hayırlı olsun güzel olmuş.bu arada ben de bir punto sahibiyim.heves ettik aldık bakalımşu parçaları sökme işini daha ayrıntılı anlatırsanız sevinirim.mesela önce tuş takımlarımı sökülüyor?gibi..
hayırlı olsun güzel olmuş.bu arada ben de bir punto sahibiyim.heves ettik aldık bakalımşu parçaları sökme işini daha ayrıntılı anlatırsanız sevinirim.mesela önce tuş takımlarımı sökülüyor?gibi..
Teşekkürler. Diğer mesajımda bahsetmiştim ama tekrar açıklayayım isterseniz.
-Kumanda tuslarını direksiyondan parmak uçlarıyla sağa-sola ,aşağı-yukarı birazda kastırarak çıkarıyorsunuz. Yanlız kablo soketleri airbag altında kaldığı için tuşları direksiyondan çıkartıp alamıyorsunuz. ( tabi airbagi sökerek alma ihtimaliniz var ama ben bunu denemedim)
-Boyanacak ön yüz kısmı bu bloktan ayrımak için söktüğünüzde göreceksiniz sağda ve solda 2şer adet olmak üzere ufak tırnaklar vasıtasıyla yapıyoruz.
-Ön yüzü çerçevesini çıkardıktan sonra butonları çerçeveden çıkarma işlemi var sırada.. Butonları çerçevenin arka kısmında menteşe görevi yapan yarım yay tırnaklar var ufak bir tornavida yardımıyla butonları çıkartıyoruz. Buradaki tırnaklar biraz hassas gibi dikkat etmekte fayda var.
- Butonları da ayırdıktan sonra artık boyama işlemi var.
- Ben 15şer dak. arayla 25-30 cm den aşırıya kaçmadan 3 kat jant boyası attım. ve yaklaşık 12 saat kuruma süresinin ardından butonları taktım.
Boyarken dikkat etmesi gerekilen bir nokta ise butonların yarım yay tırnakların çalıştığı plastik mile bant yapıştırmak gerekiyor. Çünkü bu milin çapı atılan boyadan dolayı büyüdüğü için butonların hareketleri zorlanıyor. Tabi zamanla butonlara basıldıkça hareketler düzeliyor. ( mil dediğim parçalar ilk resimde ana çerçevelerin ortasındaki plastik parçalar)
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri