aracımda çalıştıgında bi sure sonra dalgalı tel işareti kızdırma yanıp yanıp sonuyor 30 sn sonra tamamen sönüyor neden acaba karşılaşan arkadar oldumu
Printable View
aracımda çalıştıgında bi sure sonra dalgalı tel işareti kızdırma yanıp yanıp sonuyor 30 sn sonra tamamen sönüyor neden acaba karşılaşan arkadar oldumu
soğuk havalarda dizellerde araçların rahatça çalışabilmesi için kızdırma bujisi var
anladığım kadarıyla sen kontağı açıp beklemeden aracı çalıştırıyorsun ama bu 30 saniye süre zarfında kızdırma bujisi devreye giriyor
bence kışın aracını çalıştırmadan önce kontağı açıp kızdırma buji ışığının sönmesini beklersen daha iyi olur
saygılar
bekliyorum zaten sondukten sonra çalıştırıyorum çalıştıktıktan sonra yanıp yanıp sonuo sonra sonuo kendiliğinden
acaba bujilerden birinde mi sorun var
o zaman kızdırma bujisinde sorun var demekki uyarı veriyor
muhtemel devreye girmiyor olabilir servise bir göstermen gerek
Eğer sonrasında yanıyorsa ya da yanıp sönüyorsa arızalı demektir.Serviste kolayca değişim yapılır...
teşşekkürler herkese bi servise gösterelim en iisi:)
arkadaşlar yeni bir konu açmak yerine bunu hortlatayım dedim :D
aynı sorun bende de var
kızdırma bujisi nin ışığı sönünce marş yapıyorum ancak motor çalıştıktan 20 30 sn kadar yanıp sönüyor sonra hiç yanmıyor.
bujilerden birisi ya da bir kaçı patlak galiba?
bu yanıp sönmenin nedeni nedir?
bende dizel var o işareti ben hiç görmedim beklesemde ne yapsamda yok nedendir acaba
motor biraz nazlı çalışıyor havalarda sıcak ama çokta geç çalışmıyor
sizinki nasıl çalışıyor? hatta bir video koyarsanız kıyaslamam açısından süper olur. şimdi durumları iyice sıktım ısıtma bujisinede para vermeyeyim :)
değiştirmesi kolay birşeydir tahminimce hava filtresi zamazingosunu sökünce gözükür kanımca.
Bir kaç aydır benimkilerde yanıyor Mersin havası malum hep sıcak olunca herhangi bir sorun yaşatmıyor birtek çalıştırdıktan sonra 15 sn kadar yanıp sönmesi gözümü rahatsız ediyor o kadar :)
benim de yanıyordu. akü 4. yılında bitmiş. aküyü değiştirince lamba proplemi ortadan kalktı . sorun yaşayan arkadaşlar akünün voltajını ölçtürsünler. özellikle akünüz yıl olarak 3*4 yıllık ise akünüz bitiyor demektir marş sırasındaki voltaj karşılanamadığından ısıtma lambası yanıyor . saygılar...
Arkadaşlar bende de yeni başladı. çalıştırmadan önce değil, çalıştırdıktan sonra yanıyor uyarı lambası. 8-10 saniye yanıp sönüyor ; sonra devreden çıkıyor. Aküm yeni. Hava 10 derece civarı, geçen yıl eksi 4-5 dereceyi gördü araç. Sanırım ısıtma yada şarj sorunu değil, bu bir arıza. Isıtma bujisi değişim ücretini bilen var mı aramızda?
2 hafta önce birmotta değiştirttim. işçilik dahil 34,90 tuttu. yarım saatte hallettiler (biraz soğuması gerekiyomuş)
umut bey neyi değiştirdiniz eğer aynı parça ise benimkide garantiden değişti ama gene yanıyor zaman zaman.
% 90 probleminiz AKÜ bir arkadaşınki aynı numarayı yapmaya başladı ve bir sabah bakıyor akü meftaa...değiştirdi...buji problemide kalmadı...boşuna bujilerle uğraşmayın derim...orjinallerimiz 50 ah ikinciyi alırken 60 ah daha isabetli ve uzun ömürlü olur...
valla aküyüde yeni değiştirdik serviste :D