-
Direksiyon kumanda tuşlarına sprey uygulaması
-
-
Ellerine sağlık, gayet güzel görünüyor. Nasıl yaptığın konusunda bilgi verebilir misin biraz? Sprey boya mı kullandın, parçalara boyadan önce astar kullandın mı, bir de o parçaları nasıl söktün, zor mu?
-
Alıntı:
magic Nickli Üyeden Alıntı
Ellerine sağlık, gayet güzel görünüyor. Nasıl yaptığın konusunda bilgi verebilir misin biraz? Sprey boya mı kullandın, parçalara boyadan önce astar kullandın mı, bir de o parçaları nasıl söktün, zor mu?
Oto sanayiden jant boyası olarak satılan sprey ürünü kullandım. Astar boya atmadım. Aşırı aşınma olmayacağı düşündüğüm için boyanın atmasını beklemiyorum eğer atarsa tekrar boyarım.
Sökmeye gelince ;airbagi çıkarmadan parmak uclarıyla biraz kastırarak çıkartabiliyorsuz. ( kasılma esnasında kornadan dolayı biraz gürültü çıkıyor tabi :) )
Kumanda bloğunu çıkartıktan sonra ön yüzü, devrenin bağlı oldu bloktan yandaki ufak tırnaklardan vasıtayıla rahatlıkla çıkartabiliyorsunuz.
Ön yüzden ise butonları çıkarırken arkadaki tırnakları ser bırakarak yapıyorsunuz. Burada biraz dikkat etmek gerekebilir ince trınaklar kırılgan gibi..
-
süper olmuş güle güle kullan.bende yapsam mı ne :D
-
Alıntı:
savagi Nickli Üyeden Alıntı
süper olmuş güle güle kullan.bende yapsam mı ne :D
teşekkürler
boyayı atarken dikkat etmek gerekli hata kabul etmiyor...
daha önceden gri uydu cihazını siyaha boyarken bayağı uğraşmıştım. onun deneyimiyle bu işleme giriştim :)
-
Alıntı:
nizamavci Nickli Üyeden Alıntı
Oto sanayiden jant boyası olarak satılan sprey ürünü kullandım. Astar boya atmadım. Aşırı aşınma olmayacağı düşündüğüm için boyanın atmasını beklemiyorum eğer atarsa tekrar boyarım.
Sökmeye gelince ;airbagi çıkarmadan parmak uclarıyla biraz kastırarak çıkartabiliyorsuz. ( kasılma esnasında kornadan dolayı biraz gürültü çıkıyor tabi :) )
Kumanda bloğunu çıkartıktan sonra ön yüzü, devrenin bağlı oldu bloktan yandaki ufak tırnaklardan vasıtayıla rahatlıkla çıkartabiliyorsunuz.
Ön yüzden ise butonları çıkarırken arkadaki tırnakları ser bırakarak yapıyorsunuz. Burada biraz dikkat etmek gerekebilir ince trınaklar kırılgan gibi..
Bilgiler için teşekkürler.
-
başarılı çalışma tebrikler...
-
emeğine sağlık güzel olmuş
-
Araç üzerindeki resimde eklenmiştir.
-
gayet başarılı super.....
-
başarılı gerçekten değişik bir hava katmış elelrinize sağlık :)
-
Arkadaşlar nizamettin abi bana ilham oldu bende bugun oturup bi dunya yeri soktum yarin boyattircam hepsini ama kirmizi yapicam... Bide bi terslik oldu akilli ben :) yan aynalarin altinda bi kapak yar onlarida sokim dedim soktum ama tirnaklarini kirdim :( :( :( https://img62.imageshack.us/img62/63...010045c.th.jpg
-
güzelL.. emeğinize sağlık güle güle kullanın
-
-
güzeL.. emeğinize sağlık güle güle kullanın
-
ne tür boya almamız gerekıyor sprey boya dimi
Açıkça yazarsanız sevınırım
-
abi yukarda acıklamıs --Oto sanayiden jant boyası olarak satılan sprey ürünü kullandım-- söyleme gereği duydum =)
-
Onu gördüm açıklaman ıcın saol...
Adı varmı markası falan jant boyası mı almak ıstıyorum dıyıcem..
-
belki ufak bir ayrıntı ama çok hoş olmuş. umarım fiat yetkilileri de burayı yakından takip ediyordur. bence bu site kendi müşteri temsilcilerinden daha çok otomobil sattırıyor. :)
-
-
peki İsmail saol..
Öyle diyelim bakalım...
-
bi dene abi fayda var dogru olanda budr bnce
-
Ben birde kampanaları boyamak istiyorum aynı boyayla yapabilirim sanırımm?
-
evet abi hem guzel durur onlarıda kırmızı yaptıgın zamn cok hos görüntü ortaya cıkacaktır.
-
Ahh ahh zaman zaman zaman...
7/24 calısıyorum nerdeyse...
1 aydır arabamı bıle yıkayamadım...
Neyse bakcaz artık saol ..
Benim bi arabam daha var aslında Opel vectra cdx :)
-
bi boş anında hemen yap abi hıc kacırma .ve opel kac model..?
-
ben boyacıya verdim bugun çarşamba gel al dedi bence boyacı daha iiii 100 lira vericem ama temiz iş çıkıcak bi dunya parça soktum bi takim hepsini tek tek fotolıcam :)
-
Alıntı:
GPtolga Nickli Üyeden Alıntı
ben boyacıya verdim bugun çarşamba gel al dedi bence boyacı daha iiii 100 lira vericem ama temiz iş çıkıcak bi dunya parça soktum bi takim hepsini tek tek fotolıcam :)
dört gözle bekliyoruz :)
-
evet birde senın işçiliğe felan bakalım nasıl olmus =)
-
hayırlı olsun güzel olmuş.bu arada ben de bir punto sahibiyim.heves ettik aldık bakalım:) şu parçaları sökme işini daha ayrıntılı anlatırsanız sevinirim.mesela önce tuş takımlarımı sökülüyor?gibi..
-
hayır tuşlar degil sadece komple tuşlar ve çerçevesi geliyor once yavaşça kastır biraz one cıkıcak komple ondan sonra tırnakları ayırcan ve eline alıcan.... ondan sonra çerçeveden tuşları ayırman gerek bence burasu daha zor kucuk tırnaklar var dikkat et....
-
Alıntı:
mhunal33 Nickli Üyeden Alıntı
hayırlı olsun güzel olmuş.bu arada ben de bir punto sahibiyim.heves ettik aldık bakalım:) şu parçaları sökme işini daha ayrıntılı anlatırsanız sevinirim.mesela önce tuş takımlarımı sökülüyor?gibi..
Teşekkürler. Diğer mesajımda bahsetmiştim ama tekrar açıklayayım isterseniz.
-Kumanda tuslarını direksiyondan parmak uçlarıyla sağa-sola ,aşağı-yukarı birazda kastırarak çıkarıyorsunuz. Yanlız kablo soketleri airbag altında kaldığı için tuşları direksiyondan çıkartıp alamıyorsunuz. ( tabi airbagi sökerek alma ihtimaliniz var ama ben bunu denemedim)
-Boyanacak ön yüz kısmı bu bloktan ayrımak için söktüğünüzde göreceksiniz sağda ve solda 2şer adet olmak üzere ufak tırnaklar vasıtasıyla yapıyoruz.
-Ön yüzü çerçevesini çıkardıktan sonra butonları çerçeveden çıkarma işlemi var sırada.. Butonları çerçevenin arka kısmında menteşe görevi yapan yarım yay tırnaklar var ufak bir tornavida yardımıyla butonları çıkartıyoruz. Buradaki tırnaklar biraz hassas gibi dikkat etmekte fayda var.
- Butonları da ayırdıktan sonra artık boyama işlemi var.
- Ben 15şer dak. arayla 25-30 cm den aşırıya kaçmadan 3 kat jant boyası attım. ve yaklaşık 12 saat kuruma süresinin ardından butonları taktım.
Boyarken dikkat etmesi gerekilen bir nokta ise butonların yarım yay tırnakların çalıştığı plastik mile bant yapıştırmak gerekiyor. Çünkü bu milin çapı atılan boyadan dolayı büyüdüğü için butonların hareketleri zorlanıyor. Tabi zamanla butonlara basıldıkça hareketler düzeliyor. ( mil dediğim parçalar ilk resimde ana çerçevelerin ortasındaki plastik parçalar)
-
Dikkatli baktımda şimdi resme tekrardan tam oturmamış gibi görünüyor ya çekim açısından yada boyadan kaynaklımı acaba yoksa tam oturtamıyormuyuz sökünce :D:D
-
Alıntı:
KaGaN Nickli Üyeden Alıntı
Dikkatli baktımda şimdi resme tekrardan tam oturmamış gibi görünüyor ya çekim açısından yada boyadan kaynaklımı acaba yoksa tam oturtamıyormuyuz sökünce :D:D
Aslında tam oturmuşta eski renk komple siyah olduğu için resimdeki boşluklar önceden pek göze çarpmıyordu. Gri ve siyah renk farkından dolayı aradaki boşluklar net görünüyor.
-
abi özel plastik yüzey spreyinde soyulma oluyormu...
-
Alıntı:
33 AP 079 (i.kuyumcu) Nickli Üyeden Alıntı
bi boş anında hemen yap abi hıc kacırma .ve opel kac model..?
2001 füme :)
-
Alıntı:
33 AP 079 (i.kuyumcu) Nickli Üyeden Alıntı
abi özel plastik yüzey spreyinde soyulma oluyormu...
Görüceğiz.:)
-
hepsi çok hoş, tebrikler. küçük ayrıntılar araca değişik hava katıyor.
-