Grande Punto Multijet aracım yağ eksiltiyor. yardım :(
iyi günler arkadaşlar
200 bin km ye yeni giren multijet aracımın en son bakımı 198.000 km de yapıldı.
yağ olarak 5/40 MOBİL 1 yağ konuldu. şu anda 200100 km de . sabah yağına bakıyım dedim biraz azalmış. korktum hemen motorcuma gittim.yarım litre yağ eksiltmiş. üst kapağı açtı üfleme yok. yağ çubuğunu çekti üfleme yok. üst kapağa giden bir hortumu çekti ordan hafif bir üfleme geldi.motoru açıp bakmamız lazım dedi.aracın altında hafif yağ yaşarmalarıda var. servis çok yoğun olduğu için lifte kaldırıp altınada bakamadık. sekman piston rektefiye enjektör ayarı ustalık derken 2000 tl gider dedi.sandık motor zaten komple 4000 tl.şimdi benim içim içimi yiyor araç motor isteyecek diye. eski aracım m42 motor kodlu 3.18is de üstten egzantrikliydi ve hafif üflerdi. buda aynı şekilde hafif üflüyor. silindir kapağından üfleme yapması multijetler için normalmi? yağ çubuğundan ve yağ dolum kapağından üfleme yapmıyor. birde araç norlmal multijet 1.3 lere göre sesli çalışıyor ve rolantide sarsıntılı çalışıyor.gidişinde yakıtında sorun yok. az yakıyor performansıda iyi.
yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler
Sorun çözüldü
Coşkun Bey'in tavsiyesiyle Mobil 1 tam sentetik 10/40 yağ + NNT Bor katkısı konuldu. yağını değiştirmeden önce Würth motor temizleyiciyle motor 10 dk çalıştırıldı. Mazot deposu fullenip içine Würth enjektör temizleyici konuldu. yaklaşık 50 km yol yaptım
Sonuç şaşırtıcı şekilde motorda yarı yarıya seste azalma oldu. Gerek servisteki diğer muhabbet ettiğimiz müşteriler gerekse işyerimin önüne çeker çekmez çaycı kardeşim abi motora ne oldu sesi gitmiş dedi :) gerçekten traktör gbi çalışıyordu :)
ya motor temizleyicinin ya yağın eseri bu yada bor katkısının ..araç gaz pedalına daha ani tepki vermeye başladı. yüksek devirlerde rahatsız edici motor kucağımdaymış gibi homurtu yerine sadece motor sesi duyuyorum şimdi.rolantideki tiremede yok gibi birşey...herşey yolunda şu anda
yardımı olan görüş bildiren herkese çok teşekkürler