ozz Nickli Üyeden Alıntı
Beyler bugün sürücü tarafının tabanını arka taraf dahil iki kat kapladım. Gelecek haftasonuda diğer yarıyı yapacağım. Size çok ilginç gelecek bir şey söyleyeceğim. Tabanda zaten ziftten ve keçeden oluşan bir izolasyon var. Görünce çok şaşırdım. Zira daha dün arkadaşın ford focusuna yaptık. İzolasyon namına hiç bir şey yoktu.
Bu işe çok şaşırdım.Sonucu gelecek hafta sonu paylaşırım. Henüz yarım kalan bir iş sonuçta.Birde inanılmaz garip bir şey gördüm gaz pedalının hemen altında, döşemeyi tutan 10cm çapında plastik bir somun var. O plastiği bir tornavida yardımı ile sökün ve gaz pedalını ittirin bakalım ne göreceksiniz. Meğer biz gazı gerçekten kökleyemiyor muşuz. O plastik somun gaz pedalını engelliyor pedal döşemeye değil o plastikle engelleniyor.
Şimdi soru şu:
1. Gaz pedalı yazılmla çalıştığı için gaz pedalının daha çok itilebilmesinin bir anlamı olmayabilir. Yani gaz pedalı bir yerden sonra sature oluyor olabilir. Bu durumda o plastiği çıkarmak bir şeyi değiştirmeyecektir.
2.Bizim arabalar en fazla 25 litre civarı benzin harcıyor (95hp benzinli). Acaba bu palstiği çıkarıp gazı sonuna kadar köklediğimde daha fazla yaktığını görecekmiyim yani hala gazın devamı var mı? Beyler denemesi çok kolay korkmayın o plastik kırılmıyor. Tornavida ile çekin gelecek.
Hepinizin yorumunu bekliyorum.
Sizin fikriniz hangisi?
Başka bir ihtimal olmayacağını düşünüyorum
Toplam ağırlık 14kg olacak. Bece çok değil.