Kazada Airbag açılmadı...
Merhaba arkadaşlar...27 ağustos günü tem otoyolu Kocaeli Körfez-Hereke arasında kaza yaptım...Yaklaşık 100-110 km/h hızla giderken önümde trafiğin birden tıkandığını gördüm...400 m. önceden vites küçülttüm ve haliyle frene birazcık dokundum...Dokunmamla araba kontrolden çıktı...Nedeni yola dökülen yağ...İnmemle kaymam bir oldu...10 numara yağ kullananların neden olduğu bir kaza daha anlayacağınız...Neyse duramadım ve sol şeritte sıkışıklıktan dolayı duran albea ya sağ arkadan çarptım...Sonra bi tane astra da bana yandan ve albeaya tam arkadan çarptı...Ben ve eşimin emniyet kemerimin takılı olmasına rağmen hava yastıkları açılmadı...Araba 2005 FİAT Punto multijet...Şu bizim gplerin eski minik kasalarından...Servise sordum nasıl açılmaz diye şasede olan airbag sensörlerine gelmediği için diye bi cevap verdi bana... arabanın kaporta tampon far sol çamurluk ve sol kapı gitti...perte bile çıkabilir dedi ama hava yastıklarının açılmaması normal dedi...o hızla bir darbede nasıl açılmaz??? Ayrıca benim emniyet kemerim boşaldı yani çıkarttığımda geri asılmadı öylece kaldı...hava yastıklarının açılmaması sizce üretim hatası mıdır?Görüşleriniz benim için önemli ona göre dava açmayı bile düşünüyorum...