Arkadaşlar direksiyon simidindeki derinin soyulmasını servise şikayet etmiştim nihayet fabrikadan olumlu yanıt geldi, dün direksiyon siparişi verildi , değiştiriliyor garantiden bilgilerinize...
Printable View
Arkadaşlar direksiyon simidindeki derinin soyulmasını servise şikayet etmiştim nihayet fabrikadan olumlu yanıt geldi, dün direksiyon siparişi verildi , değiştiriliyor garantiden bilgilerinize...
aynı sorun bendede var bende solıcem bıturlu soluyemedım bende servısızme haber verım nıye sıcaktan oluyo sanırım ..bu soyulmalarr.
vites topuzundada aynı sorun var onuda söyledim, bana haber vercxekler büyük ihtimalle garantiden değiştirecekler..
abi ricam etsem direksiyonun fotosunu koyabilirmisn? bndede ufak soyulmalar warda ona göre bende gidip konuşiim servisle....
resimler aşagıda bugün serviste direksiyonumu değiştirdiler , vites topuzu için tofaştan haber bekliyorlar
https://img451.imageshack.us/img451/...3523178xw0.jpg
https://img373.imageshack.us/img373/...8530942sv2.jpg
https://img391.imageshack.us/img391/...3921709kl1.jpg
Hayret nasıl kullanıcı hatası olayına çevirmemişler bu durumu...Çok iyi yapmışsın mustafa..
alala çok kötü olmuş durumu yaw sanki 10 yıllık direksiyon :(
benim bi problemim yok şükür şimdilik
Direksiyon bende de birebir aynı,sanki benim direksiyonun fotosu.
Sol taraf da bir büzülme var aynen resimdeki gibi,vitesde yok şükür şimdilik....
yaw bu direksiyondaki witesteki deriler yırtılmaya-dökülmeye başlamışsa, 1kaç yıl sonra deri koltuklu grande puntoların hali nolur :(
benım bıldıgıme gore yuzuk takan arkadasların araclarında bu tıp sorunlar yasanıyor.yuzugun surtmesınden dolayı deri aksamlar(vites topuzu,direksiyon)cok cabuk asınıyor..
Bende yüzük yok :(
Direksiyon değiştirmek bu kadar kolay bir iş mi arkadaşlar?
Yani ne kadar zaman alıyor,herhangi bir değişiklik hissediliyor mu?
Gösterir göstermez;
Hımm hemen değiştirelim bunu!
mu diyorlar?
bizim arabayada başka birisi bndi 1 gün sonra ayn resimlerdeki gibi geldi birgünde deforme olurmu?
direksiyon geldikten sonra değiştirmek 1-2 dakkayı alır.
öncesinde serwisle anlaşmak ne kadar sürer bilmiyorum :)
Ben yüzük takmıyorum kullanıcı hatasına bağlı olan bir soyulma değil, daha önce servis müdürünün kafasını defalarca şişirdim. fabrikaya resmini çekip gönderdiler olumlu yanıt gelince sipariş verdiler . 15-20 dk içerisinde değiştirdiler ..
emre koltuktaki deformasyon nasıl bişidi? önce sürücü koltuğunda olması gerekmiyor mu bişi olacaksa?
yaw benim elim çok terler 2.5 ayda birçok kişinin yılda yaptığı km yi yaptım hiç bişi olmadı...
sanırım arada derilerin kalitesiz kısmı denk geliyo montajda...
eren elinin terlemesi derinin nemli kalıp duruyup çatlayıp yırtılmasını önlüyor olabilir. benim de aynı şekilde. we ben deri sütüyle beslerim bikaç ayda 1 belki bunların faydasıdır bende sorun yok
merhabalar.
arkadaşlar bize "deri" diye satılan direksiyon simidi kaplaması ve vites topuzu KESİNLİKLE gerçek deri değildir. Haliyle suni derinin de ömrü bir yere kadar..
benim direksiyon+vites topuzu da aynı durumda ama servise ugramayı dahi düşünmüyorum..
Yıldırma politikaları sonuç verdi; artık aracıma kayıtsızım...
Allah kimseyi yetkili FIAT servislerine düşürmesin!
sevgiler
Sinan
Sinan Bey kafa karıştırıcı ve ciddi bir iddia atmışsınız ortaya..bu bilginiz kaynağını da söylerseniz bizler açısından çok daha güzel olur...Ayrıca bu söylediğiniz eğer gerçekten de doğruysa benim aracım active olmasına rağmen sonradan çok kaliteli bir deriyle direksiyonumu vitesimi vites körüğünü ve el frenini kaplattım ve kesinliklede bir sorun yaşamıyorum bunu doğrulamak açısından Ankarada aracı emotion olan bir arkadaşla benimkini karşılaştıralım bakalım çok fark varmı ikisi arasında...
deri dreksiyonlar cok hassas arkadaşlar normal bu sonuç
Kafa karışacak bir durum yok;
hatta eklemeyi unutmuşum; vites körüğü de suni deri.
Yanılıyorsam düzeltin; gerçek deri yanmaz diye bilirdik. Eğer vites körüğü sigara ile yandı ise ve direksiyon simidi kaplaması zamanla ince naylon şeritler şeklinde kabardıysa söz konusu malzemenin suni olduğunu anlarsınız. Kaldı ki gerçek deri direksiyon zamanla sadece siyahlığını kaybeder, yıpranmış ve solgun gözükür (bkz. eskiyen bir ayakkabı, meşin futbol topu); pul pul ya da şerit şerit soyulmaz.
Iddia değil bunlar arkadaşlar. Ben bu parçaların deri olmadığını görüyorum&anlıyorum, aksini ıspatlayan varsa özür dileyeceğim.
Yanlış anlamayın; Mercedes te birçok modelinde suni deriye başvurmuştur, ama suni deriler içerisinde de dağlar kadar fark vardır. Burada önemli olan gp için seçilen malzemenin kalitesiyle her an yüzleşmek zorunda bırakılıyor olmamız.
Ben de bir ara iyi bir iç döşemecisiyle görüşerek bu üç bileşeni hakiki deri ile değiştirteceğim. (galiba ~150ytl gibi bir masraf söz konusu)
sevgiler
Sinan
Öyleyse deri kaplı tek grande punto sahibi ben oluyorum demekki :) Şaka bir yana da hakkaten deri kaplı direksiyon ve vites körüğü olarak pazarladıkları malzeme ''suni'' deri ise ve dedikleriniz hakkaten doğruysa (konu hakkında fazla bilgim olmadığı için-ise diyorum) gerçektende çok sinir bozucu bir durum olsa gerek...!!!
arkadaşlar bildiğim kadarıyla araçlarda gerçek hayvan derisi kullanmak yasaklanmıştı gerçi ferrari maserati vs donanımlarında ceylan derisi nappa deri falan filan diyorlar ama ben yasaklandı diye duymuştum..+bencede kesinlikle suni deri..henüz soyulmayan arkadaşlara alperin dediği gibi süt silikon karışımı spreyler var bendeki Luft(yanlış yazıyor olabilirim)marka sprey bu konuda işe yarıyor sanırım biraz parlak gösteriyor bu yüzden ertesi gün nemli bezle silip tekrar matlaşmasını sağlıyorum sonuç olarak tavsiye ederim fiyatı da en son 3 ytl civarıydı...
Neden yasaklanmış acaba gerçek hayvan derisi ne sakıncası olabilirki
bora abi onun için çok hayvan öldürülüyodu sırf derisi para ediyo die... :)
arkadaşlar birçok markada suni deri kullanılmaktadır. mercedes bmwlerde bile. tabii koltuklardan bahsediyorum daha çok. direksiyon we wites topuzu için bişi diyemicem. ama arkadaşın da dediği gibi suni deri war,suni deri war.. dağlar kadar fark war arada.
Benimde direksiyon simidinin üst kısmı güneşten kabarmıştı. Küçükyalı birmottan 10 numara insan Muammer abim herzamanki gibi imdadıma yetişti çok çok kısa bir sürede yeni direksiyonumu getirtti ve monte ettirdi sağolsun tekrar tekrar.
Evet söylediklerine katılıyorum.Küçükyalı Birmottan Muammer bey gerçekten 10 numaradır.Araçta ne zaman bir problem çıksa her zaman en iyi şekilde yardımcı olmuştur.Bende kendisine çok teşekkür ediyorum.
Eskiden dericilik yapmış biri olarak direksiyon ve vites topuzunun gerçek deri olduğunu düşünüyorum. Fakat vites körüğü kesinlikle suni deri yani vinleks. Eskiden kulandığım 2003 model Ford Mondeo'nunda vites körüğü suni deriydi. Tabi gerçek derininde kendi arasında kalite farkı var bunu unutmayalım.
Benimde Direksiyonun sol üstünde (Saat 10 yönü) toplanma vardı..Herhangi bir soyulma olmadı ama çok ilginç bir şekilde bir hat şeklinde deri toplanmıştı.
Aile servisimiz Kavaklıdere 1 haftada yeni direksiyon simidini getirtip taktılar.. Bir kere daha çok teşekkür ederim kendilerine..
bende bugun kucukyalı birmotda direksıyonumun yenısını taktılarr cok tesekkurler sebnem hanıma cok ilgileniyo sagolsun...
vebim sadece vites topuzuydu hiç soru sormadan değiştirdiler servise bildirince.böyle problemleri olanlar servise uğrasınlar.ben bi 10 15 gün bekledim ama stokta yoktu şu anda var mıdır bilemiyorum.
arkadaşalar benim puntom 2006 model ve direksiyon soyulmaya başladı garantisi dolduğu için servis kabul etmiyo her direksiyona geçtiğimde gözüme takılıyo abimde 99 model astra var o da deri direksiyon ama bi tane bile soyulma vs yok daha benim arabam 2,5 senelik ve sorunlar başladı bu araba 2-3 sene sonra ne sorunlar çıkaracak bilemiyorum artık. Birde servise direksiyonu göstemek için gittiğimde ön taraftaki havalamdırma ızgarasının uç tarafı yerinden çıkmış onu gösterdim servisin bana verdiği cevap gülünecek bişeymi yoksa ağlanacakmı anlayamadım. Izgara sıcaktan dolayı kendini salmış ne yani ben arabaya binince sıcak havayı açmayacakmıyım soğuktamı oturacağım ızgara yerinden çıkacak diye bu aldığım ilk fiat marka araç ve eminimki sonuncusu olacak...
Hüseyin, direksiyon soyulması ve plastiğin yapısının bozulması garantiye girmeli süre dolmuşsa bile.6 ay için servisler bunu yapmamalı bence.Bu tip hasarların kullanıcı kaynaklı olmadığı belli.Bence serviste durumu ısrarcı birşekilde söylemelisin.Başka servislere de durumu göstermek gerekli.Hatta merkezi de arayarak durumu bildirmeni öneririm.Sonuç elde edeceğini umuyorum, geçmiş olsun...
Bu şikayetimi fiat çağrı merkezinede bildirdim ama onlarda aracın garantisinin dolduğunu ve garanti kapsamında bişey yapamayacaklarını söylediler bende yani garantisi biten araçlar sizi ilgilendirmiyormu demek istiyosunuz dedim ama bi sonuç alamadım sinir olduğumla kaldım... Bana halen kartalların kullanıldığını ve herkesin memnun olduğunu söylediler ne alakaysa kartal ve grande puntonun deri direksiyonu...
bende direksiyon simidini garantiden değiştirmiştim servisin söylediği şuydu sıfır direksiyon vermiyorlar bursada deri kaplatıyorlarmış galiba doğru çünkü gelen direksiyonun plastik olan kısımları kullanılmıştı ve derisi eskisinde farklıydı daha mat ve daha kalındı garantiden serviste söktüklerini fabrika gönderiyorlar onlar kaplanıyor şikayet olunca servis fabrikaya sipariş veriyor kplanmışı geliyor senin arabaya takıyorlar seninki fabrikaya gidiyor yeniden kaplanıyor dönüsüm oluyor
Mersin'den Mustafa arkadaşımızın da benzer bir problemi vardı. Artık garantiye kesin girer bu iş.