Hidrolik direksiyon sorunu
Arkadaşlar dün arabamı çalıştırıp buzları kazırken biraz da ısınmasına fırsat tanıyıp yola çıktım. Gittiğim yere gelene kadar hiçbir sorun yok. Sonrasında işimi bitirip tekrar binip çalıştırdığımda, yaklaşık 5 sn sonra gibi vitese taktım hareket etmek için. Bir baktım direksiyon kazık gibi. Hidrolik desteği yok sanki. Bu arada ben City konumunu da hiç kullanmıyorum aşırı hafif geldiği için. O kazık şekilde yürüttüm az sonra açıldı falan.
Bu sorun nedir acaba? Meşhur arızalarından biri mi geliyor başıma? Sonraki denememde tekrar etmedi.
hidrolik direksiyon problemi kendiniz yapabilirsiniz
Selam herkese artik cok fazla paralar vererek parca degisimine son.Eger direksiyonda agirlasma veya hidrolik calismiyorsa cok sebebi olabilir ama genel olarak size verecegim yontemi deneyiniz.benimde basima geldi yaklasik 3 gun internetde arastirmam sonucunda sorunu kendim hallettim.hidrolik motorunun uzerinde 2 tane relai var siyah kutu biciminde resim eklemek mumkunse eklerim.genelde relai lerin biri bozuluyor ama siz ikisinide degistirebilirsiniz.Bunu yapmak icin sadece yeni relai lehim yaparak paramiz cebinizde kalsin. tabiki ben fiat puntoda denedim.su an sorunsuz calisiyor.biraz karmasik gibi duruyor ama cocuk oyuncagi. türkce olarak arastirdim ama herhangi bir bilgi sahibi olamadim bunun uzerine formu bilgilendirmek istedim.yurt disindaki servislerde boyle problemlerde komple direksiyonu degitiriyorlar buda 1350€.punto icin dedim ama genelde calisma aksami olarak fiatlarin cogu ayni mantikla calisiyor.Aciklamalar almanca ama resimlerle anlatildigi icin problem yasamazsiniz yinede bir problem yasarsaniz mail ile bana ulasin elimden geldigi kadar yardimci olurum size.Kolay gelsin arkadaslar.