Evo punto 90 hp hakkinda acill!!!
Arkadaşlar Grande Punto 1.3 M.jet 75 HP aracım vardı sattım. Ancak aracın alt devirleri çok hantaldı beni arabadan soğuttu. Daha sonra araba arayışına girince hem ekonomik açıdan hemde donanım bakımında yaptığım araştırmalar sonucunda EVO punto ile Honda Civic 2006 efsane kasa elegance (LPG) arasında kaldım. Fiyat ekonomisi olarak evo punto, dizel olması, ekonomik tüketimi, falan beni cezbediyor. 90 HP olması da biraz daha iyidir ayrıca chip falan yaptırılarak daha iyi olur diye düşündüm. 90-95 HP manuel, triptonik, ototmatik EVO kullanan arkadaşlar aracın çekiş gücü nasıl bagaj magaj 4-5 kişi binince nasıl olur boğulur bayılır mı? Hani sürekli de böyle olmayacak tabi sadece soruyorum. Aracın performansı nasıl? Alt devirlerde canlılık nasıl gaza tepki nasıl? Benim 75 HP'lik G. Punto çok kötüydü. Babamın 93 model renoult Broadwayı bile 10 basardı babamı koltuğa oturttum o bile bu ne böyle dedi yani.
Yoksa Civic mi alınmalı. Civic 153 tork olması sebebiyle (LPG de takılacak) yokuşlarda çekmiyor araba sollamalarında sorunlar var deniyor. Ayrıca bu aracın 5. vites 3000 devirde 100 km hız yaptığı biraz daha bastığınızda motorun çok bağırdığı motor sesinin adamın kafasını ütülediğini ayrıca da yakıt tüketimini arttırdığını yazıyor. Zaten civic'e 6. vites koymayı unutmuşlar şeklinde pek çok yorum okudum.
Sizler ne yorum yaparsınız arkadaşlar bana yardımcı olur musunuz?