dün fiesta kullandım araba çok hoşuma gitti 1.4 a/t benzinli kullandım.. aklım karıştı evo mu fiesta mı diye.. yorumlarınızı bekliyorum kullanan arkadaşlardan... evo yu alacam artık yolu yokda fiesta da güzelmiş..
Printable View
dün fiesta kullandım araba çok hoşuma gitti 1.4 a/t benzinli kullandım.. aklım karıştı evo mu fiesta mı diye.. yorumlarınızı bekliyorum kullanan arkadaşlardan... evo yu alacam artık yolu yokda fiesta da güzelmiş..
arka koltugunada otursaydın keske otursaydın böle konu acmazdın diye düsünüyorum sadece önü iyi oda konsol haric(önce egitim almak lazım diye düsünüyorum uzay mekigi gibi olmus :) ) arka cok dar evoya göre alırsan pişman olursun benden sölemesi abi.
fiestayı epeyi test etme fırsatım oldu tasarımı çok güzel ama iç kısımdaki plastik kalitesi beni tatmin etmedi yol tutuşu ise normal sayılır ama virajlara hızlı girdin mi hemen arkayı salacakmış gibi bir izlenim veriyor.Arka taraf zaten çok dar.Fiestamı evomu deseler evo derim :)
evo uzun fiesta geniş geldi bana
Bence karşılaştırılamaz!
bak kullandıklarımı yazayım 207 benzinli 1.4, clio benzinli, fiesta, corsa.. vede evo tabiki benzinli.. 207 hiç begenmedim.. clio kafadan kaybetti.. corsa güzel ufak geldi bana palio kadar.. vede en son fiesta yı dün kullandım hoşuma gitti..
Fabianın kasa tasarımı şahsen cok kötü, kibrit kutusuna benzettim. Daha önce de yazdım. Ben de alırken kullandım ve showroomda inceledim. İçlerinde birçok açıdan evo ağır bastı. Fiesta da kullandım. Gerçekten malzeme kalitesi berbat. Arka kapıları kapatırken gelen ses herseyi anlatıyor. Ve gerçekten arkası cok cok dar. Evo 285 lt bagajı ile de sınıfında cok iyi bence...Ben eşim ve kızım bagaj bize yetiyor. Fiestanın tek artısı 80 bg (diye biliyorum) olması. Ama performans arıyorsanız zaten 100 Bg ve üstü bir araba bakmalısınız. Ben şahsen multiair otomatik olsaydı onu alacaktım ama elzem değil. Bu arada fiesta da hararet göstergesi olmadığı nı biliyor muydunuz? :) Bütün fordlarda oldugu gibi içeri cok ses alması da cabası...Özellikle 2005 ve 2007 den sonra cıkan tüm fordlar piyasa aracı olarak üretilmiştir. O da nedir derseniz sagınıza solunuza şirket araclarınıza bakınız. Evo ise gercekten cok sessizdir. GP lere göre iyileştirilmiş bir cok sey görürsünüz. Ses yalıtımı, süspansiyonları, iç mekandakir adikal değişim cok basarılı...Fiyat-donanım olarak evo dynamici özellikle otomatik evoyu diger modellere koydugunuzda da fiyat 35 leri rahat buluyor. Ben 31 e aldım mart ayında ama şimdi aynı evoyu 30 a alırsınız sanıyorum. Otomatik dynamiclerde, esp,hillholder standart geliyor. Dijital klima (çift bölgeli),park sensörü, çelik jantlar, mp3 çaları, auxu, gibi bircok özelliği var. Ben en cok arabanın yüzde99 dogru gösteren yol bilgisayarını sevdim. Hele ki blue-me ve tomtom paketini alırsanız e bide sunrooflu olursa tadından yenmez :)
Keyifli alışlar size
Araçları bir yana bırakırsak;araba alım aşamasında ford ve vw bayilerinin müşteriye olan ilgisizliği beni zaten soğutmuştu.
Vw bayisinde polo'yu yarım saat inceledim bi allahın kulu gelipte buyrun yardımcı olabilirmiyim demedi.arkamıza bakmadan geriçıktık.
Ford'da ise,ben size araba satmak istemiyorum deseydi tam olacaktı.
+1967 Hakan kardeşime, katılıyorum
Fiesta VI (2008-) - Ford Türkiye
buraya bir bak derim. evo nun selefi olan fiesta 6 nın sorunları
hele hele GP nin selefi olarak görülen fiesta 5 in sorunlarına bir bakın :)
tamam puntolarda sorun yokmu? evet var. ancak motor arızası olarak kırk yılda bir konu açılıyor, onların yarısıda zaten çok büyük arıza değil.
diğer açılan sorunlarda genelde gıcırtı v.s. tarzı sesler ve bazı kronikleşmiş, çözümü kolay olan sorunlar.
bir focus benim için farklıdır, dayanıklılık yönündende öyle ancak fiesta bence iyi bir araç değil.
Focus farklıdır ama 98-2001 üretimleri farklıdır . 2005 e kadar olan aynı ama makyajlı kasa da idare eder. Ama domuz burunlu 2005 kasadan sonra iş değişir. Şahsen şirkette işim gereği, focusun titanyum dizelini de, otomatik 1.6 benzinlisini ve çeşit çeşit araçları kullandım. Sadece içeri aldığı gürültü sebebiyle bile yeni focuslar alınmaz. Aynı seride mondeoyu da fiestayı da kullandım. Ben evoyu aldım , benden sonra o sırada titanyum paket dizel focusu olan arkadaşım (kendisi ötvden 39 a aldıgı focus için) kendi arabasında esp, asr, hillholder bile olmaması, 31 liralık evoda bile bunların olması, biraz kısa mesafelerde kullanması sebebiyle dizelin cok yakması, aşırı gürültü alması sebepleriyle aynı paraya (ötv bitince) aracını sattı. Şimdilerde ise 40 bin lira ve üstünde en uygun tercih bence yeni astra olmalıdır. Spor paketli dizel 1.3 95 bg lik bir astra 46-47 bin tl ye alınabiliyor.
otomatik 1.6 sınıda kullandım focus un, 2007 ghia dizelinide kullandım. bunları genelde şehirdışı 150 km civarı kullandım.
bir kere şunu belirtmek isteyim
yol sesi trend paket focuslarda çok fazla ancak ghia gibi üst donanımlarda yalıtım daha iyi.
konu focus değil biliyorum ama bağlayacağım şimdi
herkes grande punto nun çok ses aldığını söyler. evet üst sınıf araçlara göre alıyor ancak 120 - 130 km hızla giderken teyp duyulacak şekilde açık halde, yanımdaki ile çok rahat konuşabiliyorum sesimi yükseltmeden.
bunu B sınıfı başka dizellerde yaşamak zor.
fiestanın yeni kasasını kullanamadım ancak şikayet olduğu doğru, ön konsol tararımı bence berbat. sanki konsolu ön tarafa saçmışlar gibi :)
halit aynı anda yazmışız.. astra hayalimde ki araba.. ankarada sahibinden.com var cosmo 1.6 16v cd 500 navi opsiyonel koydurmuş.( gerçi ben alsam sunruf koydururdum yerine) 45000tl demiş bilsem takasa girecegini evonun üstüne 10000tl ye kadar çıkardım binmeden...
Bu başlık iyi oldu bende evo aldıktan sonra aklım fiesta da kalmıştı açıkçası .
Evooooooo forever:D
Evet cok güzel araba..Önceki 1.3 cdti ları 90 bg idi, şimdi 95 yapmışlar bu eco flex dene olayla. Ama C segmentinde bir araç tabi fiyatı da ona göre..Ama 10 bin tl üstüne vermez sanırım, üzmek gibi olmasın :) Bence benzinlisinden ziyade dizeline bak ama otomatik dizeli yokmuş henüz. Dedim ya sıfırına 46-47 civarı pazarlık etti arkadaşım, almak üzere...Yani 45 dediyse 43e kadar yolu var, senin evo paketli mi bu arada?
vw de polo değilde golfü inceleseydiniz o zaman görün ilgiyi adamların araç satma sıkıntısı yok 1 polo az satsa zarar etmez.Tabii ilgisizlik kötü.
Fabia 1.4 TDI 80 hp Fiesta 1.4 TDCI 68 Hp her iki aracında 90hplık 1.6 dizelleri mevcut.Ve Fabianın 1.6 TDI 33bin fiestanın 36bin olması lazım.Bu arada küçük sınıfta en geniş araç fabiadır gerek arka kısım gerek 300litrelik bagaj hacmi.Tabi sınıfının en geniş aracı olduğu için tasarımdan biraz ödün vermek gerekiyor ama çok kötü değil bence hele makyajlı kasası:)
Doğancım bir yakınım toyota dizel full auris aldı 48.000 den.
Biraz sohbet ettik golf'e bakmaya gitmiş sonra bayiyi ve satış temsilcisini müşteri hizmetlerine şikayet etmek zorunda kalmış.bu zihniyetle nasıl araba satıyorsunuz anlamıyorum demiş.özür falan dilemişler.
Iyiki toyota aldım diyor,aynı ayar golf için 58.000 falan fiyat çekmişler.
bu yıllardır bir gelenektir,alışkanlıktır.italyan arabası alan tipine,şekline göre araç ister; alman arabasını alan sağlamlık,konforlu araba ister.zamanında fiat tipoyu üretirken rakibi astranın,golfün görünümlerine,dizaynlarına bakın.bu böyle gelmiş böyle gidecek gibi görünmektedir.lakiiiiiiiin ford fiesta için söyleyebileceğim çok şey var ancak tek kelimede özetleyeceğim "asla o paraları değerleyebilecek bir araç değil.çok samimiyim bence fiestanın rakibi dacia sanderodur.özellikle evoyla karsılastıranlar kesinlikle fiesta kullanmamıs kişilerdir.diğer rakip poloya gelirsek bir kere isim avantajı var eh birde çatık kaşlı bir araç oldu diğer taraftan boşline donanımda olsa vw.bence Türk insanımızın böyle alışkanlıkları araştırılmalı bilinçaltında neler yatıyor diye :D:D:D
İkisi arasında illa bir tercih yapacaksanız Evo alın.
Fiesta' dan daha iyi bir arabadır.
Ben olsam ikisinide almam. O paraya ikinci el çok güzel araçlar alınabilir.
yorumları okudukça bu kadar taraflı olmasına şaşırdım.evo -focustan iyi falan yazılmış.güldüm :) fiesta şuan için küçük segmentte en ço ksatan araç.eski fiesta şirketlerde çok kullanılıyor normal kullanıcılar çok tercih etmiyordu.ama yeni fiesta bunu kırdı.tasarım çok iddalı ve araç bulunmuyor.focus 2011 de kasa değiştireceği için fiyatları çok uygun olmasına rağmen insanlar ısrarla fiesta alıyor.1.4 tdcı motor bu araç için yetmiyor,arkası dar,sürücü koltuğu çok rahat değil,ön cam düğmelerinin yeri ergonomik değil.1.6 tdcı 95 hp çok daha başarılı.benzinli modellerde 1.4 96 ps çok başarılı.1.25 tatminkar değil.bana kalsa focus 1.6 comfort at alırdım.32000 tl ye geliyor.
ben motora önem verdiğimden dizel motorlarını karşılaştırırsak 1.4 tdci motor 8 valf olduğu için 1.3 mutlujet 16 valf olduğu için benim için önemli olan bu multijet hem zincirli triger derdi yok motor ömrü uzun 1.4 tdci yerine 1.6 tdci alırım 16valf 2010 model arabayı 8 valf almam evo bence daha geçerli birde motor hacmi 1248 olduğu için vergisi az
konfor ve yumuşaklıksa aradığınız evo alın. sağlamlıksa istediğiniz fiesta alın. dizelleri arasında pek fark yok. ama benzinlide fiestanın 1.25 i bile evonun motorundan daha atak ve daha seri.
yarisİde inceledim az bir kullandım..( gördügüm aracı kullanmaya başladım mümessiller sagolsun oto galeri gibiler) bakın işte bu araba kadar ön konsol çirkin bir araba görmedim yarisi olan arkadaşlardan özür diliyorum.. ama gerçekten tahammül sınırları zorlarcasına kötü ya kim tasarlamışsa çok düşünmüş olmalı:D
Yaris 20.000TL olsa alıpta kullanmam kaza yaparım ben o arabada. Hız göstergesi yok arabada. Arka orta koltukta biri oturacakta devamlı hızı söyleyecek :D:D:D:D işin şakası yaris kullanmak zorunda direksiyonun karşısına kesinlikle hızı ölçen bir şey koyarım.
yaklaşık 2.5 sene ailemizde yaris 1.4 dizel 90 ps araç vardı
göstergeye alışmak fazla zaman almıyor ve kesinlikle çok şık bi olay
ben yarisi kimse kusura bakmasın gp ile kıyas bile etmem yol tutuş sağlamlık performans olarak
bunu gp si olan biri olarak rahatlıkla soyleyebılırım
bak kıyas edilmedi o ayrı tartışılır bu yaris gerçekten belki zevkler tartışılır ama direksiyonla pedalları al şöföre sor nerden kullanılır bu araba diye tartışma çıkar :D şaka bir tarafa ben çok çabuk memnun olan biri olarak çogu arabayı begenirim ama bu ön konsol dizaynı çok itici geldi...
herkese merhaba.Arkadasım şimdi o segmentteki tüm araçları denedim yaris olsun fiesta olsun ne bileyim polo olsun hepsini denedim kıyasladım ve punto evo 1.4 dualogic te karar kıldım.birincisi servis ve yedek parça o yönden bir artı kazandı ikincisi sağlamlık o yöndende gözümde geçti çünkü önceki arabamda fiattı ve çok memnundum üçüncüsü fiyat anlamındada o kdar donanıma sahip dördüncüsü her zaman piyaSASI iyi arabanın elinde kalmaz kesin satarsın ve daha bnun gibi bi çok neden.Fiestaya gelince onuda kullandım ve insan araca bindiği zaman arabanın güven vermesi gerek fiestada ben onu bulamadım mesela bi focus olsa farklı düşünürdüm AMA malesef fiesteda bulamadım onu donanın anlamındada kıyaslarsan aynı şeyleri düşünmeye başlayacaksın benimle ama yine son karar senin hayırlısı olsun ne alacaksan
Yapmayın abilerim arkadaşlarım...Annemde Fiesta 1,4 tdci Titanium var...6 ay değiştik arabaları...Ben bu kadar ekonomik bir araç görmedim...şehirlerarasında 100 kmde 3,3 lt yakar mı bir araba yaa...Motoru da kesinlikle çok atak bir araba benzinliden farkı yok...16 inch 45 lastik yanağıyla mükemmel bir yol tutuş ve yüksek hızlarda güven hissi veriyor...(180km/h ile gittiğim çok olmuştur.En fazla o kadar yapıyo düz yolda ama eğimde 190 ı gördüm...)Kapı içi plastiği dışında malzeme kalitesi 10 numara olan bir araç...Tasarım derseniz her türlü evoya basar fanatik olmayalım lütfen biraz objektif olalım yaa...Ha ben gider 35-36 bin verip de Fiesta alır mıyım mümkün değil almam...Yukarda denildiği gibi o paralara üst sınıf 1-2 yaşında ne arabalar alırım...Anlıyacağınız Fiesta biraz lüks işi...Paran çoksa alırsın binersin paranın da hakkını verir ama sonuçta B segmenti bir araç...Ama Polo için aynısını söyleyemem...
Aynen bir arabaya kolay kolay gıcık olan bir insan değilim. Ama Yaris görünce bodoslamadan dalasım çarpasım geliyor. Kimsenin şahsına yönelik değil dediklerim :D yanlış anlaşılmasın. Özellikle Yaris ve içinde direksiyona yapışmış bir bayan görürsem içgüsel olarak sıkıştırsam mı acep diyorum :D TOYOTA markasına yakışmayan bir araç bence. Toyota'ya hız göstergesi ortada olan yaris e kadar saygı duyardım. Şimdi uzay aracı yapsa ister istemez bunu da oyuncak gibi yapmıştır diye önyargılı olacağım.