Cevap: Hill Holder Arızası
selam foruma aracımdaki bazısorunları sizinle paylaşıp istişare yapmak için katıldım. 2011 dizel otomatik punto evo sahibiyim ismim ender istanbulda yaşıyorum.
aracı 2. el aldım yaklaşık 6 7 aydır bende. durup dururken vites kutusu arızası dedi vitesi kontrol ettirin yazdı.
bir kac gün sonrada peş peşe hill holder devre dışı esp devre sışı start stop devre dışı yazdı. ustamın fiat sersinde tanıdığı vardı onu aradı şanzıma bağlanan şase kablosunda sorun vardır onu düzelttircen dedi elektrikçiye.
gittim düzeltti boşluk ve oksit vardı temizledi fakat kontağı açar açmaz aynı ikaz lambaları yandı. elektrikçi arkadas aracın beynine grip soruna baktı. sorunda fren müşürü arızası yazıryordu. usta dedim sorun bumudur yani bunu değiştirirsem düzelirmi dedim oda kesin düzelir dedi.
bu konu hakkında bilgisi tecrübesi olan varsa lütfen bi yardımcı olsun bana.
sizce müşürü değiştirdiğim zaman herşey normale dönecekmi...
birde son bir soru eğer müşürü değiştirin çözülür diyorsanız orjinalmi alayım yan sanayi alsamda olur mu?
yardımlarını bekliyorum. şimdiden teşekkürler...
%90 fren müşür problemi. Aynı hataları bende alıyordum. Müşür değişiminden sonra düzeldi.
hadi insallah tayfun bey valla yüreğime su serptiniz. yarın öbür gün değiştiricem haberdar ederim sizide
İnşallah problemin çözülür. Tavsiyem orijinal parça kullanman.