Camda çatlak ve değişimi hk.
Herkese merhaba
Bundan 2-3 hafta yoldan bir arabanın tekerinden seken taş sebebiyle ön camın sol tarafında sol sileceğin tam altında yaklaşık 15 cm.lik çizik şeklinde bir çatlak oluştu. Birmot'a gittim ve ücretsiz cam değişimi için (1 defaya mahsus kaskoyu da bozmuyor) kaskomun da anlaşmalı olduğu cam onarım servisine gönderdiler. Cam değişimi yaptırmadım ve 70 TL vererek onarım yaptırdım. Dışarıdan dokununca elime takılıyordu onarım sonunda sadece kılcal bir çizik şeklinde görünüyordu. Ancak 2 gün önce camlar buz tutmuşken arabanın ısınması ile birlikte sanırım tekrar aynı yerden açıldı. Kılcal çizik iyice siyahlaştı ve dışarıdan elime yine takılmaya başladı.
Orjinallik bozulmasın diye daha önce camı değiştirmedim ama artık değiştirmem gerekiyor. Takacakları camın markası "Tam" cam. Paşabahçe üretiyormuş ve Fiat'ın Türkiye'de ürettiği araçlardaki takılı cam da bu. Üzerindeki cam ise ithal pelingon gibi bir marka. İşlemi yapacağım yer Doraglass ve benzeri yan sanayi markaları takmıyor. Ama yine de acaba üstündeki cam kadar kaliteli mi bilen var mı?
Diğer konuda araçta yağmur sensörü var ve dikiz aynası cama yapışık. Ayrıca aynam otomatik kararma özelliğine sahip. Cam değişiminde (takılacak cam da yağmur sensörü özellikli) fabrikasyon montajı gibi sorunsuz olur mu? Yağmur sensörü ve otomatik kararma özelliği gibi elektronik bir devreyi camcılar nasıl bağlıyor?
Mecbur kaldım değiştirmeye ama kafama çok takılan sorularım var :(
Ynt: Camda çatlak ve değişimi hk.
Emin olun cam montajında özel servisler, yetkili servislerden çok daha tecrübelidir. Orijinal Pilkington cam olduktan sonra doraglass servislerinde taktırabikirsiniz.
Sony Ericsson Xperia Ray cihazından 2 ile gönderildi.
Ynt: Camda çatlak ve değişimi hk.
Alıntı:
ekartoo Nickli Üyeden Alıntı
Takarız dedikleri cam "Tamcam" diye bir marka. Fiat logosu da var. Doblo ve Linealardaki cam markası da o ama ben üstündeki marka olsun istiyorum :) Bakalım yarın sabah ak kedi kara kedi belli olur.
Tamcam ise Linea camıdır o.
Sony Ericsson Xperia Ray cihazından 2 ile gönderildi.