-
arkadaslar foruma yeni üye oldum.4 gün önce bir gp sahibi oldum.gpyi almadan önce arastırmıstım ve bu city mod dan kaynaklanan soruna aşikardım.arabayı alacagım zaman fiatın hatay dörtyol servisine götrdm ve expertize gecirdm.oradaki yetkliden özellikle city modu ii incelemelerini rica ettim nitekim kendiside bunu not aldi hatta ekspertiz raporundada yazıyor.fakat aracı alırken city modda arıza belirtilerini bilmedigimden farkedemedim direksiyon sola hafif saga biraz agır dönüyor ve arac stop ettiginde sola hafif kayıyor.bugün servise götrdm araci.bana city moddan dolayı sorn oldugunu ve degismesi gerektigini söyledi.bende bu foruma üye olmadan önce okudugum ve arastırdıgım kadarıyla bu sorunun kronik oldugunu ve fiatın iyi niyet kampanyasından faydalanmak istedigimi söyledim.yetkili bana aracın daha önce sadece 12.000 kmde servise geldigini (arac su an 35.000kmde ve 2007 model) bu süreden sonra servise gelmedigi icin iyi niyet kampanyasından faydalanamayacagımı söyledi.gercekten iyi niyet kampanyasından faydalanmak icin her bakımı serviste yaptırmamız sart mi bu 1. sorum.ikincisi özellikle city modun kontrol edilmesini istememe ragmen city modunda sorun olmadigin söyleyen servisi dava edebilirmyim?servis bu sorunu ücretsiz halletmezse mahkemeye basvurmay düsünüyorum bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun arabamı gercekten cok sewdim ama aldıgımın haftasi 2bin lira masraf gercekten koyar bana
-
aramıza hoş geldin Ahmet hocam.
kendini öncelikle tanışma bölümünde tanıtırsan iyi olur :)
-
city sorununa gelince;
sorun sizin kullandığınız süre içinde olabilir. bende baktırdım arabaya bir sorunu yoktu. 1 ay sonra enjektör arızası yaşadım olabilecek durum.
iyi niyet olayına gelince;
direkt olarak fiat müşteri hizmetlerini arayın. biraz sert konuşun ve yolda giderken direksiyonun sertleşebileceğini, kaza, yaralanma hatta ölüme sebeb verebileceğini söyleyin. aksi halde fiat tarafından kabul edilmiş olan kronik sorundan doğacak hertürlü zararı hukuki yollardan talep edeceğinizi söyleyin. 5 - 10 gün içinde size geri dönüş yapıp, sizi yetkili servise yönlendirip değişimi yapacaklardır :)
-
hb hocam
aracı aldıgım günden beri bu durum söz konusu ama dedigim gbi daha önce gp kullanmadıgım icin fark edemedim.yani aracta 4 gün icinde bi degisiklik olmadi.gerci bugün servisteki yetkiliye sordugumda o da 4 gün degil 1 saat icinde bile olabilir dedi ama dedigim gibi aracı aldıgım saat nasilsa simdide öyleitabi bunu nasil ispatlarım bilmiyorum.tanısma bölümüne en kısa sürede ugrayacagım hocam :)bir de müşteri hizmetlerinin numarasi ile göre degisiyor mu degisiyorsa nerden bulabilirim?
-
-
kardeş aramıza hoş geldinnn yazdıklarını okudum. servisi sadece şikayet edebilrsin onlarda sana boya koruma hediye ederler çünkü benimde aracın motoru bunların hatası yüzünden nerdeyse yanıyordu o kadar şikayet ettim bana sadece boya koruma hediye ettiler bende almadım. sana tavsiyem ya city mode kullanma yada küçük bir servise git ve pazarlık et gerekirse yedek parçayı sen al sadece taktırmasına para öde. huradlıkta bolca var yedek parça veya yeni al.
-
hb kardesim.söylediklerin mantıklı ama önce servisi zorlamayı düsünüyorum.bgn görüstm kendileriyle baya üstlerine gittm bana 40 bakımı icin arabayı serwise getrmem durumunda iyi niyet kampanyasından faydalanabilecegimi söyledi ki o da kesin degilms ama en azından sansımı deneyecegim.bi gelisme olursa burada paylasırım ilginize tesekkürler
-
oldukça zor gibi görünüyor bunu ancak bir elektrikçi yapar sanırım