JASMINE Nickli Üyeden Alıntı
Gülüyorum çünkü çözüm herkesin kafasında aynı şekilde oluşmuş. Uzak duralım :) :)
Amacınız belki o değil ancak tavırlarınız ve ifadeleriniz o şekilde düşündüğünüz yönüne sevk ediyor beni. Ben trafikteki her bayanın mükemmel araba kullandığını söylemiyorum. Evet bayanlar trafikte az, evet hatalar yapıyorlar. Peki bunların sebebinin kendini bilmez saygısız erkek sürücüler olabileceği ihtimalini hiç düşündünüz mü? Hiç birimiz annemizin karnında öğrenmedik araba kullanmayı. Hepimizin acemilik dönemleri oldu. Ancak şunu söylemeliyim ki bir bayan ehliyet alıp ta trafiğe çıktığında olaya zaten oluşan ön yargı nedeniyle bir sıfır mağlup başlıyor. Bunun yanı sıra kendisini taciz eden, sıkıştıran, bak şimdi nasıl panik yaptırtıcam deyip arkasından sürekli sellektör yapıp kornaya basan erkek sürücülerin kadınların bu şekilde olmalarında hiç mi suçu yok sizce?
Sizler bayanlar ile ilgili kötü anılar yaşadığını gibi bizde beyler yüzünden bir çok kötü olay yaşıyoruz. Bir tanıdığımın Manisa yolunda sırf kamyoncunun kendini tatmin etmek üzere kendisini taciz etmesi nedeniyle ölümden döndüğüne şahit oldum ben. Olaya lütfen biraz empati yaparak bakmanızı rica ediyorum.
En basitinden kendi çevrenizdeki bayanların rahat bir şekilde araba kullanması veya gözlemlediğiniz hatalarını düzeltmesi, telafi etmesi için bir şey yaptınız mı? onun doğru olarak bildiği ancak yanlış olduğunu gördüğünüz tutumları onlarla paylaşsanız, bir daha o hatayı yapmasını engellemiş olursunuz.
Aman bunlar bayan, ne anlar araba kullanmaktan biz uzak duralım, yolumuzu değiştirelim, ne halleri varsa görsünler diye düşünmek işin en basiti. Bu kadar aşağılayıp, küçümsemek yerine biraz daha anlayışlı ve sakin olarak yardımcı olmaya çalışılsa en azından trafikteki bayan trafik canavarlarını birazcık azaltmış oluruz diye düşünüyorum :)
Bu arada bilen arkadaşlarım gayet iyi bilir. 16 yıldır her gün saatlerce trafikteyim. Çok şükür bu güne kadar ne kazam var ne de kazaya sebebiyetim. Ancak ben yine de daha önceki sözümü tekrarlıyorum. Allah bizi bilinçsiz, saygısız ve kural tanımaz şoförlerden korusun diyorum.