Yakıt tüketimi hakkında yardım edebilir misiniz?
Selam abiler. Aracım G.P 1.3 M.Jet 75 HP Dinamic .
Sorunum şu ; 2. vites 2000 devir anlık tüketime bakıyorum 10 litre yazıyor 11 12 de olduğu oluyor düz yolda . Boş bir yerde deneme fırsarım oldu 1. viteste hiç gaz vermediği halde 9 litre 10 litre arası gidip geliyor , 2 viteste ise bu oran 7 litre 9 litre arası. 3. viteste ise 6 litre 7 litre arası gidiyor . Kalkışlarım 10 litrenin hep yukarısında :( ORTALAMA TÜKETİMİM 9 Litre Ortalama HIZIM 18 KM. Yakıtım shell w power dizel. Full depo ile max. 500 km yaptım ondada hiç 2000 devri geçmedim .Arada bir olan 30 km ve üstü giderken boş viteste rölanti kafasına göre oynuyor 500 devire kadar düştüğüde oluyor 1500 1000 arası da oluyor. duman atması normal aşırı yok dip gaz yapıp bırakınca biraz duman atıyor .
araçta bakım olarak yağı suyu yenilendi. katalizatör temizlendi , würth atıldı, motor yağına bor konuldu .
Turboda bişey yok araba kaçıyor 3000 devir 2 vites 23 lt yakıyor
SORUN NEDİR NERDEDİR Bİ USTAMIZ VARMIDIR FORUMDAN İSTANBULDA DÜKKANI OLAN Bİ ARABAYA BAKSA .
Yakıt tüketimi hakkında yardım edebilir misiniz?
Havalar çok soğuk,özellikle gittiğiniz mesafe 5-6 km ya da daha kısaysa değerler normal 18 kmh için.
benim multijetin hararet ibresi 5. Km den sonra hareket ediyo
Tüketimim 6,8 litre ortalama hızım 22 km,evden-iş 8 km.
Sent my iPhone using