Orijinalden alıntı: emtue
Merhaba arkadaşlar,
Bugün işyerime Full'un İstanbul içindeki 3 istasyonunda müdürlük yapmış "eski" bir yetkili geldi ve işin iç yüzünü sordum.
Öncelikle aracın fazla yakmasını sordum, kendisinin de halen kullandığını ve böyle bir şeyi gözlemlemediğini söyledi.
Dizelde bayii+dağıtımcı kar marjı %14 iken benzinde %10,5 imiş. Bu yüzden benzindeki indirim dizele göre daha az oluyormuş.
Yönetim pek profesyonel değilmiş (ayrılmasındaki en büyük etken) ayrıca geçen hafta Doğan grubu belli bir oranda ortak olmuş. Gruptan şöyle de bir açıklama mevcut:
Alıntı:
Doğan Şirketler Grubunun Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamasında, doğrudan bağlı ortaklığı Doğan Enerji ile FULL Grubunu temsilen Asya Akaryakıt arasında, FULL Grubuˊna ait akaryakıt şirketlerinin ve/veya varlıklarının tamamının veya bir kısmının satın alınması veya söz konusu şirketlerde kontrol payına sahip olunacak şekilde iştirak edilmesi ve/veya işbirliği olanaklarının araştırılması konularında çalışmalar yapmak üzere 4 Mart 2012 tarihine kadar geçerli olacak bir münhasırlık anlaşması imzalandığı bildirildi.
Bu da gösteriyor ki bu satış gerçekleşirse Full mantar gibi türeyecek ve arkasına aldığı medya gücü ile imajını düzeltip satışlarını arttırabilecek.
Dönelim konumuza, akaryakıtın kalitesinden bahsedince dizel tedariğini Total ve Opet'ten yaptıklarını LPG tedariğini ise İpragaz'dan yaptıklarını söyledi. Yakıtlarının hiçbirinde yerli veya ithal bir kimyasal, katkı maddesi kullanılmıyormuş. Bu da Shell V-Power, Total Excellium gibi yakıtların performans farkını açıkça ortaya koyuyor. Ayrıca katkı bedeli olmadığı için indirimli satış konsepti bozulmuyor. İpragaz hususuna gelince 3 yıllık LPG tecrübem ve bu forumun LPG bölümü vasıtasıyla tanıştığım LPG sektöründeki etkin kişilere göre en kaliteli gazlardan biridir. Gerçekten oradan alıyorlarsa güzel bir haber.
İstanbul için merkez istasyon Davutpaşa istasyonu, daha önce Esenler Yüzyıl Köprüsü civarındaki istasyonmuş. Firmanın merkezinden alışveriş yapmak isteyen olursa diye bunu da ekleyeyim [:)]
Kendi adıma Full'den almayı bırakmıştım, Total'e olan gıcıklığım (malum mesele) geçene kadar tekrar almayı düşünüyorum[:)] Aynı arkadaş 1-2 gün içinde tekrar gelecek, sormamı istediğiniz bir soru varsa sorabilirim.