Rear-...8-feb065aef963
arkaya bundan da olabilir vw grubu gibi. kafama yattı bu iş. bir bakayım estetik olarak hangisi gözüme gelicek ona göre yaparım bende. bağlantı işinde lehime de gerek yok soket yuvasında dişi fiş alıp hoparlör bağlantısı gibi düşünün. uçlarına yalıtım yaptınmı tamamdır. herkes yapabilir kablo yerlerini de deneyerek yapabilirsiniz zaten.
-
Alıntı:
https://tr.aliexpress.com/item/Rear-...8-feb065aef963
arkaya bundan da olabilir vw grubu gibi. kafama yattı bu iş. bir bakayım estetik olarak hangisi gözüme gelicek ona göre yaparım bende. bağlantı işinde lehime de gerek yok soket yuvasında dişi fiş alıp hoparlör bağlantısı gibi düşünün. uçlarına yalıtım yaptınmı tamamdır. herkes yapabilir kablo yerlerini de deneyerek yapabilirsiniz zaten.
Bu guzel ve hos, tutamaklara ama...
Soket ve pini bulmasi da kolay.. 3 lu pin, denemedim ama ayni prensipte
Ben bundan aliyordum, son dakila fikir degistirdim, fiat olsun dedim 500l den aldim
3 pin ama kapi acilinca yaniyor, meger elle kontrol icin body e sinyal gidiyormus, basinca sabit kalmiyor.. basinca yaniyor basinca kapaniyor, sis lambasi gibi.. tetikle.. bu sorunu da cozdum ama
Vw almadigima da pisman oldum
Caddyde var, orta lamba gibi basinca sabit kaliyor diye hatiiyorum, ordan gaza gelmistim..
Skoda veya vw bir arac denk gelirse yine de mekanizmayi kontrol edin derim
https://uploads.-cdn.com/20170327/73...2018298b9a.jpg
-
babamda tiguan var onda bir deneyeyim. ama ben bağlarsam hepsini zaten ön taraftan paralel çekicem. öndeki nasıl çalışıyorsa bunlarda 3 pin bunlarda aynı çalışır. basınca yanar yada kapı ile yanar.
-
Bu parca numarasi 735244962 arkasinda kasasiz olan lamba tipi dimi. Direkt tavan dosemesine takilir sanirim bu. Vw tipindekilerden vazgectim okadar ugrasamicam:)
Bu arada bana kapilar acilinca yanan bide direkt yanan oldumu yeterli gelir.
-
Alıntı:
SinanTR Nickli Üyeden Alıntı
bugün inemedim ama ilk indiğimde bi bakiyim yamuksa elektrikçinin adresini biliyoruz zafer abi beraber gider dağıtırız dükkanı :)
aslında çok zor bişey değil biraz pratiği olan kişi çok rahat yapar aldığım lambada 3 adet bağlantı noktası var soketi bulamadım soketli olsaydı lehime gerek olmaz ve daha sağlıklı olurdu resimde işaretlediğim yerlerden 3 adet kablo lehinlenip ön tavan lambasından alınınca öndeki tavan lambasıyla birlikte çalışabiliyor mesela kapı açıldığından araba stop edildiğinde kontaktan anahtar söküldüğünde yanar veya ihtiyaç halinde üzerine basıldığındada yanar
Sizin aldiginiz lambanin arkasi tirnari vs aynen bu resimdeki mi gibi mi?
Lamba degisimi gerekir ise sorunsuz cikar mi?
-
Alıntı:
Bu parca numarasi 735244962 arkasinda kasasiz olan lamba tipi dimi. Direkt tavan dosemesine takilir sanirim bu. Vw tipindekilerden vazgectim okadar ugrasamicam:)
Bu arada bana kapilar acilinca yanan bide direkt yanan oldumu yeterli gelir.
Kasali, on ile ayni..ama digeri de kasali ona gore bunun arkasi biraz daha kapali, kenar tirnaklari farkli kenarlarda ve farkli sekilde, kasasiz lamba acikcasi baska hangisi bilmiyorum
-
Eklenti 34612
Eklenti 34613
Ben de geçen hafta taktım. Lambayı 25 tl ye aldım. İşçilik bedava...
-
Alıntı:
bekir0606 Nickli Üyeden Alıntı
Parca numarasi nedir yada hangi arac icin olarak istediniz parcacidan. Kasali tipmi?
-
Kasasiz model yok gibi.. ya cerceve olarak ya da gizli ama bir sekilde bence kasa var.. olmasa doseme deforme olabilir, sikayet olurdu..
-
Abi benim vito vardi ondada kasa yoktu.
-
Alıntı:
Abi benim vito vardi ondada kasa yoktu.
Ben fiatin bu model lambasi icin demistim..
-
Abi duzeltiyorum simdi inip baktim kasa varmis. Hic dikkat etmemistim
-
Alıntı:
Abi duzeltiyorum simdi inip baktim kasa varmis. Hic dikkat etmemistim
Punto da mi?
Gorunen,
Buyuk kucuk.. hep kasali..
Gizli veya cerceve seklimde ama var..
Dis gorunus ayni olsa da kenari arkasi farkli..
-
Evet puntoda. Bana gonderdigin 2. Resimde 1 numarali kasa ucgen gibi olan
Ben cuma gunu parcacilari dolasip kasali lamba alacagim.
Yalniz benim kasatavana vidali. Sonradan yapilan arka lambanin kasasi nasil oluyor nereye sabitleniyor
Konu sahibi arkadaslar hangi parcayi hangi kodluyu parcayi aldiklarini yazmamislarki. Doblo lambasi aldik taktirdik diyip kenara cekilmisler sagolsunlar
-
-
Alıntı:
evet arkadaşlar bugün sabah ihtiyacım olan bu lambayı yaptırmış bulunuyorum
bej renk doblo tavan lambası 20tl ve işçilik 30 lira toplam 50 liraya mal oldu çift devre çekildi kapılar açıldığında ve üzerine basıldığındada yanıyor işçilik gayet güzel oldu kesme biçme işine hiç karışmadım hepsini usta yaptı aydınlatma çok iyi oldu
Sinan hocam aldigin lambada kasa varmi? Lambayi direktmi oturttun
-
kasa yok zaten bulunmuyoda yani enazından ben bulamadım gerçi gerekte yok lambanın tavanın metaline deyip şasi yapmasın diye izalasyon yaptırdım
-
Dosemeye oturmasinda sikinti yok yani ozaman
-
@kadiry
Doblonun lamba kasasi gizli ve beraber olsa da kasanin monte yeri uymayabilir, kasalar aracin govdesimdeki montaj deliklerine yerine gore de farkli olabilir..
Bazi araclarda cerceve olarak kasa dosemeye sabitleniyor gibi
En temizi.arkada tavan.lamnasi olan orjinal bir puntodan detayi, noyu ogrenmek
Linea nin arka lambasi da dosemeye oturan kasa modeli olabilir, ondan da emin degilim, kasa + lamba pahalli gelmisti,
arkada lambasi olan punto ve linea dan kontrol etmeni oneririm, elimden gelen bu kadar malesef ;)
-
Abi malesef cevremde arkasinda lamba olan punto yok. Parcaciya gidince bakacagim dosemeye otururmu duzgun dururmu ayaklari sabitlenirmi ona gore alacagim malzemeyi
-
Alıntı:
kasa yok zaten bulunmuyoda yani enazından ben bulamadım gerçi gerekte yok lambanın tavanın metaline deyip şasi yapmasın diye izalasyon yaptırdım
Dosemeye oturmasinda sikinti yok yani ozaman