Cevap: HERGÜN YENİ BİR PROBLEM
Bu sorun genelde eğimli ve dik yokuşlarda'mı yapıyor ?
Alıntı:
Apar Nickli Üyeden Alıntı
Bu sorun genelde eğimli ve dik yokuşlarda'mı yapıyor ?
farketmiyor. düz yolda bile oluyor
geçmiş olsun acaba turbodan olabilir mi ? herhangi bir ıslık gibi ses geliyor mu araçtan ?
Cevap: Hergün yeni bir problem
bu arıza tipi turbo ile alakalı ama turbonun kendisinden daha çok turbo kontrol valen kaynaklanabilir turbo kontrol valfinin kontrol eilmesi gerekli diye düşünüyorum
turboda ıslık sesi vs yok. hatta turbodan başka sebeplerden şüphelenip servise gitmiştim turboda sorun olmadığını söylediler 1 ay kadar önce. yarım saat önce yoldaydım aynı sorun olmadı. değişik bir durum
tekrarlıyacak olursa zaten arada bir ve sabit hızda yapar turbo kontrol valfini kontrol ettir ama umarım inşallah tekrarlamaz:)
Benzer sorunu yasayan arkadaslar egr valfini temizletince sorun ortadan kalktıgından bahsediyorlardı.
egr ile ilgili arıza ışığı yakmadan temizletmeyin. Gereği yok gitmedim usta servis yok :)
Araç km si ne? Şimdiye kadar düzenli carbon clean yapılmış mı? Enjektör bakımı gerekli gibi geliyor bana.
Alıntı:
CanGo48 Nickli Üyeden Alıntı
egr ile ilgili arıza ışığı yakmadan temizletmeyin. Gereği yok gitmedim usta servis yok :)
can bey,
daha önceki aracımda aynı sorun vardı, önce egr yi temizlettim geçmedi, sonra map sen sörünü temizledim geçmedi. en sonunda depoya würt marka enjektör temizleyiciyi yarım depoya koydum ve kullandım. aradan biraz zaman geçti sorun kayboldu.
Alıntı:
CanGo48 Nickli Üyeden Alıntı
Arıza ışığı yakmıştı servis temizledi o sorun kalktı şuanlık.
D6603 cihazımdan gönderildi
Alıntı:
ORS15 Nickli Üyeden Alıntı
can bey,
daha önceki aracımda aynı sorun vardı, önce egr yi temizlettim geçmedi, sonra map sen sörünü temizledim geçmedi. en sonunda depoya würt marka enjektör temizleyiciyi yarım depoya koydum ve kullandım. aradan biraz zaman geçti sorun kayboldu.
Dün 300 ml würt katkı aldım döktüm depoya sorun zaten bi daha tekrarlamadı ama würt katkı maddesini koyunca araba sanki daha rahat çalışıyor. Reklam gibi oldu ama gerçekten böyle
Alıntı:
skystar37 Nickli Üyeden Alıntı
Araç km si ne? Şimdiye kadar düzenli carbon clean yapılmış mı? Enjektör bakımı gerekli gibi geliyor bana.
Carbon clean yapıldığını sanmıyorum ben alalı 4 ay oldu. 180 bin km şuan. Enjektör bakımı dediğiniz serviste yapılır mı
Enjektör serviste ölçüm yapılıyormuş konuştum enjektörlere baktırcam. Şuanlık sorun yok ama ben biraz takıntılıyım :-)
ben her 40.00 km de carbon clean yaptırıyorum tavsiyede ederim.
Alıntı:
ORS15 Nickli Üyeden Alıntı
ben her 40.00 km de carbon clean yaptırıyorum tavsiyede ederim.
Benim araca daha önce yapılmamış yaptırsam zararı olabilir diye okudum bi kaç yerde
Alıntı:
besyo3454 Nickli Üyeden Alıntı
Benim araca daha önce yapılmamış yaptırsam zararı olabilir diye okudum bi kaç yerde
bence zararı olmaz gibi geliyor. ama bazı yerlerde zararı olur diye yazıyor , bence bir servisle konuşun . ama deponuza würt enjöktör temizleyici veya diğer katkıları var bunları da belirli aralıklarla kullanırsanız carbon clean ni birazda olsa yapmış olursunuz.
2000 km arayla würt döküyorum depoya. Bakalım servise götürcem arıza tespit için ne çıkıcak